- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Πώς κατέληξε ο Μητσοτάκης στη Σακελλαροπούλου για Πρόεδρο
Το παρασκήνιο της απόφασης του πρωθυπουργού
Το παρασκήνιο της απόφασης του πρωθυπουργού να προτείνει την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Αιφνιδιαστική ήταν, κατά πολλούς, η κίνηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να προτείνει την πρόεδρο του ΣτΕ Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Πώς όμως, κατέληξε σε αυτή την επιλογή;
Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχθηκε πολλές προτάσεις από συνεργάτες του για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Από ό,τι φαίνεται όμως είχε καταλήξει στην κα Σακελλαροπούλου πολύ νωρίς και συγκεκριμένα από τις αρχές του μήνα.
Πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού αναφέρουν μάλιστα ότι είχαν υπάρξει επαφές του πρωθυπουργού με την πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, στην οποία είχε ανακοινώσει τις σκέψεις του για την Προεδρία της Δημοκρατίας.
Έτσι, χθες το μεσημέρι άρχισαν να ακυρώνονται προγραμματισμένα ραντεβού του πρωθυπουργού, ενώ στενοί του συνεργάτες έσπευσαν στο Μέγαρο Μαξίμου.
Η όλη διαδικασία επισπεύστηκε λόγω του προγράμματος του απερχόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος αναχώρησε για την Ιρλανδία, όπου θα συναντηθεί με τον ομόλογό του, Μάικλ Χίγκινς. Για άλλους βέβαια ήταν η καλύτερη στιγμή, προκειμένου να κοπάσει ο θόρυβος για την ίδρυση του υπουργείου για τη μετανάστευση.
Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου ήταν πρόταση την οποία εισηγήθηκε στον πρωθυπουργό ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.