- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δημοσκόπηση Interview: Με 15,1 μονάδες προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ
46.6% έναντι 22,8% υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με την καταλληλότητα για πρωθυπουργός
Η πανελλαδική δημοσκόπηση της Interview που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΒΕΡΓΙΝΑ TV δίνει ποσοστό 39.1% στην πρόθεση ψήφου για τη Νέα Δημοκρατία, έναντι 24.0% στον ΣΥΡΙΖΑ.
Σαφές προβάδισμα που ξεπερνά τις 15 μονάδες διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την πρώτη δημοσκόπηση της νέας χρονιάς.
Η πανελλαδική δημοσκόπηση της Interview που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΒΕΡΓΙΝΑ TV δίνει ποσοστό 39.1% στην πρόθεση ψήφου για τη Νέα Δημοκρατία, έναντι 24.0% στον ΣΥΡΙΖΑ.
Μειωμένη, σε σχέση με τα αποτελέσματα των εκλογών, εμφανίζεται η επιρροή του ΚΙΝΑΛ το οποίο λαμβάνει στην δημοσκόπηση 4.6%.
Το ΚΚΕ λαμβάνει και αυτό 4.6%, η ΕΛ. ΛΥΣΗ 4.0%, το ΜέΡΑ25 3.0%, άλλο κόμμα επιλέγει το 6.0% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 14.7%.
Σύμφωνα πάντα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, πιο αποτελεσματικός υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη αναδεικνύεται ο Αδωνις Γεωργιάδης που λαμβάνει 7,1 στην κλίμακα από 1-10 και ακολουθεί ο Κωστής Χατζηδάκης (6,8) και ο Μάκης Βορίδης (6,5). Την επτάδα συμπληρώνουν οι Τάκης Θεοδωρικάκος, Βασίλης Κικίλιας, Χάρης Θεοχάρης και Κυριάκος Πιερρακάκης.
Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με μεγάλη διαφορά του Αλέξη Τσίπρα. Συγκεντρώνει ποσοστό 46.6% έναντι 22,8% του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος χάνει και από τον Αντώνη Σαμαρά.
Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «μεταξύ του κ. Παπανδρέου, του κ. Σαμαρά και του κ.
Τσίπρα, ποιος κατά την άποψη σας υπήρξε καλύτερος Πρωθυπουργός», ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει ποσοστό 32,8%, ο Αλέξης Τσίπρας 22,2% και ο Γιώργος Παπανδρέου μόλις το 5,2%
Τι κατά την άποψη σας είναι καλύτερο για την χώρα; Μια αυτοδύναμη και σταθερή κυβέρνηση απαντά το 58.5% ενώ κυβέρνηση συνεργασίας θέλει το 35,2%.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, το 51,4% θεωρεί ότι ήταν προϊόν συναλλαγής μεταξύ του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου ενώ μόλις το 26,7% υποστηρίζει ότι είχε προγραμματική βάση.
Ολόκληρη η δημοσκόπηση
[[{"fid":"738700","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":""},"type":"media","field_deltas":{"4":{"format":"default","alignment":""}},"link_text":null,"attributes":{"class":"media-element file-default","data-delta":"4"}}]]
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εκπρόσωπος της ΝΔ για Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, Λαζαρίδη και δημοσκοπήσεις - Έμφαση στη θεσμική αξιοπιστία
Μια καινοτόμα ψηφιακή διαδικασία αξιολόγησης σε θέματα καταπολέμησης των διακρίσεων
Διαδικτυακή αντιπαράθεση σχετικά με τη δικαστική διαμάχη των δύο
«Είναι κάτι το οποίο έχω ζητήσει κι ε΄γω στο παρελθόν»
Σφοδρή αντίδραση ΠΑΣΟΚ, κατηγορεί τον υπουργό για επιθέσεις και φόβο ελέγχου επί των σκανδάλων
Υπήρξε συνεχής παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο, από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων
Σταθερό προβάδισμα ΝΔ - Δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, τρίτη η Καρυστιανού στην πρώτη της καταγραφή
Οι υψηλές τιμές των καυσίμων πλήττουν τη βιωσιμότητα των δρομολογίων και τις ακυρώσεις των αεροπορικών εταιρειών
Συνάντηση του προέδρου του Eurogroup με αρχηγούς των Διπλωματικών Αποστολών της ΕΕ
Επί ελληνικής προεδρίας οι τελικές αποφάσεις της ΕΕ για τον προϋπολογισμό 2028-2034
Ποια άλλα επιδόματα πληρώνονται
Τι δήλωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί
«Δεν μας έφτανε το ριφιφί στον ΟΠΕΚΕΠΕ, φτάσαμε στο σημείο να θρηνούμε την καταστροφή ζωικού κεφαλαίου»
«Δεν τολμάει κανείς να το πει ανοιχτά ούτε από την αντιπολίτευση» ισχυρίζεται ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Η νέα ανάρτησή του για την κριτική στην Ευρωπαία Εισαγγελέα
«"Πρόχειρη" και "ανεπαρκής" η αξιολόγηση που έκανε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία», είπε ο βουλευτής
Οι δικαιούχοι και με ποια κριτήρια δίνεται
Ποιος μπορεί να εκφράζεται υπέρ του κόμματος και της ιδεολογίας του;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.