- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μετά τον εκλογικό νόμο, η πρόταση Μητσοτάκη για ΠτΔ
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο
Μετά την ψήφιση του εκλογικού νόμου θα ανακοινωθεί η πρόταση του πρωθυπουργού για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας.
Η πρόταση του πρωθυπουργού για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα ανακοινωθεί αφού κατατεθεί και ψηφιστεί από τη Βουλή ο νέος εκλογικός νόμος περί τα τέλη Ιανουαρίου, «αρχές Φλεβάρη το αργότερο». Αυτό τόνισε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, όπως αναφέρεται σε δημοσίευση της ιστοσελίδας skai.gr
Για την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση προσβάλλει με τη στάση της τον νυν Πρόεδρο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. «Η ονοματολογία θα πρόσβαλε τον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όταν η θητεία του όλοι ξέρουμε πότε λήγει. Επομένως ένας ΠτΔ, που θα έβλεπε συνέχεια να “φιγουράρουν” ονόματα γύρω–γύρω, θα ήταν βαθύτατα προσβεβλημένος, πιστεύω, και αποδυναμωμένος», τόνισε ο κ. Πέτσας.
Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αναφέρθηκε στους βασικούς στόχους της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ. Ειδικότερα, τόνισε ότι βασικός στόχος είναι να αναδειχθεί ότι η Ελλάδα «είναι ο πιο σταθερός και ο πιο αξιόπιστος σύμμαχος των ΗΠΑ στην περιοχή μας». Επίσης, να αναδειχθεί ότι η Ελλάδα βγαίνει πιο ισχυρή από μια 10ετή κρίση, έχοντας κάνει σοβαρές μεταρρυθμίσεις και «προσδοκά να προσελκύσει επενδύσεις».
Σε ερώτηση για τα οφέλη της Ελλάδας από την στενή συνεργασία με τις ΗΠΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι είναι ίσως η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που οι ΗΠΑ έχουν γύρει προς τις ελληνικές θέσεις. «Αναφορικά με την τουρκική προκλητικότητα, είναι ίσως η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που η αμερικανική στάση έχει “φύγει” λίγο από το επίπεδο ισορροπίας που προσπαθούσε να διατηρήσει μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και έχει γύρει σαφέστατα προς τις ελληνικές θέσεις, χαρακτηρίζοντας το τελευταίο μνημόνιο μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης ως μια προκλητική ενέργεια», τόνισε ο κ. Πέτσας.
Για την υπογραφή της συμφωνίας για τον EastMed μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι είναι αποτέλεσμα «προσπαθειών ελληνικών κυβερνήσεων διαδοχικών και αυτό είναι σημαντικό». Εξήγησε ότι η κατασκευή του αγωγού θα οδηγήσει σε αναβάθμιση της ενεργειακής ασφάλειας, θα φέρει οικονομικά οφέλη στην Ελλάδα αλλά και γεωστρατηγικά οφέλη, καθώς οι συνεργαζόμενες χώρες «έδειξαν τα αντανακλαστικά τους, απέναντι στην προκλητικότητα μιας άλλης χώρας, φροντίζοντας να επιταχύνουν τη διαδικασία που είχε καλλιεργηθεί εδώ και χρόνια».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η νέα φάση επεκτείνεται σε 132 δήμους - Πλήρως αναβαθμισμένες υποδομές έως τον Σεπτέμβριο του 2026
«Κάποιοι θα πάνε και στην σελήνη για να μην μιλήσουν»
Στάθηκε στον «ψηφιακό συνταγματισμό», τον οποίο όρισε ως προσπάθεια μεταφοράς των αρχών του κλασικού συνταγματισμού στο ψηφιακό περιβάλλον
«Δεν θα αφήσουμε τη Βουλή να γίνει ένα διαρκές δικαστήριο και να υποταχτούμε σε αυτόκλητους δικαστές»
Νέος γύρος καταβολών από τον ΕΦΚΑ
Το παρακάτω κείμενο διανεμήθηκε στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ
Μεγάλη προσοχή στην αίτηση, τι να μην ξεχάσετε
Φθάνουν έως τα 2.940 ευρώ τον μήνα
Η ατάκα της για το «σσσοκολατάκι»
Η εγκάρδια χειραψία και τα χαμόγελα
Οι ημερομηνίες πληρωμής ανά ταμείο
Πού κάνω την ένσταση, τα δύο SOS στη διαδικασία
Πάνω από 40 βουλευτές έχουν εγγραφεί στον κατάλογο για να μιλήσουν ο καθένας από πέντε λεπτά
Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για κρίση στον πρωτογενή τομέα και για πελατειακές πρακτικές
«Τόσο η Αριστερά όσο και η Εκκλησία πορεύονται με κοινές ανθρωπιστικές αρχές και αξίες», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός
Η τελετή πραγματοποιήθηκε στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών
Αναμένουν απαντήσεις από τη Ryanair – Πιέσεις σε κυβέρνηση και Fraport για λύση
«Βιασύνη και προχειρότητα», λένε από τη ΝΔ
Ο ΥΠΕΞ υπογράμμισε τον ρόλο της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ιορδανίας στη γεωπολιτική σταθερότητα
Η πλευρά Γερουλάνου ζητά όρια στη διεύρυνση, με αιχμές για επιστροφές στελεχών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.