Πολιτικη & Οικονομια

FT: Το ελληνικό χρηματιστήριο μεταξύ των κορυφαίων το 2019

Όσοι είχαν αγοράσει ομόλογα στην αιχμή της πολιτικής κρίσης του 2015, τώρα έχουν κέρδη

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
xrimatistirio1.jpg
Χρηματιστήριο / ΑΡΧΕΙΟ / © ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Στο άρθρο ΄των Financial Times επισημαίνονται οι επιδόσεις των διαφόρων χρηματαγορών παγκοσμίως, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην περίπτωση της Ελλάδας.

Οι Financial Times σε άρθρο με τίτλο «Κορυφαίες επιδόσεις: τα πιο κερδοφόρα στοιχήματα της αγοράς, για το 2019» , γράφουν ότι «από τα ελληνικά ομόλογα στις περιδινήσεις της στερλίνας, η χρονιά απέφερε λαμπρές ευκαιρίες».

Στο άρθρο επισημαίνονται οι επιδόσεις των διαφόρων χρηματαγορών παγκοσμίως, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην περίπτωση της Ελλάδας.

Η βρετανική εφημερίδα τονίζει ότι εν αντιθέσει με το 2012, όταν οι αγορές ήταν κάθετα αρνητικές να δανείσουν στην Ελλάδα, φέτος οι επενδυτές εκδηλώνουν τον ενθουσιασμό τους χάρη στη σταδιακή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και στην εξομάλυνση του ασταθούς πολιτικού σκηνικού στη χώρα.

Η Ελλάδα, βέβαια, ωφελήθηκε κι εκείνη χάρη στην απεγνωσμένη αναζήτηση κερδών, η οποία οδήγησε τους επενδυτές σε εναλλακτικούς τίτλους της αγοράς ομολόγων, τυπικά θεωρούμενους ως σχετικά επισφαλείς. Η Αθήνα τώρα δανείζεται σε βάθος δεκαετίας με επιτόκιο μόλις 1,16% και οι αποδόσεις σημειώνουν πτώση μεγαλύτερη και από τις αντίστοιχες της Ιταλίας.

Οι μεγάλες εταιρείες που έχουν επενδύσει στα ελληνικά χρεόγραφα, συνεχίζει η ανάλυση, έχουν επιτύχει θετικές αποδόσεις, με τους κατόχους δεκαετών ομολόγων να επιτυγχάνουν κέρδη της τάξεως του 23% για το 2019. Οι επιδόσεις αυτές δείχνουν ότι όσοι είχαν αγοράσει ομόλογα στην αιχμή της πολιτικής κρίσης του 2015, τώρα έχουν κέρδη πάνω από τρεις φορές τα χρήματα που είχαν επενδύσει, σημειώνουν οι FT.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αγαπηδάκη: Η Πολιτεία πρέπει να φτάνει στις πιο απομακρυσμένες περιοχές - 180 ιατρικά κλιμάκια ΚΟΜΥ σε 35.000 πολίτες έως σήμερα
Αγαπηδάκη: Η Πολιτεία πρέπει να φτάνει στις πιο απομακρυσμένες περιοχές - 180 ιατρικά κλιμάκια ΚΟΜΥ σε 35.000 πολίτες έως σήμερα

«Ο δρόμος προς τη μακροζωία περνά μέσα από την πρόληψη, τις δομημένες επιστημονικές παρεμβάσεις, αλλά και τον τρόπο ζωής» - Η συζήτηση στο πλαίσιο του 11oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών

Ελένη Βρεττού: Ο πραγματικός ανταγωνισμός είναι μεταξύ παραδοσιακών τραπεζών και νέων χρηματοπιστωτικών οργανισμών
Ελένη Βρεττού: Ο πραγματικός ανταγωνισμός είναι μεταξύ παραδοσιακών τραπεζών και νέων χρηματοπιστωτικών οργανισμών

Τις τελευταίες εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο και τη στρατηγική της τράπεζας συζήτησε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της CrediaBank, στο πλαίσιο του 11ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY