- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΣΥΡΙΖΑ: Ψευδόμενος και επικίνδυνος ο Χρυσοχοΐδης
«Να αφήσει τα ψέματα και να δώσει απαντήσεις»
Τα γεγονότα στο Κουκάκι «επιβεβαιώνουν πως η κυβέρνηση με τον αυταρχισμό της γεννά την ανασφάλεια και τον φόβο», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Ψευδόμενο» και «επικίνδυνο για την ασφάλεια των πολιτών» χαρακτηρίζει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο ΣΥΡΙΖΑ σε σημερινή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου.
«Ο κ. Χρυσοχοΐδης, απαντώντας χθες στον κ. Αλιβιζάτο, είχε το θράσος να κάνει λόγο για ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας να πείσει το πανελλήνιο πως οι εικόνες που είδε από την αντισυνταγματική εισβολή σε σπίτι -άσχετο με την κατάληψη- τον ξυλοδαρμό και τη σύλληψη αθώων πολιτών, ήταν στη φαντασία του», αναφέρει η ανακοίνωση, και προσθέτει: «Ωστόσο, για κακή του τύχη, σήμερα είδε το φως της δημοσιότητας η καταχώρηση των ιατρών στο βιβλίο συμβάντων του νοσοκομείου "Ελπίς", σύμφωνα με την οποία νεαρή γυναίκα, που διακομίστηκε με χειροπέδες και συνοδευόμενη από δύο αστυνομικούς, μετά τη σύλληψή της, έφερε τραύμα από πυροβολισμό εξ επαφής με πλαστική σφαίρα στο αριστερό στήθος».
Στη συνέχεια, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη «να αφήσει τα ψέματα και να δώσει απαντήσεις στα αμείλικτα ερωτήματα που δημιουργούνται».
Συγκεκριμένα, τονίζει: «Δεδομένου ότι η ΕΛΑΣ δεν έχει προμηθευθεί επισήμως οπλισμό με πλαστικές σφαίρες, έχει δώσει εντολή για εξαγορά σχετικού οπλισμού;». «Τι απαντά στην επίμαχη καταγγελία για πυροβολισμό με όπλο με πλαστικές σφαίρες;». «Ο ίδιος ήταν ενήμερος για την εντολή εισβολής σε οικία χωρίς εισαγγελική παραγγελία και για τη χρήση πλαστικών σφαιρών;».
«Οι σημερινές συγκλονιστικές αποκαλύψεις αλλά και ο ξυλοδαρμός χθες των τριών μελών της οικογένειας Ινδαρέ μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, μετά από αντισυνταγματική παραβίαση του οικιακού ασύλου, δεν διαψεύδουν απλά τον κ. Χρυσοχοΐδη. Επιβεβαιώνουν πως η κυβέρνηση απάτη του κ. Μητσοτάκη, όχι μόνο δεν νοιάζεται για την ασφάλεια των πολιτών και το Σύνταγμα, αλλά με τον αυταρχισμό της γεννά την ανασφάλεια και τον φόβο», καταλήγει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
Σημειώνεται ότι σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία διέψευσε αναφορές σύμφωνα με τις οποίες στην χθεσινή επιχείρηση των ΜΑΤ στο Κουκάκι μία γυναίκα πυροβολήθηκε εξ επαφής με πλαστική σφαίρα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υπερασπίζεται τον ευρωπαϊκό του ρόλο - Μιλά για μεταρρυθμίσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ
Η κυβέρνηση επιμένει σε στοχευμένα μέτρα αντί για μείωση του ΦΠΑ, σοβαρότητα και σεμνότητα για Κοβέσι
Ποια χώρα θα την ξεπεράσει
«Η λήθη να μη μετατρέπεται σε αιτία αναθεωρητισμού, βίας και μισαλλοδοξίας»
«Είμαστε στο πλευρό της ελληνικής κοινωνίας»
Από το 1963 έως το 2026- Κάθε επίσκεψη προέδρου στην Αθήνα αποτυπώνει μια κρίσιμη συγκυρία
Πότε αναμένεται η πρώτη πληρωμή
«Το "Προλαμβάνω” είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα»
Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται
Τι ισχύει με τα κριτήρια
Οι συζητήσεις και τα πρόσωπα
Τι σηματοδοτεί η επίσκεψη του γάλλου προέδρου
Σε απάντηση των δηλώσεων του Έλληνα πρωθυπουργού
Παράλληλα θα υπάρξει και απαλλαγή από δημοτικά τέλη
Παράλληλα, απέρριψε κατηγορίες περί διάθεσης 2 δισ. ευρώ σε ιδιώτες μέσω voucher
Η Ευρώπη στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας από την αρχή του πολέμου, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ενεργειακή μετάβαση, επενδύσεις και γεωπολιτικοί κίνδυνοι στο επίκεντρο των συζητήσεων
Τι αναφέρει δημοσίευμα του Reuters
Παράλληλα, στάθηκε στις νέες επενδύσεις και συνεργασίες με αμερικανικούς ενεργειακούς κολοσσούς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.