- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Ο Κώστας Μπακογιάννης απαντά στις αντιδράσεις για τον στολισμό της Β. Σοφίας
«Έχω ακούσει για 666, για έργο του διαβόλου…»
Στις αντιδράσεις για τον εορταστικό στολισμό της Βασιλίσσης Σοφίας απάντησε μέσω του ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης από την πλατεία Συντάγματος όπου βρέθηκε.
«Έχω ακούσει για "666", για "έργο του διαβόλου", για θρησκευτική ουδετερότητα, αλλά, για να τα λέμε όλα, έχω γίνει και αποδέκτης πολλών γνήσιων και αυθεντικών παραπόνων... Ο Δήμος Αθηναίων αγόρασε τελευταία φορά χριστουγεννιάτικα φωτάκια το 2002 ή το 2003. Το αποτέλεσμα ήταν ότι το κέντρο της πόλης ήταν υποφωτισμένο, σε κακή κατάσταση, αλλά και πολύ μεγάλα κομμάτια της Αθήνας ήταν ξεχασμένα, ξεγραμμένα και μένανε σκοτεινά… Εμείς λοιπόν απευθυνθήκαμε σε εταιρείες, ιδρύματα και σωματεία και ζητήσαμε βοήθεια. Είπαμε ‘’ελάτε, βάλτε πλάτη για να αλλάξουμε την εικόνα της πόλης’’. Και να το κάνουμε αυτό όσο γίνεται πιο γρήγορα, αλλά και όσο γίνεται και πιο οικονομικά» τόνισε ο κ. Μπακογιάννης.
«Ανταποκρίθηκαν 19 ιδρύματα, εταιρείες, σωματεία που υιοθέτησαν μεγάλους δρόμους και μεγάλες πλατείες… Αυτό είναι σημαντικό γιατί μας επέτρεψε για πρώτη φορά, για πρώτη φορά, να φωτίσουμε δεκάδες δρόμους και πλατείες σε όλη την Αθήνα. Αν κάνετε μια βόλτα στην Αχαρνών, τη Λιοσίων, τη Μιχαλακοπούλου, τα Κάτω Πατήσια, υπάρχουν πάρα πολλά μέρη όπου για πρώτη φορά οι άνθρωποι δεν αισθάνονται ξένοι μέσα στην πόλη που ζουν» σχολίασε.
Ειδικά για τις αντιδράσεις στη Βασιλίσσης Σοφίας διευκρίνισε ότι «στους κεντρικούς δρόμους είχαμε πρωτοβουλίες σε συνεργασία με τον δήμο. Το ίδρυμα Ωνάση μας έκανε μια πρόταση τολμηρή. Δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί... Θα τη δείτε, ελπίζω πραγματικά όταν να τη δείτε να δουλεύει, όπως έχει σχεδιαστεί, να αλλάξουν τα αρνητικά σχόλια».
«Αυτό που θέλουμε είναι να συνδυάσουμε το παραδοσιακό με το σύγχρονο. Θέλουμε όλες οι φωνές της πόλης να ακούγονται» επισήμανε ο δήμαρχος Αθηναίων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.