- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φρουζής για Τουλουπάκη: Ζητούσε να πω αυτά που η ίδια ήθελε
Τι αποκάλυψε για τις συναντήσεις με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ
Με ένταση η νέα κατάθεση Φρουζή ενώπιον της ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση Novartis.
Με ένταση ξεκίνησε η δεύτερη κατάθεση του Κωνσταντίνου Φρουζή ενώπιον της ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση Novartis καθώς οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησαν να διακόψουν την εισαγωγική του τοποθέτηση και να ξεκινήσει ο γύρος των ερωτήσεων. «Ήδη τρεις φορές επιδιώξατε να μη μιλήσει. Αφήστε τον» αντέδρασε η ΝΔ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ο κ. Φρουζής επανήλθε στην συνάντηση που είχε με την κυρία Τουλουπάκη τον Μάιο του 2018 λέγοντας πως «ήταν ξεκάθαρο από την αρχή της κουβέντας γιατί δεν έχω κληθεί έως σήμερα να καταθέσω. Η κυρία Τουλουπάκη δεν εννοούσε να καταθέσω αυτά που ήξερα αλλά ζητούσε να πω αυτά που η ίδια ήθελε».
Σε άλλο σημείο φέρεται να είπε πως την συνάντηση του Μαΐου επιβεβαιώνει και δημοσίευμα της Γιάννας Παπαδάκου τον Ιούλιο του ίδιου έτους.
Oι συναντήσεις με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ
Ο κ. Φρουζής φέρεται να αποκάλυψε επίσης ότι είχε συναντήσει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου. Ειδικότερα φέρεται να είπε: «με τον Σταθάκη συναντήθηκα τρεις φορές, συναντήθηκα με το τμήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ το αρμόδιο για την υγεία, πήγα και στην Κουμουνδούρου και συναντήθηκα αρκετές φορές με τον Ξανθό».
Ο πρώην επικεφαλής της Novartis φέρεται να έχει πει στα μέλη της προανακριτικής ότι «τους είδα πριν το νομοσχέδιο για τη φαρμακευτική δαπάνη. Ήμουν με καμιά 10αρια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. Γι' αυτό καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, ήμασταν χαρούμενοι που καταψηφίστηκε το νομοσχέδιο».
Αναφερόμενος σε συναντήσεις του με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να είπε επίσης ότι συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Παππά επισημαίνοτας ότι «δεν είναι ένοχο να τους δω, και τον Φίλη έχω συναντήσει στην Αυγή, και τον Δραγασάκη και τον Χουντή».
«Δεν συνάντησα ποτέ πριβέ τον Σαμαρά»
Συνεχίζοντας φέρεται να είπε ότι «δεν συνάντησα ποτέ πριβέ τον Σαμαρά». «Δεν μετάφερα ποτέ τίποτα σε αυτόν, ούτε τροχήλατη, ούτε ιπτάμενη βαλίτσα» φέρεται να είπε ακόμα ο κ. Φρουζής.
Τέλος, υποστήριξε ότι η νομοθεσία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ επέτρεψε την αύξηση της τιμής των φαρμάκων δηλώνοντας «για τα πρωτότυπα φάρμακα ήταν ευνοϊκό το πλαίσιο επί ΣΥΡΙΖΑ, όχι επί Σαμαρά».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ΝΔ ανεβαίνει δύο μονάδες, διευρύνει τη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ και καταγράφεται διακομματική στήριξη για Κύπρο
Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 7.000 πολίτες δέχθηκαν κατ’ οίκον υπηρεσίες υγείας
«Υπάρχει ψευδής είδηση, δεν υπάρχει ψευδής άποψη», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Στο Athens Alitheia Forum ο πρωθυπουργός
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η Κύπρος είναι και μέλος της Ευρώπης. Θα είναι μεγάλη επιτυχία λοιπόν αν το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα αντικατασταθεί από ένα Ευρωπαϊκό Αμυντικό Δόγμα
Πώς διαμορφώνεται το πλαφόν σε τρόφιμα
Ποιες είναι οι ημερομηνίες διεξαγωγής εξετάσεων και κλήρωσης
Πρακτικές συμβουλές για την προστασία από επιθέσεις τύπου phishing
Ο υπουργός Υγείας εγκαινίασε τη νέα πτέρυγα για ογκολογικούς ασθενείς στο «Παπαγεωργίου»
Η υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε το νέο Ηχογραφικό Κέντρο και το Στούντιο Επαυξημένης Πραγματικότητας
«Οι πιέσεις στις τιμές θα εντείνονται» προειδοποιεί ο αναπηρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεν διανύει την πιο ανέφελη περίοδο της δεύτερης θητείας του. Το διακύβευμα στην περίπτωσή του είναι ένα: η υστεροφημία του.
Μέχρι 30 Ιουνίου η ολοκλήρωση των «κάθετων» έργων του ΤΑΑ στα νοσοκομεία
Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα κρεοπωλεία
Στο Athens Alitheia Forum ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Όπως βλέπετε το κεφάλι μου είναι στη θέση του»
Τα συχνότερα λάθη και παραλείψεις στην αίτηση για το Α21
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.