Πολιτικη & Οικονομια

Επιτροπή για Παπαγγελόπουλo - Novartis: Αναβλήθηκε η συνεδρίαση

Δεν έβγαιναν από την αίθουσα Πολάκης και Τζανακόπουλος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολάκης - Τζανακόπουλος
Πολάκης - Τζανακόπουλος © ΙΝΤΙΜΕ / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Επιτροπή για Παπαγγελόπουλo - Novartis: Αναβλήθηκε εν μέσω έντασης η συνεδρίαση. Βουλευτές ΝΔ: Μη νόμιμη η σύνθεση με Πολάκη και Τζανακόπουλο.

Αναβλήθηκε η σημερινή συνεδρίαση της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προς διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου, καθώς οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης και Δημήτρης Τζανακόπουλος αρνήθηκαν να εξέλθουν από την αίθουσα 150 του κοινοβουλίου. Βουλευτές της ΝΔ δήλωσαν ότι αποχωρούν από την αίθουσα με το σκεπτικό ότι η σύνθεση δεν ήταν νόμιμη και η διαδικασία θα έπασχε από ακυρότητα.

«Σήμερα συνεχίστηκε μια ανυπόστατη, αντισυνταγματική και αντικοινοβουλευτική διαδικασία, όπως είπε και ο πρόεδρος του κόμματός μας» ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, Σπύρος Λάππας, μετά την επεισοδιακή διακοπή της Προανακριτικής για την Novartis.

Μέσα στην αίθουσα, ο Σπύρος Λάππας είπε σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, πως «πρέπει να συζητήσουμε το αίτημα αναίρεσης – εξαίρεσης των δυο και της εξαίρεσης των τριών», με τον Ιωάννη Μπούγα, βουλευτή της Ν.Δ. να απαντά: «Πρέπει να υπάρχει η νόμιμη σύνθεση της επιτροπής για να μπορέσουμε να συζητήσουμε το θέμα αυτό».

Βγαίνοντας από την αίθουσα, ο Παύλος Πολάκης τόνισε πως «προστατεύουν τον Φρουζή. Θα είμαστε εδώ και την επόμενη φορά».

«Φοβούνται να καταθέσει ο Φρουζής και μπλοκάρουν την διαδικασία», δήλωσε από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Μαρκόπουλος, με τον Θάνο Πλεύρη να λέει: «Υπήρχαν άτομα στην αίθουσα τα οποία απαγορεύεται να είναι στην επιτροπή. Διακόψαμε γιατί αλλιώς υπάρχει κίνδυνος ακυρότητας».

«Είμαι εδώ κατ’ εντολήν του Προέδρου μου. Κι εσείς παραβιάζετε το Σύνταγμα» είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Παράνομα και καταχρηστικά, έξω από κάθε θεσμική διαδικασία, ο ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μια φορά πυρπόλησε τη διαδικασία της προανακριτικής επιτροπής», δήλωσε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και μέλος της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, Ευαγγελία Λιακούλη.

«Με μεγάλη μας λύπη είδαμε ότι χωρίς καμία αιδώ, ανερυθρίαστα, για άλλη μια φορά, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε αυτό που έκανε και τις προηγούμενες φορές. Αρνήθηκε όμως να εξετάσει τον μάρτυρα Φρουζή η επιτροπή. Αυτό ήθελε να πετύχει ο ΣΥΡΙΖΑ, εξωθεσμικά όμως και ενάντια στη κοινοβουλευτική δημοκρατία. Απορούμε πραγματικά, δεν υπάρχει όριο;», δήλωσε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ