Πολιτικη & Οικονομια

Novartis: Οι όροι του ΣΥΡΙΖΑ για εξαίρεση Πολάκη – Τζανακόπουλου

Δέχεται τον αποκλεισμό τους από την Προανακριτική αν εξαιρεθούν κι οι βουλευτές που ζητεί ο Παπαγγελόπουλος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τζανακόπουλος - Πολάκης
Τζανακόπουλος - Πολάκης © INTIMENEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ δέχεται υπό όρους την εξαίρεση των Πολάκη – Τζανακόπουλος από την Προανακριτική για τον Παπαγγελόπουλο σχετικά με τη Novartis.

Ο ΣΥΡΙΖΑ φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να αποδέχεται την εξαίρεση από την Προανακριτική Επιτροπή για τον πρώην αναπληρωτή Δικαιοσύνης σχετικά με τη Novartis των Πολάκη και Τζανακόπουλου με τον όρο ότι θα εξαιρεθούν και οι τρεις βουλευτές που ζήτησε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το βράδυ, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που συμμετέχουν στην προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής, να δηλώσουν «αν υπάρχουν γεγονότα που μπορούν να δικαιολογήσουν δυσπιστία για αμεροληψία».

Όπως αναφέρει σε δήλωση του ο κ. Παπαγγελόπουλος, αν οι βουλευτές δεν αυτοεξαιρεθούν εφόσον υφίστανται λόγοι, θα έχουν διαπράξει το ποινικό αδίκημα της αποσιώπησης λόγου εξαίρεσης.

«Στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της υποτιθέμενης σκευωρίας θα τεθεί μετά από σχετική αίτηση του συνηγόρου του κ. Παπαγγελόπουλου το θέμα της εξαίρεσης μελών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ από την επιτροπή καθώς προκύπτουν υπόνοιες μεροληψίας τους», υπογραμμίζει στη σημερινή του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ, στο ίδιος μήκος κλίματος με τη δήλωση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης και υποστηρίζει ότι σήμερα τίθεται το θέμα αν θα παραμείνουν στην επιτροπή οι τρεις βουλευτές.

«Θα μείνουν πιστοί σε όσα έλεγαν τόσες μέρες ή θα αποφασίσουν με άλλα μέτρα και σταθμά επειδή το αίτημα αφορά εκείνους; Αν επιλέξουν το δεύτερο, θα εξευτελίσουν ακόμη περισσότερο τη Δημοκρατία, το Σύνταγμα, τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς, την Επιτροπή και τελικά τους ίδιους τους εαυτούς τους», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και… προκαλεί την πλειοψηφία να εφαρμόσει όσα εφαρμόστηκαν για τη μειοψηφία. «Ειδάλλως θα επιβεβαιώσουν σε όλους τους πολίτες ότι είναι απλοί δικολάβοι και πραξικοπηματίες με θεσμικό περιτύλιγμα», υπογραμμίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ