- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πολάκης - Τζανακόπουλος: Σήμερα η απάντηση Τασούλα σε Τσίπρα
O αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έχει χαρακτηρίσει παράνομη την εξαίρεση των βουλευτών του από την προανακριτική
Σήμερα η απάντηση του Κώστα Τασούλα στον Αλέξη Τσίπρα για την εξαίρεση Πολάκη και Τζανακόπουλου από την προανακριτική για Παπαγγελόπουλο - Novartis.
Μέσα στην ημέρα θα αποσταλεί η απάντηση του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα και την επιστολή που ο δεύτερος απέστειλε για το ζήτημα της εξαίρεσης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου από την Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου - Novartis.
Υπενθυμίζεται ότι στην επιστολή του, ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον κ. Τασούλα να μεριμνήσει για την αποκατάσταση της κοινοβουλευτικής τάξης, καθώς όπως λέει η απόφαση εξαίρεσης είναι παράνομη και διασαλεύει την κοινοβουλευτική τάξη.
Το ζήτημα έχει νομική και πολιτική διάσταση, όπως έχει δηλώσει ο πρόεδρος της Βουλής ο οποίος δεν έχει θέσει σε αμφισβήτηση την απόφαση που έλαβε η Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης για την εξαίρεση των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε, η Ειδική Επιτροπή έχει «στα χέρια της» γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου του 2010 που τάσσεται υπέρ της εξαίρεσης, από εξεταστική επιτροπή (σ.σ. ήταν η εξεταστική για το Βατοπέδι), βουλευτών που έχουν καταθέσει ξανά για την ίδια υπόθεση ή που πρόκειται να καταθέσουν.
Πάντως, προχθές, ο πρόεδρος της Βουλής είχε δηλώσει πως «το πρόβλημα μπορεί να λυθεί μόνο με βάση τους κανόνες της δημοκρατίας, δεν μπορεί να λυθεί με τραμπουκισμούς και φωνές». «Η επιστολή του κ. Τσίπρα έχει νομικά επιχειρήματα και έχει και πολιτικά επιχειρήματα. Δεν είναι εξώδικο, είναι επιστολή. Πρέπει να την απαντήσουμε νομικά και πολιτικά. Όχι με ακτιβισμό», είχε πει ο Κώστας Τασούλας, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα φορολογικά κίνητρα και η μετακόμιση του billionaire
Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι η διαδικασία του ελέγχου ήδη ξεκίνησει
Πώς αξιολογούνται τα προγράμματα Μητσοτάκη, EΛ.Α.Σ και Ανδρουλάκη
Στις 3,2 μονάδες πλησιάζει το ΠΑΣΟΚ τον Τσίπρα
Ο Εμανουέλ Μακρόν εγκαινίασε τη διεθνή διάσκεψη για το Διάστημα και κάλεσε πρώτο στο βήμα τον πρωθυπουργό
Τι είπε για φορολόγηση των πλουσίων, εξωτερική πολιτική και ΠΑΣΟΚ
Τι ανέφερε ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα μετά τις αντιδράσεις
Όσα τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Η ισχύς των εξοπλισμών και ο κίνδυνος να χαθεί ο δρόμος του διαλόγου
Ο τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος τόνισε ότι στόχος είναι oι πολύ μεγάλες περιουσίες
Ο υφυπουργός Υγείας ανακοίνωσε άμεση ενίσχυση - Μείωση αναμονών στα χειρουργεία και πλήρης ψηφιοποίηση της λίστας
Η αναφορά στη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα
Οι δηλώσεις για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
«Οι αριθμοί είναι χρήσιμοι μόνο όταν τους χρησιμοποιούμε για να καταλάβουμε και να ερμηνεύσουμε την πραγματικότητα - όχι για να την παρερμηνεύσουμε» σημειώνει
«Δεν το είχα στο πρόγραμμα, αλλά...», έγραψε ο πρωθυπουργός
Η συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν και οι θεματικές
«Η είδηση αυτή εξηγεί από μόνη της γιατί πρόχειρες ιδέες, όπως η πατριωτική εισφορά του κ. Τσίπρα, δεν έχουν καμία τύχη στον σημερινό κόσμο»
Mε αφορμή με την υπόθεση Novartis
Η ανάθεση έγινε μέσα από ανοικτό ηλεκτρονικό μειοδοτικό διαγωνισμό
Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη με τον Νίκο Ανδρουλάκη και επίσημη ανακοίνωση συστράτευσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.