Πολιτικη & Οικονομια

Τρεις μέρες στον Τσίπρα «διορία» για την Προανακριτική

Αναβάλλεται η κατάθεση Φρουζή μέχρι να αντικατασταθούν οι Πολάκης – Τζανακόπουλος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αλέξης Τσίπρας
Αλέξης Τσίπρας © INTIMENEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Τσίπρας έχει 3 μέρες «διορία» να αποφασίσει αν θα αντικαταστήσει στην Προανακριτική τους Πολάκη και Τζανακόπουλο. Αναβλήθηκε η κατάθεση Φρουζή.

Προς αναβολή πάει η προγραμματισμένη για αύριο, Πέμπτη, συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την κατάθεση του τέως Αντιπροέδρου της Novartis Hellas, Κωνσταντίνου Φρουζή, προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να ορίσει τους αντικαταστάτες του Παύλου Πολάκη και του Δημήτρη Τζανακόπουλου, μετά την απόφαση της πλειοψηφίας για την εξαίρεσή τους από την Επιτροπή, προκειμένου να κληθούν σε αυτή ως μάρτυρες για την καταγγελλόμενη σκευωρία Novartis.

Η αναβολή κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να τηρηθεί κατά γράμμα η τριήμερη προθεσμία, που προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής, για τον ορισμό των αντικαταστατών. Εκτός απροόπτου η κατάθεση Φρουζή αναμένεται να γίνει την επόμενη Τρίτη 6 Νοεμβρίου.

Έτσι, σύμφωνα με τον Κανονισμό, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έχει πλέον τρεις ημέρες διορία μέχρι να αποφασίσει αν θα αντικαταστήσει του κ.κ. Πολάκη και Τζανακόπυλο ή αν θα επιμείνει, παραβιάζοντας την απόφαση της Επιτροπής και προκαλώντας αν καταστεί αναγκαίο ακόμα και την επέμβαση της Φρουράς της Βουλής.

Υπενθυμίζεται πως χθες, δημοσιεύοντας μία selfie του ίδιου και του Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο Πάυλος Πολάκης έκανε λόγο για «χουντικής έμπνευσης απόφαση της πλειοψηφίας της προανακριτικής (ΝΔ ΚΙΝΑΛ) για εξαίρεση εμένα και του Τζανακόπουλου από τις εργασίες της επιτροπής, με το πρόσχημα πως θα μας καλέσουν ως μάρτυρες». Τέλος, διεμήνυσε πως «θα συνεχίζουμε να είμαστε στην επιτροπή».

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης, Ιωάννης Μπούγας απέστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα. Με αυτήν τον ενημερώνει για τη χθεσινή απόφαση της Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης, αναφορικά με την εξαίρεση των Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου. Και σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, εντός της ημέρας ο πρόεδρος της Βουλής θα ζητήσει από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τους αντικαταστάτες των Πολάκη-Τζανακόπουλου για την προανακριτική.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ