- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Πολάκης -Τζανακόπουλος: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε στην επιτροπή»
Η selfie των δύο πολιτικών στο Facebook
«Θα συνεχίσουμε να είμαστε στην επιτροπή» δηλώνει σε σέλφι με τον Τζανακόπουλο ο Παύλος Πολάκης.
Με μία ανάρτησή του στο Facebook ο Παύλος Πολάκης αναφέρθηκε στην εξαίρεση του ίδιου και του Δημήτρη Τζανακόπουλου από την ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης για τη Novartis.
Δημοσιεύοντας μία selfie του ίδιου και του Δημήτρη Τζανακόπουλου κάνει λόγο για «χουντικής έμπνευσης απόφαση της πλειοψηφίας της προανακριτικής (ΝΔ ΚΙΝΑΛ) για εξαίρεση εμένα και του Τζανακόπουλου από τις εργασίες της επιτροπής, με το πρόσχημα πως θα μας καλέσουν ως μάρτυρες». Συνεχίζοντας αναφέρει:
«Ο σκοπός τους τριπλός ,να ελέγξουν τη σύνθεση της επιτροπης για να προφυλάξουν μάρτυρες όπως το Φρουζη και το Μανιαδακη ,να συσκοτίσουν και να αποπροασανατολισουν τη συζήτηση απο το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΝΟΒΑΡΤΙΣ και της φαρμακευτικής δαπάνης που πληρώσαμε 32 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΒΑ ΟΛΗΡΩΣΟΥΜΕ και βέβαια να τρομοκρατήσουν τους εισαγγελείς που διερευνούν τις ποινικές ευθύνες των υπουργών τους!!!
ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ (απείχαμε απο την ψηφοφορία μη αναγνωρίζοντας το δικαίωμα να αποφασίσουν την εξαίρεση μας ,καθώς οι επιτροπές συγκροτούνται με πρόταση των αρχηγών των κοινοβουλευτικών ομάδων ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ)
ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ !!!»
Πηγές της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης: Εμείς θα συνεχίσουμε να τηρούμε τη θεσμικότητα και τη νομιμότητα
«Θεωρούμε αδιανόητο ο ΣΥΡΙΖΑ να παραβιάσει τις αποφάσεις της Επιτροπής», αναφέρουν πηγές της ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης που απόψε τάχθηκαν υπέρ της εξαίρεσης των κ.κ. Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη.
«Εμείς θα συνεχίσουμε να τηρούμε τη θεσμικότητα και τη νομιμότητα και θεωρούμε αδιανόητο ο ΣΥΡΙΖΑ να παραβιάσει τις αποφάσεις της Επιτροπής», αναφέρουν ειδικότερα οι ίδιες πηγές που τους ζητήθηκε να σχολιάσουν τις δηλώσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν αναγνωρίζουν τη σημερινή απόφαση και προσθέτουν: «Για πρώτη φορά έχουμε τη δυνατότητα να εξετάσουμε τον κ. Φρουζή που επί 4,5 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τον κάλεσε. Τώρα προσπαθούν να δυναμιτίσουν τη λειτουργία της Επιτροπής».
Αναφορικά με το αίτημα εξαίρεσης, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι οι βουλευτές της ΝΔ που πήραν το λόγο και συμφώνησαν με το αίτημα εξαίρεσης των κ.κ. Πολάκη και Τζανακόπουλου, υπογράμμισαν ότι στο παρελθόν έχει εξετασθεί παρόμοιο αίτημα και ζητήθηκε η γνώμη του επιστημονικού συμβουλίου. Ανέφεραν ειδικότερα ότι στην περίπτωση της εξεταστικής για το Βατοπέδι είχε ζητηθεί, από τη ΝΔ, η εξαίρεση δύο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που επρόκειτο να εξετασθούν ως μάρτυρες στην εξεταστική και είχαν εξετασθεί σε προηγούμενη διαδικασία. Τότε το επιστημονικό συμβούλιο, ομόφωνα είχε γνωμοδοτήσει ότι δεν μπορούν άτομα που έχουν κληθεί ως μάρτυρες να είναι και μέλη. «Τη γνωμοδότηση εκείνη είχε στηρίξει και ο τότε εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Τσούκαλης», υπενθυμίζουν οι ίδιες πηγές και υπογραμμίζουν ότι «και το ΠΑΣΟΚ σεβάστηκε τότε τη γνωμοδότηση εκείνη και αποχώρησαν από την επιτροπή τα δύο μέλη του».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.