Πολιτικη & Οικονομια

Ανδρουλάκης κατά Γεννηματά: Λάθος αποφάσεις μάς οδήγησαν στο 8%

Ο ευρωβουλευτής θεωρεί ότι η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ «έχει καταργήσει όλα τα όργανα του ΠΑΣΟΚ»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φώφη Γεννηματά και Νίκος Ανδρουλάκης
Φώφη Γεννηματά και Νίκος Ανδρουλάκης/©INTIMENEWS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ασκεί κριτική στη Φώφη Γεννηματά, επισημαίνοντας ότι «οι λάθος αποφάσεις μας οδήγησαν στο 8%».

Τα βέλη του κατά της Φώφης Γεννηματά εξαπέλυσε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ άφησε ανοικτό ακόμα και το θέμα της ηγεσίας, επισημαίνοντας με νόημα ότι «οι λάθος αποφάσεις μάς οδήγησαν στο 8%». Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εν όψει της διεξαγωγής του έκτακτου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ανδρουλάκης σχολίασε ότι η διαδικασία θα γίνει «με διορισμένους συνέδρους», ξεκαθαρίζοντας: «Δεν θέλω το ΠΑΣΟΚ να μεταβληθεί σε ΚΚΕ του Κέντρου».

«Αν γίνει συνέδριο ΠΑΣΟΚ, πρέπει να γίνει με απόλυτο σεβασμό στο καταστατικό του και τη θεσμική του συγκρότηση» τόνισε. Και πρόσθεσε: «Μακάρι να είχαμε πάει στο 15% και να ήταν το "ΠΑΣΟΚ plus" πολλών άλλων δυνάμεων, όμως ας είμαστε ρεαλιστές, το 8% είναι οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και κάποιοι λίγοι (…). Δεν θεωρώ επιτυχία ότι στις εθνικές εκλογές η ΝΔ πήρε 40%, 31,5% ο ΣΥΡΙΖΑ και 8% το ΚΙΝΑΛ. Το κόμμα θα μπορούσε να είχε επιτύχει πολύ περισσότερα».

«Σε ένα συνέδριο τα συζητάμε όλα… Δεν λέω ότι είναι πρωτεύον να πάμε σε αλλαγή ηγεσίας, λέω ότι πρωτεύον είναι να κάνουμε ένα συνέδριο να τα συζητήσουμε όλα. Αύριο στην Κ.Ο. θα θέσω αυτό που θεωρώ σωστό για το μέλλον της παράταξης κι ας ψηφίσουν όλοι οι βουλευτές που ήταν υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ. Διότι πια η κ. Γεννηματά έχει καταργήσει όλα τα όργανα του ΠΑΣΟΚ, δεν υπάρχει όργανο να αποφασίσει» σχολίασε, υπογραμμίζοντας: «Δεν θα υπάρξει δυαρχία σε κόμμα του 8%».

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ συγκαλεί το Ενιαίο Πολιτικό Κέντρο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο αποτελείται από τη γραμματεία της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) και τους βουλευτές και ευρωβουλευτές που είναι μέλη του ΠΑΣΟΚ. Αντικείμενο της συνεδρίασης θα είναι να εισηγηθεί προς έγκριση στην Ολομέλεια της ΚΟΕΣ την ερχόμενη Παρασκευή το χρονοδιάγραμμα διεξαγωγής του συνεδρίου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ