- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες ο Κυρ. Μητσοτάκης
Θα θέσει το θέμα του επιμερισμού των βαρών στο μεταναστευτικό/προσφυγικό
Το μήνυμά του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι ότι η Ευρώπη δεν εκβιάζεται αλλά πρέπει να είναι προετοιμασμένη για το ενδεχόμενο ενός νέου μεταναστευτικού κύματος.
Στις Βρυξέλλες βρίσκεται σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να συμμετάσχει αρχικά στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ και στη συνέχεια στην πρώτη του Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ ως πρωθυπουργός.
Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό-προσφυγικό θέμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα θέσει στους υπόλοιπους ευρωπαίους ηγέτες το ζήτημα του επιμερισμού των βαρών. Παράλληλα θα προσθέσει πως είναι απαράδεκτη η προσέγγιση ορισμένων κρατών-μελών ότι το μεταναστευτικό-προσφυγικό δεν συνιστά πρόβλημα.
Επιπλέον μεταξύ άλλων θα αναφερθεί στα 3.000-4.000 ασυνόδευτα παιδιά που φιλοξενούνται στην Ελλάδα σημειώνοντας πως δεν θα ήταν δύσκολο για τους εταίρους να συμφωνήσουν σε ένα σχέδιο αλληλεγγύης.
Ο πρωθυπουργός θα αναφέρει επίσης ότι είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση η επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου και η επιστροφή στην Τουρκία όσων δεν το δικαιούνται, αποσαφηνίζοντας ότι απαιτείται περισσότερη βοήθεια.
Το μήνυμά του ότι η Ευρώπη δεν εκβιάζεται αλλά πρέπει να είναι προετοιμασμένη για το ενδεχόμενο ενός νέου μεταναστευτικού και προσφυγικού κύματος, θα είναι σαφές.
Σε ότι αφορά την εισβολή των Τούρκων στη Συρία, ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι συντασσόμαστε με την ΕΕ ζητώντας κατάπαυση του πυρός και διακοπή των εχθροπραξιών. Ο κ. Μητσοτάκης έχει πει επίσης ότι η Ευρώπη θα παρέμβει δυναμικά και δρομολογούνται κυρώσεις για την Τουρκία και για τις επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή και για τις ενέργειές της στην κυπριακή ΑΟΖ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θα προωθηθεί στη Βουλή για τελική απόφαση
Ποιος φταίει που η στέγη ακριβαίνει; Τι δείχνει η έρευνα του ΚΕΦΙΜ
«Yπέρ» και για τα τρία αιτήματα, τάχθηκαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
Ξεχωριστή αναφορά έκανε και στη δωρεά του Ιδρύματος Αθανασίου και Μαρίνας Λασκαρίδη
«Δεν θα κάνω χρήση της ασυλίας μου»
Τι είπε για Σαμαρά και εκλογές
«Δεν έχω να κρύψω τίποτα. Όλα είναι νόμιμα», φέρεται να δήλωσε ο πρώην Επίτροπος
Τι ανέφερε ο υπουργός Άμυνας για την κλιματική αλλαγή
Δριμεία επίθεση από το ΠΑΣΟΚ
Στόχος η τελική συμφωνία εντός 60 ημερών
Δρομολογούνται βελτιώσεις και νέα εργαλεία για την εξυπηρέτηση των πολιτών
Πότε μια μεταφορά χρημάτων θεωρείται δωρεά και φορολογείται
Τα κριτήρια και οι «κόφτες»
Την επιθυμία του να είναι επιμελής «στις απαιτήσεις του νησιού και των κατοίκων», εξέφρασε ο Κωνσταντίνος Σινάνης.
Πώς διαμορφώνεται η τιμή ανά κιλό
Οι τιμές είναι εκεί που είναι γιατί είμαστε πρόθυμοι να αγοράσουμε σε αυτές τις τιμές
Στο Growthfund Investor Summit 2026 ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Καταδικάστηκαν και οι Σταυριανουδάκης, Θεοδωρόπουλος και Κορομηλάς
Ποιοι πληρώνονται πρώτοι και ποιοι τελευταίοι αυτήν την εβδομάδα
«Τα Προσφυγικά δεν θα γίνουν real estate. Δεν θα παραδοθούν σε ιδιωτικά συμφέροντα», δηλώνει ο Περιφερειάρχης Αττικής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.