- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Ερασιτέχνης φασίστας-Κόκκινος Πέτρος: Απάντηση Δοξιάδη σε Κόκκαλη
«Αν και νεοσσός σε μαρξιστικό κόμμα, επαγγελματίας όμως, με εξαιρετικό μισθό, ο Πέτρος Κ. αριστεύει στη χρήση της μαρξιστικής μεθοδολογίας»
Ο Απόστολος Δοξιάδης απαντά στο σχόλιο του Πέτρου Κόκκαλη που τον αποκάλεσε «ερασιτέχνη φασίστα».
«Ερασιτέχνη φασίστα» αποκάλεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κόκκαλης τον Απόστολο Δοξιάδη στο Facebook, όταν ο δεύτερος εξήρε τους Έλληνες ευρωβουλευτές Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και τον Εμμανουήλ Φράγκο, «τους μόνους Έλληνες ευρωβουλευτές που υπερψήφισαν την διπλή καταδίκη φασισμού και κομμουνισμού από τις δυο δυνάμεις (ναζιστική Γερμανία και σοβιετική Ρωσία) που με το σύμφωνό τους ξεκίνησαν τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, εισβάλλοντας στην παντέρμη Πολωνία».
Τότε, ο Πέτρος Κόκκαλης σχολίασε: «Για όνομα του Θεού ! Διαβάστε πρώτα ολόκληρο το ψήφισμα και μετά ξεσπαθωστε ! Η εξίσωση των εγκλημάτων κατά πολιτών από ολοκληρωτικά καθεστώτα έχει ήδη ψηφιστεί από το 2008. Καμιά σχέση με το επίδικο απαράδεκτο ψήφισμα. Το δε μπράβο στον Εμμανουήλ Φράγκο εύχομαι να μη το βρούμε μπροστά μας. Άντε και στο Λαγό σύντομα, ερασιτέχνη φασίστα. (Σόρρυ κιόλας)».
Ο Απόστολος Δοξιάδης απάντησε μεταξύ άλλων: «Αν και νεοσσός σε μαρξιστικό κόμμα, επαγγελματίας όμως, με εξαιρετικό μισθό, ο Πέτρος Κ. αριστεύει στη χρήση της μαρξιστικής μεθοδολογίας:
α) Μου αποδίδει κάτι που δεν ισχύει, δηλαδή ότι δεν διάβασα το ψήφισμα. (Γιατί; Γιατί έτσι τον βολεύει.)
β) Λέει ότι το τωρινό ψήφισμα δεν έχει καμία σχέση με την καταδίκη των εγκλημάτων των ολοκληρωτικών καθεστώτων, του 2008, χωρίς να μας λέει όμως ποιοι έλληνες βουλευτές το ψήφισαν, εκείνο, και ποιοι το καταψήφισαν. (Γιατί; Γιατί έτσι τον βολεύει.)
γ) Κάνει εξαιρετική χρήση της διαλεκτικής (λεγόμενης) μεταβατικής λογικής: μου αποδίδει το χαρακτηριστικό του φασισμού επειδή ένας από τους δύο ευρωβουλευτές που υπερψήφισαν το ψήφισμα ανήκει στην Ελληνική Λύση. Συνάγει δε από αυτό, ο Πέτρος Κ. ότι από εδώ και μετά θα επαινώ και τη Χρυσή Αυγή, άρα ήδη φασίζω, ερασιτεχνικώς (Γιατί; Μα γιατί έτσι τον βολεύει)».
Όλες οι αναρτήσεις:
Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΥΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΔΟΞΙΑΔΗΣ
O Eυρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κόκκαλης, σε σχόλιό του στην προηγούμενή μου ανάρτηση με αποκαλεί "ερασιτέχνη φασίστα"--εντάξει γράφει "σόρρυ κιόλας" μετά, για να είμαι δίκαιος.
Εξαγριώθηκε η δημοκρατική του ευαισθησία από το ότι επήνεσα τους δύο Ευρωβουλευτές που υπερψήφισαν το ψήφισμα της Ευρωβουλής για την έναρξη του Β᾽ Παγκοσμίου Πολέμου και τον ρόλο σε αυτήν του Συμφώνου Μολότοφ-Ρίμπεντροπ.
Αν και νεοσσός σε μαρξιστικό κόμμα, επαγγελματίας όμως, με εξαιρετικό μισθό, ο Πέτρος Κ. αριστεύει στη χρήση της μαρξιστικής μεθοδολογίας:
α) Μου αποδίδει κάτι που δεν ισχύει, δηλαδή ότι δεν διάβασα το ψήφισμα. (Γιατί; Γιατί έτσι τον βολεύει.)
β) Λέει ότι το τωρινό ψήφισμα δεν έχει καμία σχέση με την καταδίκη των εγκλημάτων των ολοκληρωτικών καθεστώτων, του 2008, χωρίς να μας λέει όμως ποιοι έλληνες βουλευτές το ψήφισαν, εκείνο, και ποιοι το καταψήφισαν. (Γιατί; Γιατί έτσι τον βολεύει.)
γ) Κάνει εξαιρετική χρήση της διαλεκτικής (λεγόμενης) μεταβατικής λογικής: μου αποδίδει το χαρακτηριστικό του φασισμού επειδή ένας από τους δύο ευρωβουλευτές που υπερψήφισαν το ψήφισμα ανήκει στην Ελληνική Λύση. Συνάγει δε από αυτό, ο Πέτρος Κ. ότι από εδώ και μετά θα επαινώ και τη Χρυσή Αυγή, άρα ήδη φασίζω, ερασιτεχνικώς (Γιατί; Μα γιατί έτσι τον βολεύει.)
Ας σημειωθεί--για όποιον δεν το κατάλαβε, που λένε-- ότι το αστειάκι "ερασιτέχνης φασίστας" είναι αναφορά στο τελευταίο μου βιβλίο "Ερασιτέχνης Επαναστάτης", όπου αφηγούμαι τη μετοχή μου στον αντιστασιακό αγώνα κατά της χούντας. Τότε που ο πατέρας του Πέτρου Κόκκαλή, ξεκινώντας με αντιπροσωπείες της Ανατολικής Γερμανίας, σε αγαστή σχέση με το ελληνικό καθεστώς, άρχιζε να χτίζει την οικονομική αυτοκρατορία που κληρονομεί ο νέος Αριστοτέλης, μαρξιστής Πέτρος Κόκκαλης.
ΥΓ. Δεν θα ασχολιόμουνα μαζί του, αν ο χαρακτηρισμός "ερασιτέχνης φασίστας" από αυτόν σε εμένα δεν είχε, τελικά, τόση πλάκα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.