- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Μητσοτάκης αποτιμά θετικά το ταξίδι στο Βερολίνο
Η ομιλία του πρωθυπουργού σε παραγωγικούς φορείς στη Θεσσαλονίκη
Ο Μητσοτάκης αποτιμά θετικά το ταξίδι στο Βερολίνο. Η ομιλία του πρωθυπουργού σε παραγωγικούς φορείς στη Θεσσαλονίκη.
Μήνυμα αισιοδοξίας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εισέπραξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στο Βερολίνο, ένα μήνυμα, το οποίο μετέφερε ο ίδιος στη συνάντηση με τους εκπροσώπους παραγωγικών και άλλων φορέων στη Θεσσαλονίκη, ενόψει της 84ης ΔΕΘ.
«Αποτελεί πια κοινό τόπο ότι η κυβέρνηση αυτή ξεκίνησε υλοποιώντας με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα ένα συνεκτικό σχέδιο, το οποίο θέτει την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας σε απόλυτη πρώτη προτεραιότητα», είπε στη ομιλία του ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Πιστεύω ότι υπάρχει μια αναγνώριση από τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας, ότι κάτι έχει αλλάξει ήδη στο κλίμα της αγοράς και αυτό είναι δεδομένο ότι θα έχει και μια αντανάκλαση στην ίδια την απόδοση της οικονομίας».
Επισήμανε, μάλιστα, ότι «ο δείκτης της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, στοιχεία τα οποία ανακοινώθηκαν χθες, έδειξαν ακόμα μία πολύ σημαντική αύξηση τον τελευταίο μήνα. Είμαστε πολύ πιο πάνω πια από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, και έχουμε καταφέρει και έχουμε αντιστρέψει μια τάση όπου ο δείκτης αισιοδοξίας στην Ευρώπη πέφτει ενώ στην Ελλάδα ανεβαίνει».
«Θα πρέπει να πατήσουμε πάνω σε αυτή την πραγματικότητα ώστε να κάνουμε πράξη αυτό που αποτελεί το αίτημα κάθε Ελληνα πολίτη. Να αφήσουμε οριστικά και αμετάκλητα τα χρόνια της κρίσης και να μπούμε σε ένα καινούργιο κύκλο, ενάρετο, δημιουργικό, δημιουργίας πλούτου προς όφελος όλων των πολιτών και όχι μόνο κάποιων», υπογράμμισε.
Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι σε λίγες μέρες οι Ελληνες φορολογούμενοι θα δουν μεσοσταθμική μείωση κατά 22% στον ΕΝΦΙΑ.
Για την ομιλία του στα εγκαίνια της 84ης ΔΕΘ στις 7 Σεπτεμβρίου τόνισε ότι θα παρουσιάσει ένα συνολικό σχέδιο στον ελληνικό λαό και μια συνεκτική στρατηγική για τη Βόρεια Ελλάδα στην οποία η Θεσσαλονίκη θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εξομολόγηση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας για τα ευρήματα που βρέθηκαν σε πρόσφατο έλεγχο
Το ύψος της επιδότησης ξεκινά από τα 25 ευρώ και φτάνει ακόμα και τα 60
Το σχόλιο του Κώστα Τσουκαλά για την ανοιχτή επιστολή πέντε βουλευτών της Πειραιώς
Στη λίστα των 6 υποψηφίων ευρωβουλευτών με την μεγαλύτερη προσφορά στον τομέα της Υγείας
Πάνω από 40 ευρώ η παραγγελία για μια οικογένεια στο σουβλατζίδικο
Από την κρίση στην ανάπτυξη
«Υπάρχουν πράγματα στην πορεία των επτά χρόνων που χρήζουν διόρθωσης» σημείωσε ο βουλευτής
Πότε θα δουν οι οδηγοί τις πρώτες ανατιμήσεις στην αντλία
Πότε μπαίνει η δεύτερη δόση από το επίδομα παιδιού
Ποιοι είναι οι βουλευτές που υπογράφουν την επιστολή
«Όταν αποφάσισα να συμπορευτώ με τον ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκα κυβερνητική θέση - υπουργείο» σημείωσε
Θεσμικές αδυναμίες και υπονόμευση της αξιοπιστίας
Aπαντώντας νωρίτερα σήμερα στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση
Σφοδρή επίθεση σε Μητσοτάκη
Το Δίκτυο αναδεικνύει τις αλλαγές στην εργασία μέσω έρευνας για την τεχνητή νοημοσύνη
Η απάντηση της κυβέρνησης στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και την έκτακτη συνέντευξη Τύπου
Επανεκκίνηση διμερών σχέσεων και τεχνικών επιτροπών με στόχο συμφωνίες αμοιβαίου οφέλους
Καθορίστηκε η τελική ημερομηνία για τις συμβάσεις - Στόχος η ολοκλήρωση του προγράμματος
630 διαθέσιμα γεύματα ημερησίως στις οκτώ δημοτικές σχολικές μονάδες του νησιού
Η ανάρτηση στα social media και το «ευχαριστώ» στους γιατρούς του ΕΣΥ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.