- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δραματική η κατάσταση στη ΔΕΗ: Στα 750 εκατ. ευρώ το έλλειμμα
Ο νέος πρόεδρος κατήγγειλε ότι η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη από αυτή που περίμενε να βρει
Δραματική η κατάσταση στη ΔΕΗ. Στα 750 εκατ. ευρώ το έλλειμμα, σύμφωνα με τον νέο πρόεδρο της Επιχείρησης Γιώργο Στάσση.
Δραματική χαρακτήρισε την κατάσταση στη ΔΕΗ ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Γιώργος Στάσσης. Μιλώντας με δημοσιογράφους, μετά την έγκριση του διορισμού του από τη γενική συνέλευση της ΔΕΗ, ο κ. Στάσσης τόνισε ότι το ταμειακό έλλειμμα των 750 εκατ. ευρώ αυξάνεται δραματικά και απάντησε θετικά στην ερώτηση αν πλέον το έλλειμμα φτάνει στα 800- 900 εκατ. ευρώ σε δωδεκάμηνη πρόβλεψη.
«Τα 750 εκατομμύρια είναι ένα σοβαρό ταμειακό πρόβλημα, που δυστυχώς αυξάνεται κάθε ημέρα. Πρέπει να ξεπεράσουμε αυτόν τον κάβο, ώστε 24 Σεπτεμβρίου να μην έχουμε παρατήρηση στον ισολογισμό (έκθεση του ορκωτού ελεγκτή Ernst & Young) και μετά να συζητήσουμε τα μέτρα για την ανάπτυξη της ΔΕΗ» δήλωσε ο νέος πρόεδρος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης κατά την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της επιχείρησης.
«Πρέπει να μας εμπιστευτούν οι τράπεζες και πάλι, με ένα μείγμα πολιτικής για να σωθεί η ΔΕΗ. Θα δούμε τι θα γίνει με τα τιμολόγια τις επόμενες ημέρες, γιατί πρέπει να λυθεί η ταμειακή δυσκολία. Η κατάσταση είναι δραματική. Δεν το περιμέναμε, είναι πολύ χειρότερα από αυτά που γνωρίζαμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στάσσης.
Ως προς τα μέτρα που θα πάρει η εταιρία, ο κ. Στάσσης απέφυγε να είναι πιο συγκεκριμένος, ενώ μίλησε με βεβαιότητα για αυξήσεις στο ανταγωνιστικό σκέλος των λογαριασμών της εταιρείας, αλλά και για μηχανισμό ρήτρας CO2. Πρόσθεσε όμως ότι οι αυξήσεις θα αντισταθμιστούν από τις μειώσεις στις ρυθμιζόμενες χρεώσεις και το ΦΠΑ. «Θα γίνει προσπάθεια ώστε να είναι όσο το δυνατό μικρότερη η επιβάρυνση στους λογαριασμούς υπογράμμισε».
Ο ίδιος, ερωτηθείς για το αν θα καταργηθεί η έκπτωση συνέπειας 10%, απάντησε πως «θα εξεταστούν οι επιπτώσεις κάθε πολιτικής». Ωστόσο συμπλήρωσε: «Πρέπει να αλλάξουμε την εμπορική πολιτική της επιχείρησης. Συγκεκριμένα πακέτα για συγκεκριμένες ανάγκες. Μέχρι Ιανουάριο – Φεβρουάριο πρέπει να έχουμε τέτοια προϊόντα. Η λογική οριζόντιων πακέτων έχει ξεπεραστεί».
Παρουσιάζοντας τους βασικούς άξονες της στρατηγικής που θα ακολουθήσει η επιχείρηση, ο κ. Στάσσης ανέφερε:
- θα προχωρήσει με διάλογο η απολιγνιτοποίηση με γνώμονα την προστασία των τοπικών κοινωνιών και την οικονομική ανάπτυξη των περιοχών που σήμερα εξαρτώνται από τον λιγνίτη
- το μερίδιο αγοράς της ΔΕΗ θα επιδιωχθεί σε συμφωνία με τους θεσμούς να μην πέσει στο 50% όπως είχε συμφωνηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση αλλά ο στόχος να αυξηθεί στο 60 με 65%
- θα υπάρξει νέο επιχειρησιακό σχέδιο με έμφαση στην ανάπτυξη των ΑΠΕ και στις νέες τεχνολογίες
- θα υιοθετηθεί νέα εμπορική πολιτική με νέα σύγχρονα προϊόντα και όχι οριζόντια προσέγγιση όλων των πελατών
- θα υπάρξει ανελέητο κυνήγι των στρατηγικών κακοπληρωτών και παράλληλα θα ληφθεί μέριμνα για τις ασθενείς κοινωνικά ομάδες
- θα προχωρήσει με βάση τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης η μερική ιδιωτικοποίηση του δικτύου διανομής
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με ή χωρίς επιδοτήσεις μπορούμε να μειώσουμε την κατανάλωση και να κάνουμε οικονομία
Η αναφορά στα ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό, την Ουκρανία και την Τεχνητή Νοημοσύνη
Το αίτημα των 249 εκατ. ευρώ και το «όχι» του υπουργείου
«Οι σημερινές δηλώσεις του για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις κινούνται σε μια διαφορετική κατεύθυνση»
Ανατροπές στη δημοφιλία των αρχηγών
Ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του, θα παρουσιάσει την πορεία της ελληνικής οικονομίας και των μεταρρυθμίσεων
Τι ανέφερε ο Κυριάκος Πιερρακάκης
Τα ποσά που θα κερδίζουν κάθε μήνα 556 φορολογούμενοι
Τι ισχύει και για τον βιοσυντονισμό
Το τετ α τετ θα πραγματοποιηθεί περίπου στις 18:30 ώρα Ελλάδος
«Βγάζουμε 50.000 ανθρώπους από αυτή την ομηρία»
Η Ευρώπη έδωσε το «ok», ο επενδυτής έβαζε τα χρήματα αλλά η υπογραφή δεν μπήκε
Τι απάντησε στις δηλώσεις Γεωργιάδη περί «κβαντικής ιατρικής»
Τι ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το ενδεχόμενο μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης
Έρευνα σε εννέα χώρες αποκαλύπτει σημαντική απόκλιση τιμών, παρά τον υψηλό ΦΠΑ
Δείτε το βίντεο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ
Οι επαγγελματίες πολιτικοί και το πόσο απαραίτητοι είναι στον δημόσιο βίο
Ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές από τις 26 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου
«Η καταστροφή μνημείων πλήττουν την ιστορική μνήμη», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.