- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Αναστασιάδης: Φίλε Πρωθυπουργέ Κυριάκο Μητσοτάκη (εικόνα)
Ιδιαίτερη η σημασία του πρώτου ταξιδιού του Έλληνα πρωθυπουργού στο εξωτερικό
Το tweet του Κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη για την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κύπρο.
Με «ιδιαίτερη χαρά», όπως ο ίδιος υπογράμμισε, καλωσόρισε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου.
Και, όπως ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε σε ανάρτησή του στο Twitter, το γεγονός πως η πρώτη επίσημη επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη στο εξωτερικό πραγματοποιείται στην Κύπρο, «καταδεικνύει τους διαχρονικά ισχυρούς δεσμούς των χωρών μας και επιβεβαιώνει την προσωπική σας βούληση για συνέχιση της στενότατης συνεργασίας».
Φίλε Πρωθυπουργέ @kmitsotakis, το γεγονός πως η πρώτη επίσημη επίσκεψή σας στο εξωτερικό πραγματοποιείται στην Κύπρο, καταδεικνύει τους διαχρονικά ισχυρούς δεσμούς των χωρών μας και επιβεβαιώνει την προσωπική σας βούληση για συνέχιση της στενότατης συνεργασίας.
— Nicos Anastasiades (@AnastasiadesCY) July 29, 2019
🇨🇾 🇪🇺 🇬🇷 pic.twitter.com/Rnq4di9TZf
Μητσοτάκης: Ταξίδι, όχι μόνο συμβολικό αλλά και ουσιαστικό
«Δεν είναι μόνο ένα ταξίδι συμβολικό, είναι και ένα ταξίδι ουσιαστικό», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια του διαλόγου που είχε με τον Νίκο Αναστασιάδη, στο Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας, παρουσία των τηλεοπτικών συνεργείων. Εξηγώντας δε, πως «Ελλάδα και Κύπρος αντιμετωπίζουν πάντα ενωμένες και με αρραγές μέτωπο σημαντικές προκλήσεις στην ευρύτερη περιοχή».
Αναλυτικά, «είναι για μένα μεγάλη χαρά και τιμή, που το πρώτο μου, επίσημο ταξίδι, ως πρωθυπουργός της Ελλάδας το κάνω στην Κύπρο, συνεχίζοντας μια σταθερή παράδοση που ήθελε πάντα τον Έλληνα πρωθυπουργό να επισκέπτεται την Κύπρο στο πρώτο του ταξίδι»: αυτό τόνισε, εισαγωγικά, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυρ. Μητσοτάκης στο διάλογο που είχε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.
«Όμως», συνέχισε εμφατικά ο κ. Μητσοτάκης, «δεν είναι μόνο ένα ταξίδι συμβολικό, είναι και ένα ταξίδι ουσιαστικό: όπως αναφέρατε, Ελλάδα και Κύπρος αντιμετωπίζουν πάντα ενωμένες και με αρραγές μέτωπο σημαντικές προκλήσεις στην ευρύτερη περιοχή».
Σε άλλο σημείο δε, ο πρωθυπουργός παρατήρησε ότι «όταν η Ελλάδα είναι ισχυρή, είναι ισχυρή και η Κύπρος, και ο ελληνισμός παντού».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Την επόμενη φορά να συγκρίνετε τι χώρα παραδώσατε το 2019 και πώς είναι η Ελλάδα σήμερα»
Η τετράδα ζυμαρικών κοστίζει περισσότερο από τέσσερα χωριστά πακέτα
Aναρχικοί εναντίον ακροαριστερών με φόντο την ανομία
Πώς το δημογραφικό αλλάζει την εικόνα
Η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για «καλλιτεχνική ευγονική» και ζητά να ανασκευαστεί η τοποθέτηση
Η ανάρτηση για νέο αντικαρκινικό φάρμακο
Αιχμές για τον Ποινικό Κώδικα
«Ουδέποτε μου είχε αναφερθεί αυτό το κατάπτυστο άρθρο που άλλαξαν μέσα σε μία νύχτα»
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Στάση στο Κοπανάκι Μεσσηνίας έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για την 86χρονη Παναγιώτα Θωμοπούλου
Η απόφαση της Περιφέρειας προβλέπει χρηματοδότηση για ποικίλες παρεμβάσεις
Ο αγοραστής σχεδιάζει την ανάπτυξη πολυτελούς θερέτρου
Ο Μάγκνους Μπρούνερ αξιολόγησε θετικά την εφαρμογή του νέου Συμφώνου - Πρόοδος σε ελέγχους και επιστροφές
Η υφυπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε ότι οι ευρωπαϊκές προβολές δεν συνιστούν αποφάσεις
«Η διαφορά μας είναι ότι και το τελευταίο ευρώ πήγαινε σε δημόσια ταμεία για να βγει η χώρα από την κρίση» αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ
Μας ενδιαφέρουν αυτοί που δεν πληρώνουν ή αυτοί που στερούνται για να είναι συνεπείς;
Με τους θύτες ή με τα θύματα;» διερωτάται ο υπουργός Επικρατείας
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας στο Χ
Επένδυση άνω των 130 εκατ. ευρώ σε θερμοκήπια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.