- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Νέος πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα: Guten Tag Griechenland!
Ο Ερνστ Ράιχελ διαδέχεται τον Γενς Πλέτνερ
Ο νέος πρεσβευτής της Γερμανίας στην Ελλάδα Ερνστ Ράιχελ έστειλε μήνυμα: «Guten Tag Griechenland!»
Με το μήνυμα «Γειά σου Ελλάδα! Guten Tag Griechenland!» στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο Ερνστ Ράιχελ έκανε γνωστό πως αναλαμβάνει νέος πρεσβευτής της Γερμανίας στην Ελλάδα.
Ο 58χρονος Γερμανός διπλωμάτης διαδέχεται τον Γενς Πλέτνερ, ο οποίος καταλαμβάνει πλέον μια πολύ σημαντική θέση στη γερμανική διπλωματία ως πολιτικός διευθυντής του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών. Ο νέος πρεσβευτής θα αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του μετά την επίδοση των διαπιστευτηρίων του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.
Ο Ερνστ Ράιχελ γεννήθηκε στις 28 Ιουλίου 1960 στο Λάγος της Νιγηρίας και από τον Ιούλιο του 2016 ήταν πρεσβευτής στην Ουκρανία. Είναι πτυχιούχος της Νομικής από το Πανεπιστήμιο Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität της Βόννης και η διδακτορική του διατριβή αφορούσε «το κρατικό δίκαιο ασύλου στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου».
Ο Ερνστ Ράιχελ μπήκε στο διπλωματικό σώμα το 1988 και η πρώτη του τοποθέτηση ήταν στο Γενικό Προξενείο στην Αγία Πετρούπολη και στη συνέχεια από το 1992 ως το 1996 διετέλεσε σύμβουλος για θέματα Ρωσίας στο Υπουργείο Εξωτερικών. Εργάστηκε επίσης στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Γερμανίας στα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη.
Από το 2003 ως το 2007 ο Έρνστ Ράιχελ διετέλεσε αναπληρωτής προϊστάμενος στην υπηρεσία του τότε Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γιαπ ντε Χουπ Σέφερ.
Τον Ιούλιο του 2011 ο Ερνστ Ράιχελ έγινε πρεσβευτής της Γερμανίας στο Κοσσυφοπέδιο. Από τον Ιούλιο του 2013 έως τον Ιούλιο του 2016, ήταν υπεύθυνος για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Τουρκία στο Ομοσπονδιακό υπουργείο Εξωτερικών πριν αναλάβει τη γερμανική πρεσβεία στο Κίεβο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Στόχος είναι η προσθήκη 258.000 νέων καταναλωτών και άνω των 2.000 χιλιομέτρων δικτύου
Σύντομα το πλαίσιο για τη μείωση του ενεργειακού κόστους
«Πότε επιτέλους θα παραδοθεί στους πολίτες;» ρωτά ο δήμαρχος Αθηναίων
Ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε λόγο για καθυστερήσεις
Δήλωσε απόλυτα δικαιωμένος από την Εξεταστική του ΟΠΕΚΕΠΕ
Η διαδικασία και τα πρόστιμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.