Πολιτικη & Οικονομια

Ο Τσακαλώτος, ο Βαρουφάκης, ο Κλιντ Ίστγουντ κι ο Σέρτζιο Λεόνε

«Δεν μπορείς να έχεις ταυτόχρονα τον ρόλο του Κλιντ Ίστγουντ, του Σέρτζιο Λεόνε και του Ένιο Μορικόνε»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βαρουφάκης - Τσακαλώτος
Βαρουφάκης - Τσακαλώτος © INTIMENEWS / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Τσακαλώτος για Βαρουφάκη: «Δεν μπορείς να έχεις ταυτόχρονα τον ρόλο του Κλιντ Ίστγουντ, του Σέρτζιο Λεόνε και του Ένιο Μορικόνε»

«Υπάρχει μια ολόκληρη φιλελεύθερη ατζέντα που την ενστερνίζονται και οι αριστεροί και είναι πολύ σημαντική υπόθεση για να την αφήσουμε στη "φιλελεύθερη" παράταξη του κ. Γεωργιάδη και του κ. Βορίδη», δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών και υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, θέτοντας έτσι ένα από τα διακυβεύματα, κατ' αυτόν, των επικείμενων βουλευτικών εκλογών.

Σε αποκλειστική συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Τσακαλώτος επισημαίνει ότι στην περίπτωση εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρξουν στοχευμένες φοροελαφρύνσεις, αλλά ταυτόχρονα και στήριξη της οικονομίας με αναπτυξιακή πολιτική και κατάλληλα εργαλεία χρηματοδότησης, παροχής τεχνογνωσίας, ενίσχυσης της έρευνας, καθώς και περισσότερη ασφάλεια και προστασία, πιο καλά νοσοκομεία και σχολεία. Λέγοντας, παράλληλα, πως η υπόσχεση της ΝΔ για φοροελαφρύνσεις προς όλους είναι «το τυράκι που κρύβει τη φάκα». Δηλώνει δε, ότι στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου «αποφασίζουμε για τη ζωή μας» και αυτό ισχύει με ιδιαίτερη έμφαση για τα μεσαία στρώματα.

Ο κ. Τσακαλώτος ρωτήθηκε και για τον προκάτοχό του στο υπουργείο Οικονομικών. Στην ερώτηση: «Ένας πρώην σύντροφός σας, ο Γιάνης Βαρουφάκης, σας βγαίνει τώρα από αριστερά;» ο υπουργός Οικονομικών απάντησε: «Δεν βάζω αριστερόμετρο στους ανθρώπους ούτε στα κόμματα. Θεωρώ, όμως, ότι χωρίς κόμμα συλλογικό, χωρίς συλλογικές αποφάσεις, χωρίς σύνδεση με τα κοινωνικά κινήματα, χωρίς σεβασμό για την αυτονομία των τελευταίων, δεν μπορεί να πάει μπροστά η υπόθεση της Αριστεράς. Το πρόβλημα του κ. Βαρουφάκη δεν είναι αν έχει αριστερές ιδέες, αλλά ότι αναλαμβάνει τον ρόλο του πολυπράγμονα ηγέτη. Η πολιτική, όμως, δεν είναι παράσταση με έναν ρόλο. Δεν μπορείς να έχεις ταυτόχρονα τον ρόλο του Κλιντ Ίστγουντ, του Σέρτζιο Λεόνε και του Ένιο Μορικόνε».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα νούμερα της εβδομάδας | 9 - 15 Μαΐου 2024
Τα νούμερα της εβδομάδας | 9 - 15 Μαΐου 2024

126 πόντους έλαβε η Μαρίνα Σάττι στη Eurovision. Η πλέον αξιομνημόνευτη στιγμή της ήταν η αντίδρασή της στη συνέντευξη Τύπου. Κάποιοι θεώρησαν ότι έκανε απόπειρα πολιτικής δήλωσης με τα χασμουρητά της.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.