- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Χριστοδουλοπούλου: Το τηλεφώνημα στον Τσίπρα πριν την παραίτηση
Πώς ο σύντροφός της Θεόδωρος Δρίτσας επενέβη για να μεταταχθεί η κόρη της στη Βουλή
Το τηλεφώνημα στον Τσίπρα πριν από την παραίτηση της Χριστοδουλοπούλου. Πώς ο σύντροφός της Θ. Δρίτσας επενέβη για να μεταταχθεί η κόρη της στη Βουλή
Μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις της για τη μετάταξη της κόρης της στη Βουλή, η Τασία Χριστοδουλοπούλου ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι δεν θα είναι υποψήφια στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Πριν από αυτό όμως, προηγήθηκε ένα δραματικό τηλεφώνημα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Σύμφωνα με το CNN Greece, στις 8 χθες το βράδυ, η κα Χριστοδουλοπούλο αναζήτησε τον πρωθυπουργό, ωστόσο δεν τον βρήκε, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας βρισκόταν στην 27η τακτική γενική συνέλευση του ΣΕΤΕ. Έτσι, η τηλεφωνική τους επικοινωνία σημειώθηκε στις 21:47.
Στο τηλεφώνημα η κ. Χριστοδουλοπούλου ανακοίνωσε στον κ. Τσίπρα την πρόθεση της να μην κατέβει υποψήφια στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. «Το τελευταίο που θα ήθελα είναι να βλάψω τον ΣΥΡΙΖΑ» φέρεται να είπε σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Η κ. Χριστοδουλοπούλου άφησε πάντως ένα παράθυρο ανοιχτό για την τελική απόφασή της, δεδομένης της προτροπής του Νίκου Βούτση «να μη βιαστεί» και της επιθυμίας της ίδιας να συζητήσει με άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Από τη μεριά του, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «εγώ δεν τρώω σάρκες». Προσέθεσε ότι δεν το έχει κάνει για άλλους που το έχουν ζητήσει και δεν προτίθεται να το κάνει για την κ. Χριστοδουλοπούλου με την οποία έχει σχέση εκτίμησης και φιλίας. Ο πρωθυπουργός άφησε την τελική απόφαση στην αντιπρόεδρο της Βουλής.
Ακολούθησε ένας κύκλος επαφών της κ. Χριστοδουλοπούλου με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ο κύβος ερρίφθη.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, το δικαίωμα μετάταξης των αποσπασμένων δημοσίων υπαλλήλων στη Βουλή δόθηκε στις 6 Φεβρουαρίου 2019 από επιτροπή στην οποία συμμετείχαν ο Νίκος Βούτσης, ο Θοδωρής Δρίτσας -σύζυγος της Τασίας Χριστοδουλοπούλου- και ακόμη εννέα βουλευτές
Μέχρι τον Φεβρουάριο του 2019 ένας αποσπασμένος στη Βουλή υπάλληλος δεν μπορούσε να πάρει μετάταξη στο ελληνικό κοινοβούλιο, ώστε να απολαμβάνει το προνομιακό μισθολογικά και όχι μόνο περιβάλλον της Βουλής.
Με την τροποποιηση του δεύτερου μέρους του κανονισμού της Βουλής (Ά 18) στις 06.02.2019 προβλέπεται στο άρθρο 12 η δυνατότητα μετάταξης στη Βουλή των μέχρι 20.01.2019 αποσπασμένων υπαλλήλων στη Βουλή. Στην Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής από την οποία πέρασε η τροποποίηση πρόεδρος ήταν ο κ. Νίκος Βούτσης και μέλη 10 βουλευτές, μεταξύ των οποίων και ο Θοδωρής Δρίτσας, σύζυγος της Τασίας Χριστοδουλοπούλου!
Στα μέλη βλέπουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ τους:
- Γιάννη Γκιόλα
- Θοδωρή Δρίτσα
- Παναγιώτα Κοζομπόλη - Αμανατίδη
- Σπυρίδωνα Λάππα
- Νίκο Παρασκευόπουλο
Από τη ΝΔ ήταν μέλος ο Π. Τραγάκης, από το ΚΙΝΑΛ ο Θ. Παπαθεοδώρου, από τη Χρυσή Αυγή ο Χρ. Παππάς, από το ΚΚΕ ο Θ. Παφίλης και από τους ΑΝΕΛ ο Μ. Γεωργιάδης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.