- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χριστοδουλοπούλου: Το τηλεφώνημα στον Τσίπρα πριν την παραίτηση
Πώς ο σύντροφός της Θεόδωρος Δρίτσας επενέβη για να μεταταχθεί η κόρη της στη Βουλή
Το τηλεφώνημα στον Τσίπρα πριν από την παραίτηση της Χριστοδουλοπούλου. Πώς ο σύντροφός της Θ. Δρίτσας επενέβη για να μεταταχθεί η κόρη της στη Βουλή
Μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις της για τη μετάταξη της κόρης της στη Βουλή, η Τασία Χριστοδουλοπούλου ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι δεν θα είναι υποψήφια στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Πριν από αυτό όμως, προηγήθηκε ένα δραματικό τηλεφώνημα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Σύμφωνα με το CNN Greece, στις 8 χθες το βράδυ, η κα Χριστοδουλοπούλο αναζήτησε τον πρωθυπουργό, ωστόσο δεν τον βρήκε, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας βρισκόταν στην 27η τακτική γενική συνέλευση του ΣΕΤΕ. Έτσι, η τηλεφωνική τους επικοινωνία σημειώθηκε στις 21:47.
Στο τηλεφώνημα η κ. Χριστοδουλοπούλου ανακοίνωσε στον κ. Τσίπρα την πρόθεση της να μην κατέβει υποψήφια στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. «Το τελευταίο που θα ήθελα είναι να βλάψω τον ΣΥΡΙΖΑ» φέρεται να είπε σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Η κ. Χριστοδουλοπούλου άφησε πάντως ένα παράθυρο ανοιχτό για την τελική απόφασή της, δεδομένης της προτροπής του Νίκου Βούτση «να μη βιαστεί» και της επιθυμίας της ίδιας να συζητήσει με άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Από τη μεριά του, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «εγώ δεν τρώω σάρκες». Προσέθεσε ότι δεν το έχει κάνει για άλλους που το έχουν ζητήσει και δεν προτίθεται να το κάνει για την κ. Χριστοδουλοπούλου με την οποία έχει σχέση εκτίμησης και φιλίας. Ο πρωθυπουργός άφησε την τελική απόφαση στην αντιπρόεδρο της Βουλής.
Ακολούθησε ένας κύκλος επαφών της κ. Χριστοδουλοπούλου με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ο κύβος ερρίφθη.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, το δικαίωμα μετάταξης των αποσπασμένων δημοσίων υπαλλήλων στη Βουλή δόθηκε στις 6 Φεβρουαρίου 2019 από επιτροπή στην οποία συμμετείχαν ο Νίκος Βούτσης, ο Θοδωρής Δρίτσας -σύζυγος της Τασίας Χριστοδουλοπούλου- και ακόμη εννέα βουλευτές
Μέχρι τον Φεβρουάριο του 2019 ένας αποσπασμένος στη Βουλή υπάλληλος δεν μπορούσε να πάρει μετάταξη στο ελληνικό κοινοβούλιο, ώστε να απολαμβάνει το προνομιακό μισθολογικά και όχι μόνο περιβάλλον της Βουλής.
Με την τροποποιηση του δεύτερου μέρους του κανονισμού της Βουλής (Ά 18) στις 06.02.2019 προβλέπεται στο άρθρο 12 η δυνατότητα μετάταξης στη Βουλή των μέχρι 20.01.2019 αποσπασμένων υπαλλήλων στη Βουλή. Στην Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής από την οποία πέρασε η τροποποίηση πρόεδρος ήταν ο κ. Νίκος Βούτσης και μέλη 10 βουλευτές, μεταξύ των οποίων και ο Θοδωρής Δρίτσας, σύζυγος της Τασίας Χριστοδουλοπούλου!
Στα μέλη βλέπουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ τους:
- Γιάννη Γκιόλα
- Θοδωρή Δρίτσα
- Παναγιώτα Κοζομπόλη - Αμανατίδη
- Σπυρίδωνα Λάππα
- Νίκο Παρασκευόπουλο
Από τη ΝΔ ήταν μέλος ο Π. Τραγάκης, από το ΚΙΝΑΛ ο Θ. Παπαθεοδώρου, από τη Χρυσή Αυγή ο Χρ. Παππάς, από το ΚΚΕ ο Θ. Παφίλης και από τους ΑΝΕΛ ο Μ. Γεωργιάδης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
«Αναμενόμενη η αβεβαιότητα με την εμφάνιση νέων κομμάτων»
«Πλήρης συμμόρφωση με την απόφαση του Αρείου Πάγου»
Αναφέρθηκε και στη μείωση της τιμής του πετρελαίου στην αντλία
Η αίσθηση του κατεπείγοντος και ο ανταγωνισμός ΠΑΣΟΚ - ΕΛΑΣ για τη δεύτερη θέση έχουν οδηγήσει στην αναβίωση των χειρότερων χαρακτηριστικών της μεταπολίτευσης
Όλοι αυτοί που συζητούν δημόσια χωρίς να έχουν ελέγξει ούτε τα απολύτως βασικά
«Τα αποτελέσματα της ελληνικής γεώτρησης θέλουν δύο μήνες»
Νέες μειώσεις στην αντλία αναμένονται τις επόμενες ημέρες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.