- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φοβάται το ΔΝΤ το ιταλικό χρέος - Μείζων κίνδυνος
Σε συνδυασμό με τον πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας και το σενάριο ενός άτακτου Brexit
Μεγάλο κίνδυνο για τη σταθερότητα της ευρωζώνης θεωρεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο το ιταλικό χρέος.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θεωρεί ότι το ιταλικό χρέος συνιστά μεγάλο κίνδυνο για την ευρωζώνη, ειδικά τώρα που ακόμα είναι σε εξέλιξη ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας και δεν έχει ξεπεραστεί το σενάριο ενός «άτακτου» Brexit.
Η εκτίμηση αυτά βασίζεται σε δήλωση ευρωπαϊκής πηγής στο πρακτορείο Reuters επικαλούμενη έκθεση του ΔΝΤ που θα δημοσιευθεί την επόμενη εβδομάδα η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ.
Νωρίτερα πληροφορίες της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica ανέφεραν ότι, σήμερα Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα κινήσει διαδικασία επί παραβάσει σε βάρος της Ιταλίας.
Στην επιστολή η Κομισιόν τονίζει, σύμφωνα με προσχέδιο της επιστολής που επικαλείται η ιταλική εφημερίδα, πώς η δημοσιονομική πολιτική που ακολουθεί η Ρώμη στερείται σύνεσης και θα μπορούσε να εκθέσει την οικονομίας της χώρας σε αιφνίδια απώλεια αξιοπιστίας.
Η ιταλική κυβέρνηση έχει αναλάβει αρκετές πρωτοβουλίες κοινωνική πρόνοιας σε μία προσπάθεια να τονώσει την οικονομία της χώρας.
Η Κομισιόν, σύμφωνα με τη La Repubblica, θα ζητήσει από τη Ρώμη να κάνει περικοπές ύψους 3-4 δισεκατομμυρίων στον προϋπολογισμό της, ώστε να αποφύγει ενδεχόμενες κυρώσεις, χωρίς βέβαια να διασαφηνίζεται εάν πηγή προέλευσης αυτής της συγκεκριμένης πληροφορίας είναι το προσχέδιο της επιστολής.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Mε αφορμή τον νόμο Παρασκευόπουλου
Πώς θα μπείτε στην εφαρμογή
Η υπουργός Πολιτισμού αποχαιρετά τον φιλόσοφο, που πέθανε σε ηλικία 87 ετών – Η δήλωσή της
Ανοίγουν 11 θέσεις ορισμένου χρόνου για διάφορες ειδικότητες - Οι προθεσμίες
Η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας
Το συλλυπητήριο μήνυμα του πρωθυπουργού
Ξανασυστήνεται ως «συμβιβασμένος Μαδούρο», ζητώντας μια δεύτερη ευκαιρία
Τι πρέπει να κάνετε οπωσδήποτε
«Κινήθηκε σε όλο το φάσμα, από τις θεωρίες της ιστορικής αιτιότητας έως τη δική του πρόσληψη της πλατωνικής φιλοσοφίας»
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αποχαιρετά τον κορυφαίο διανοητή
Αυτοψία της Υπουργού Πολιτισμού σε εμβληματικά έργα του Έβρου
Προχωρούν οι διαγωνισμοί για πλοία ανοικτής θαλάσσης, καταδιωκτικά σκάφη, drone και υποβρύχια
Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 3,25 εκατ. ευρώ, αναμένεται να παραδοθεί εντός 24 μηνών
«Η συλλογική μνήμη δεν σβήνει τόσο εύκολα όσο εκείνος πιστεύει», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Οι δικαιούχοι και τα επιδόματα που παίρνουν
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέδειξε τη συνέντευξη του Έλληνα υπουργού στο Breitbart News
Στο 100% η κρατική επιδότηση για τα «κόκκινα» σπίτια – Πότε θα δοθούν τα χρήματα
Οι συνταξιούχοι που πληρώνονται πρώτοι
«Τείχος» από πυροσβεστικά στο βουνό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.