- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Νέο «καμπανάκι» από τον ESM για τις παροχές
Η ανησυχία για το πρωτογενές πλεόνασμα
Ο ESM εξέφρασε για μία ακόμη φορά την ανησυχία του για τον αντίκτυπο που θα έχουν οι παροχές που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο ESM εξέφρασε για μία ακόμη φορά την ανησυχία του για τον αντίκτυπο που θα έχουν οι παροχές που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την επίτευξη του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος.
Ο Ρολφ Στράουχ, επικεφαλής οικονομολόγος του ESM, επανέλαβε τις ανησυχίες που είχε εκφράσει ο Κλάους Ρέγκλινγκ για τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση Τσίπρα, απαντώντας σε ερώτηση για το αν η Ελλάδα οδεύει προς δημοσιονομικό εκτροχιασμό, εξαιτίας των παροχών. Ο Στράουχ, μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων σημείωσε ότι ήδη το σπρεντ των ελληνικών ομολόγων από το αντίστοιχο γερμανικό αυξήθηκε κατά 50 μονάδες βάσης, καθώς οι αγορές είναι προσεκτικές στην αποφυγή κινδύνων που σχετίζονται με χώρες για τις οποίες δεν έχουν σαφή εικόνα για την πορεία της οικονομικής πολιτικής.
Η ανησυχία για το πρωτογενές πλεόνασμα
«Αν και δεν έχουμε τελική εκτίμηση των μέτρων, αυτό που μας ανησυχεί είναι ότι βάσει της προκαταρκτικής μας ανάλυσης, η Ελλάδα δεν θα πετύχει το συμφωνημένο στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% με σημαντική διαφορά», είπε ο Στράουχ. Πρόσθεσε ότι για το 2020 ο αντίκτυπος των παροχών είναι είναι πιο δύσκολο να προβλεφθεί, αλλά αν τα εξαγγελθέντα μέτρα εφαρμοστούν το θέμα μπορεί να πάρει περισσότερες διαστάσεις.
Τα μέτρα αυτά, από τη σκοπιά του ESM, δεν είναι φιλικά προς την ανάπτυξη, τόσο σε μεσοπρόθεσμο, όσο και σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, σημείωσε ακόμη ο Στράουχ. «Μπορεί να βοηθήσουν την βραχυπρόθεσμη ανάπτυξη, αλλά η εικόνα διαφέρει σε μεσοπρόθεσμο- μακροπρόθεσμο ορίζοντα και αυτό για μας, ως ο μεγαλύτερος μακροχρόνιος δανειστής της Ελλάδας, αποτελεί θέμα ανησυχίας», συμπλήρωσε αναφερόμενος στις παροχές.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πολιτική των μεταρρυθμίσεων έχει υπονομευθεί από μια σειρά σκανδάλων στα οποία ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει αναγνωρίσει κυβερνητικές ευθύνες
Οι μετανάστες, οι διακινητές, ένα σποτ και οι θέσεις εργασίας
Αφορούν προσλήψεις ορισμένου χρόνου σε Χαϊδάρι, Ίλιον και Λάρισα
«Αυτά που λέει τα πιστεύει και είναι επικίνδυνος επειδή τα πιστεύει» σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης
Η προθεσμία για τα αναδρομικά, τις γονικές παροχές και τις κληρονομιές
Οι δύο περιοχές που δεν καλύπτονται
Η νέα απάντηση του δημοσιογράφου στους ισχυρισμούς του υφυπουργού
«Οι κάτοικοι θα λάβουν και έγγραφη διαβεβαίωση για την κατάσταση των κτιρίων τους» αναφέρει ο υπουργός
Η απάντηση του υπουργού Υγείας
Ποιοι συνταξιούχοι παίρνουν σειρά
Τι ισχύει με τα κριτήρια, όλα τα ποσά
Με ή χωρίς επιδοτήσεις μπορούμε να μειώσουμε την κατανάλωση και να κάνουμε οικονομία
Η αναφορά στα ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό, την Ουκρανία και την Τεχνητή Νοημοσύνη
Το αίτημα των 249 εκατ. ευρώ και το «όχι» του υπουργείου
«Οι σημερινές δηλώσεις του για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις κινούνται σε μια διαφορετική κατεύθυνση»
Ανατροπές στη δημοφιλία των αρχηγών
Ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του, θα παρουσιάσει την πορεία της ελληνικής οικονομίας και των μεταρρυθμίσεων
Τι ανέφερε ο Κυριάκος Πιερρακάκης
Τα ποσά που θα κερδίζουν κάθε μήνα 556 φορολογούμενοι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.