Τσίπρας σε FT: Η Μέρκελ δεν με πίστεψε ότι θα λύσω το Σκοπιανό
Η ατάκα της Γερμανίδας καγκελάριου για τον Σαμαρά και η απάντηση του πρωθυπουργού
Ο Αλέξης Τσίπρας μιλά στους Financial Times για τη στιγμή που εξέφρασε στη Μέρκελ την πρόθεσή του να λύσει το Σκοπιανό.
«Δεν νομίζω ότι η Άνγκελα Μέρκελ με πίστεψε όταν της είπα ότι θέλω να λύσω το Σκοπιανό, αλλά απέδειξα ότι το εννοούσα, όταν οι εξελίξεις στα Σκόπια έδειξαν ότι υπήρχε μια ευκαιρία». Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στους Financial Times για το τετ α τετ που είχε με την Καγκελάριο της Γερμανίας κατά τη διάρκεια του οποίου της αποκάλυψε την πρόθεσή του να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση στο ονοματολογικό με τα Σκόπια.
«Ο Γκρουέφσκι είναι ένας άνθρωπος ο οποίος ποτέ δεν ήθελε να διαπραγματευτεί. Θυμάμαι ότι πήγα στο Βερολίνο. Συνάντησα την Άνγκελα Μέρκελ. Συζητήσαμε για ώρα την οικονομική κρίση, το χρέος, τα ελλείμματα τα μνημόνια κ.α. Αποφασίσαμε να μιλήσουμε για την εξωτερική πολιτική και είπα: "Θέλω να λύσω αυτό το πρόβλημα ακόμα και με τον Γκρούεφσκι. Θα προσπαθήσω να τον προκαλέσω μέσω διαπραγμάτευσης. Αν δεν καθίσει να διαπραγματευτούμε, θα τον κατηγορήσω ότι δεν θέλει συμφωνία". Μου απάντησε: "Δεν σε πιστεύω" και τη ρώτησα γιατί. Είπε: "Γιατί όλοι οι προκάτοχοί σου ποτέ δεν ήθελαν να ανοίξουν αυτό το θέμα, ειδικά ο Σαμαράς". Της απάντησα ότι η γνώμη μου είναι διαφορετική. Η άποψή μου είναι ότι η Ελλάδα μόνο να κερδίσει έχει αν καταφέρουμε να λύσουμε τις διαφορές μας με τους βόρειους γείτονές μας» θυμήθηκε ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Τσίπρας καταλήγει, διηγούμενος αυτό το τετ α τετ με τη Μέρκελ, λέγοντας: «Δεν θεωρώ ότι με πίστεψε, αλλά απέδειξα ότι εννοούσα αυτά που είπα όταν οι εξελίξεις στα Σκόπια έδειξαν ότι ήταν ανοικτή η ευκαιρία».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι μπορούν να κάνουν οι εργαζόμενοι αν δεν καταβληθεί
Tο όφελος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις
«Τέλος η αντιδικία του κράτους με τον πόνο του πολίτη»
Κεντρικό μήνυμα η ανάγκη ευρωπαϊκής στήριξης για την ανθρώπινη παραμονή στις ακριτικές περιοχές
Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις φαίνεται να είναι οι πιο ευάλωτες
Στο 2ο Διεθνές Συνέδριο του ΤΜΕΔΕ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Σοφία Ζαχαράκη: «Ο εθελοντισμός δεν είναι απλώς μια καλή πράξη. Είναι αξία, είναι στάση ζωής»
Τι αναφέρει σε παραγγελία του προς τους εισαγγελείς της χώρας
Στα μπλόκα της Καρδίτσας και των Τρικάλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ολόκληρη η ομιλία του - Η κρίση θεσμών και η ανάγκη νέου κοινωνικού συμβολαίου
Η ερώτηση – έκπληξη που τράβηξε το ενδιαφέρον σε νέα δημοσκόπηση
«Η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται πλήρως» σημείωσε ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας
Προβάδισμα ενός κόμματος Καρυστιανού σε σχέση με τον Τσίπρα
Οι κυβερνήσεις είχαν κάθε λόγο να μετατρέψουν τους αγρότες σε δημόσιους υπάλληλους και οι αγρότες στην πλειονότητά τους δέχθηκαν πρόθυμα αυτόν τον ρόλο
Οι δείκτες προόδου που παρουσίασε η υπουργός Εργασίας
Τι προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις
«Η πρόοδος της χώρας μας αναγνωρίζεται διεθνώς», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης
Ποιες επιπτώσεις υπάρχουν αν δεν καταβληθούν εμπρόθεσμα;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.