Πολιτικη & Οικονομια

ΠΙΣ: Επαναληπτικές εκλογές το Σάββατο 22 Ιουνίου

Μετά από «ανεπίτρεπτα φαινόμενα νοθείας»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
nosokomeio
Νοσοκομείο © INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΙΣ, «οι εκλογές που διενεργήθηκαν στις 3 Μαρτίου «κηλιδώθηκαν από ανεπίτρεπτα φαινόμενα νοθείας».

Τον Αναστάσιο Βασιάδη εξέλεξε ως πρόεδρο το διοικητικό συμβούλιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και προκήρυξε τις επαναληπτικές εκλογές, ορίζοντας ως ημερομηνία διεξαγωγής το Σάββατο 22 Ιουνίου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΙΣ, «οι εκλογές που διενεργήθηκαν στις 3 Μαρτίου «κηλιδώθηκαν από ανεπίτρεπτα φαινόμενα νοθείας, που προκάλεσαν τεκμηριωμένες καταγγελίες εκ μέρους ιατρών που συμμετείχαν σε αυτές, με αποκορύφωμα τη μη επικύρωση τους από τον κατά νόμον εποπτεύοντα υπουργό Υγείας και την ανάθεση της εντολής στο Διοικητικό Συμβούλιο που διενέργησε τις εκλογές της 3ης Μαρτίου να διενεργήσει νέες εκλογές εντός δύο μηνών και να διαχειριστεί στο ενδιάμεσο διάστημα τα τρέχοντα ζητήματα του ΠΙΣ»

Επισημαίνεται ότι την Παρασκευή 17 Μαΐου, επισκέφθηκε τα γραφεία του ΠΙΣ κλιμάκιο επιθεωρητών του ΣΕΥΥΠ, όπου έπειτα από έλεγχο διαπίστωσε ότι «εξαφανίστηκε το πρωτότυπο εκλογικό υλικό, το οποίο έπρεπε να είχε αποσταλεί στον υπουργό Υγείας για την επικύρωση των εκλογών. Η έρευνα συνεχίζεται».

Επίσης, όπως αναφέρεται, το μεταβατικό Διοικητικό Συμβούλιο θα διεκπεραιώσει όλες τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει ο ΠΙΣ σχετικά με τη χορήγηση αδειών άσκησης επαγγέλματος και τις εξετάσεις ειδικότητας, διαδικασίες που είχαν «παρακωλυθεί σημαντικά» το τελευταίο διάστημα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ