- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
ESM: Η Αθήνα δεσμεύτηκε για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% μέχρι το 2022
«Η δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη»
Πώς αντέδρασε ο ESM στην εξαγγελία Τσίπρα για δέσμευση 5,5 δισ. ευρώ σε ειδικό λογαριασμό.
Η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2022 υπενθύμισε ο εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) στο Bloomberg σχολιάζοντας την εξαγγελία του σχεδίου της κυβέρνησης να δεσμεύσει ποσό 5,5 δισ. ευρώ σε ειδικό λογαριασμό ώστε να εγγυηθεί έτσι στους δανειστές πρωτογενές πλεόνασμα τουλάχιστον 1% του στόχου.
«Η δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης στο πλαίσιο του προγράμματος του ESM και των μεσοπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους είναι ξεκάθαρη: Ο συμφωνηθείς στόχος για πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2022 είναι 3,5% του ΑΕΠ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ESM.
Από την πλευρά του κυβερνητικό στέλεχος που μίλησε στο Bloomberg ζητώντας να μην κατονομαστεί είπε ότι «το ζήτημα είναι πολιτικό και ως τέτοιο θα το συζητήσουμε με τους πιστωτές αλλά είναι μια ιδέα win-win».
«Η ελληνική κυβέρνηση έθεσε το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 2,5% του ΑΕΠ από το 2020 έως το 2022, αμφισβητώντας τη συμφωνία με τους ευρωπαίους πιστωτές και το ΔΝΤ που ζητούν πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%», αναφέρει το Bloomberg και παραθέτει τη δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου από τη συνέντευξη τύπου στο Ζάππειο ότι «υποσχεθήκαμε να πετύχουμε 3,5% του ΑΠΕ για την εξυπηρέτηση του χρέους μας και αυτό θα πάρουν οι δανειστές».
«Η Ελλάδα μένει να παρουσιάσει το σχέδιό της στους δανειστές», προσθέτει το ρεπορτάζ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.