- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νέος κύκλος επιχορηγήσεων από το Μακεδονίας - Θράκης
Οι αιτήσεις ξεκινούν από τις 15 Μαΐου
Το πρόγραμμα «Δημιουργώ» με προϋπολογισμό 187.000 ευρώ ανακοίνωσε η υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου.
Νέο κύκλο προγραμμάτων με επιχορήγηση ύψους 187.000 ευρώ ανακοίνωσε η υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» το έργο «Επιχορήγηση και προβολή δράσεων για την προστασία του περιβάλλοντος και την προώθηση της πολιτιστικής δημιουργίας στη Μακεδονία και στη Θράκη», με τον διακριτικό τίτλο «Δημιουργώ», έχει προϋπολογισμό 187.000 ευρώ, τα οποία είναι χρήματα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Εσωτερικών.
Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές έως τις 15 Μαΐου, ενώ το «Δημιουργώ» θα υλοποιηθεί από 1ης/6/2019 έως 30/9/2019.
Σύμφωνα με την ανάρτηση στη Διαύγεια, το έργο διακρίνεται σε τρία υποέργα: το πρώτο σχετίζεται κυρίως με την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, το δεύτερο με πολιτιστικές δράσεις και το τρίτο με τη διοργάνωση εκδηλώσεων και δικτύωσης των φορέων πολιτισμού και περιβάλλοντος με τους αντίστοιχους φορείς των βαλκανικών χωρών. Για τα δύο πρώτα υποέργα το ανώτατο ποσό επιχορήγησης είναι οι 3.000 ευρώ και για το τρίτο το ποσό φτάνει τις 5.000 ευρώ.
Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων συμμετοχής έχουν αποκλειστικά σύλλογοι, σωματεία, συνεταιρισμοί, ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., νομικά πρόσωπα και δίκτυα αυτών, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Οι δυνητικοί δικαιούχοι δεν πρέπει να έχουν λάβει επιχορήγηση από το υπουργείο Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης) κατά τα έτη 2018 και 2019, ενώ κάθε δυνητικός δικαιούχος έχει δικαίωμα να υποβάλει μόνο μία αίτηση για δράση που αφορά σε ένα υποέργο.
Η αξιολόγηση των προτάσεων, δηλαδή ποιοι φορείς θα πάρουν 3.000 ή 5.000 ευρώ, θα γίνει από τριμελή Ομάδα Εργασίας, τα μέλη της οποίας η ίδια η υφυπουργός Ελευθερία Χατζηγεωργίου. Η επιτροπή θα συνεπικουρεί την αρμόδια οργανική μονάδα του υφυπουργείου. Μοιράζοντας 187.000 ευρώ, το υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης φιλοδοξεί να αυξηθεί η συμμετοχή των πολιτών σε δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος, να αναπτυχθούν συνεργασίες για την υποστήριξη πρωτοβουλιών που προάγουν την πολιτιστική δημιουργία και να ενισχυθούν οι δράσεις δικτύωσης των πολιτών.
Όπως γράφει η εφημερίδα, η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης έστησε προχθές το βράδυ φιέστα παρουσίασης του προγράμματος στην Αποθήκη Α’ του λιμανιού Θεσσαλονίκης. Το υφυπουργείο πλήρωσε 434 ευρώ για τη δημιουργία και το σχεδιασμό λογότυπου «Δημιουργώ», γραφικού για banner 0,85×2 μέτρων, γραφικού για αφίσα και διαφημιστικού banner για ηλεκτρονική χρήση.
Το επόμενο πρόγραμμα επιχορηγήσεων θα ονομάζεται «Οργάνωση και επιχορήγηση δράσεων προώθησης στοιχείων πολιτιστικής κληρονομιάς – παραδοσιακών τοπικών προϊόντων στη Μακεδονία και τη Θράκη» και μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί ο προϋπολογισμός του.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών 2026 ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Στρατιωτικό άγημα πήρε μέρος στην υποδοχή, ενώ μετείχε και γαλλική αντιπροσωπεία προκειμένου να συνοδεύσει τον Γάλλο πρόεδρο στο κέντρο της Αθήνας.
Τον υποδέχθηκε ο Κωστής Χατζηδάκης
Η ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών
Η συζήτηση με θέμα την Τεχνητή Νοημοσύνη και τον ρόλο της στη διαμόρφωση της αλήθειας στην ψηφιακή εποχή
«Ο πρωθυπουργός επέτρεψε το πάρτι διαφθοράς στον ΟΠΕΚΕΠΕ» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Η εξάρτηση από εισαγωγές καυσίμων και το Στενό του Ορμούζ πιέζουν τιμές, δρομολόγια και επάρκεια
Ποιοι συνταξιούχοι θα πληρωθούν πρώτοι
Λεκτική ένταση στην Επιθεώρηση Εργασίας - Καταγγελία για εκβιασμό και σύλληψη επιθεωρητή
Ντομπρόβσκις προειδοποιεί για στασιμοπληθωρισμό – Όχι σε ρήτρα διαφυγής από την ΕΕ
Απαγορευμένη ζώνη τα χωρικά ύδατα της Σουηδίας
«Αν η γραμμή Μητσοτάκη είναι πως ό,τι λάθος γίνεται τώρα γινόταν και πριν, τότε είμαστε εκτός τόπου και χρόνου»
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υπερασπίζεται τον ευρωπαϊκό του ρόλο - Μιλά για μεταρρυθμίσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ
Η κυβέρνηση επιμένει σε στοχευμένα μέτρα αντί για μείωση του ΦΠΑ, σοβαρότητα και σεμνότητα για Κοβέσι
Ποια χώρα θα την ξεπεράσει
«Η λήθη να μη μετατρέπεται σε αιτία αναθεωρητισμού, βίας και μισαλλοδοξίας»
«Είμαστε στο πλευρό της ελληνικής κοινωνίας»
Από το 1963 έως το 2026- Κάθε επίσκεψη προέδρου στην Αθήνα αποτυπώνει μια κρίσιμη συγκυρία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.