- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Σταϊκούρας-Βεσυρόπουλος: Αδιέξοδη η πολιτική της κυβέρνησης
Κοινή δήλωση των τομεαρχών Οικονομικών της ΝΔ
«Υστέρηση φορολογικών εσόδων, μειωμένες επιστροφές φόρων, αυξημένο ιδιωτικό χρέος προς την εφορία, διεύρυνση των κατασχέσεων, εσωτερική στάση πληρωμών και λιγότερες δαπάνες για επενδύσεις συνθέτουν την αδιέξοδη πολιτική της σημερινής κυβέρνησης, όπως αυτή αποτυπώνεται στα στοιχεία του Κρατικού Προϋπολογισμού και της ΑΑΔΕ», σημειώνουν σε κοινή δήλωσή τους ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, Χρήστος Σταϊκούρας, και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης, βουλευτής Ημαθίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος.
Όπως αναφέρουν «με το καλημέρα της νέας χρονιάς, τα φορολογικά και τα συνολικά έσοδα, καθώς και οι επιστροφές φόρων παρουσιάζουν υστέρηση τόσο έναντι του φετινού στόχου όσο και έναντι του 2018.Η υποεκτέλεση των δαπανών του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων συνεχίζεται για 4η χρονιά με στόχο να βελτιωθεί το δημοσιονομικό αποτέλεσμα.Οι φορολογούμενοι πολίτες άφησαν τον Δεκέμβριο του 2018, απλήρωτους άμεσους και έμμεσους φόρους συνολικού ύψους 1,21 δισ. ευρώ. Με αποτέλεσμα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών προς την εφορία να εκτοξευτούν στα 104,3 δισ. ευρώ.Οι κατασχέσεις συνεχίζονται και διευρύνονται, και έχουν επιβληθεί σε 1,2 εκατομμύρια οφειλέτες».
«Η Κυβέρνηση των φόρων, των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών», τονίζουν, «ολοκληρώνει τον αποτυχημένο κύκλο της, αφήνοντας, όμως, πίσω μία κοινωνία με εξαντλημένη τη φοροδοτική της ικανότητα, απαισιόδοξη και ανασφαλή για το μέλλον». «Προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι η γενναία μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών. Ώστε να ενισχυθεί η ανάπτυξη, να αυξηθεί το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών και να ατενίσει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον η κοινωνία», καταλήγουν στη δήλωσή τους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια συζήτηση για το ΠΑΣΟΚ, την ηθική, τη χώρα, το παρελθόν και το μέλλον. Μια εξομολόγηση για αδυναμίες, λάθη και πολύτιμες εμπειρίες.
H ομιλία του πρωθυπουργού στην εκδήλωση του υπουργείου Εξωτερικών για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας
Η απομάκρυνση μέσω εσωκομματικής εξέγερσης θεωρείται πάντως δύσκολη
Στην εκδήλωση: «Οι προϋποθέσεις της αναθεώρησης του Συντάγματος»
Η γνωστή συγγραφέας ανοίγει τα χαρτιά της στην Κατερίνα Παναγοπούλου και στο vidcast «Face2Face»
Οι μεγάλες τιμές σε πολλά σημεία «στέλνουν» τον κόσμο σε νέες περιοχές
Με Εθνικό Απολυτήριο «που μετρά», δωρεάν πιστοποιήσεις και αξιόπιστο σύστημα εισαγωγής
Πρώην βουλευτές και υπουργοί, πρώην στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και επιστήμονες ανάμεσά τους
Οι στοχεύσεις, το σκεπτικό και τα βασικά σημεία
Η χώρα βρίσκεται στη δίνη μιας προεκλογικής περιόδου γεμάτης κινδύνους και αμφιβολίες
Η σύζυγος του πρωθυπουργού χειρουργήθηκε και στα δυο χέρια από τον Εμμανουήλ Φανδρίδη, διευθυντή του ΕΣΥ
Ολοκληρώθηκε το έκτακτο συνέδριο του Κινήματος Δημοκρατίας
«Μεγάλη μου τιμή μια τρίτη θητεία», δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας
Η νέα viral δήλωση του στελέχους της Χαριλάου Τρικούπη
Τι πρέπει να γνωρίζετε
«Τέλος η λάσπη» τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός
Τι αναφέρουν κυβερνητικές πηγές
Τι ανέφερε η δημοσιογράφος και στέλεχος του κόμματος Κασσελάκη από το βήμα του συνεδρίου
Mε αφορμή το σύνθημα «Το Αύριο Τώρα»
Διαβάστε την εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού στα social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.