- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πάιατ: Η συμφωνία των Πρεσπών συμβάλλει στην ευημερία και την ασφάλεια
Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα μίλησε για ένα σημείο καμπής για την Ελλάδα
Η συμφωνία των Πρεσπών συμβάλει στην ευημερία και την ασφάλεια της περιοχής και αποτελεί ένα σημείο καμπής για την Ελλάδα, που αποτελεί πόλο σταθερότητας στην περιοχή.
Τις επισημάνσεις αυτές έκανε σήμερα ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ μιλώντας στο Athens Energy Forum 2019. Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις κατά της συμφωνίας σημείωσε ότι έχει μείνει πολύ προσεκτικά μακριά από τα θέματα της εσωτερικής πολιτικής της Ελλάδας. «Με ενθάρρυναν», πρόσθεσε, «τα σχόλια του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος έδωσε έμφαση στις σχέσεις της χώρας με τις ΗΠΑ. Η δική του πολιτική είναι ότι μπορεί να διαφωνεί με τη συμφωνία αλλά θα προχωρήσει μπροστά».
Αναφερόμενος στις ενεργειακές σχέσεις των δύο χωρών σημείωσε την έλευση φορτίου Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου από τις ΗΠΑ στη Ρεβυθούσα, που ήταν το πρώτο για την ευρύτερη περιοχή, ενώ θα ακολουθήσουν, όπως είπε, και άλλα δύο από την Μυτιληναίος.
Τόνισε ότι έργα όπως οι αγωγοί TAP, ο ελληνοβουλγαρικός, ο πλωτός σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη και η Ρεβυθούσα εμποδίζουν το ρωσικό μονοπώλιο στην περιοχή και εξέφρασε την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στον διάλογο μεταξύ Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου αλλά και στην προσπάθεια, όπως είπε, να ανοίξει νέο κεφάλαιο διαλόγου της χώρας μας με την Τουρκία, ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στη γειτονική χώρα.
Ο πρέσβης υπογράμμισε εξάλλου το ισχυρό ενδιαφέρον αμερικανικών εταιρειών για τον ενεργειακό τομέα της Ελλάδας, αναφερόμενος ειδικότερα στις έρευνες υδρογονανθράκων, τις ανανεώσιμες πηγές κ.ά.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Τον μισθό μια χαρά τον εισέπραττε», δήλωσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην κατάσταση ασφάλειας στη Μέση Ανατολή
Στο 2ο Συνέδριο «Ελλάδα 2030», ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας
Αυξημένος ο αριθμός των πολιτών που επιλέγουν να κλείνουν ραντεβού μέσω του νέου συστήματος
Ο ΥΠΕΞ εξέφρασε τη διαρκή στήριξη της Ελλάδας προς το πατριαρχείο Ιεροσολύμων και τα πρεσβυγενή πατριαρχεία
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αποκλείει το σενάριο του «μοναχικού λύκου» στην Κρήτη
Η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου
Αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις
Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν φύγετε για διακοπές
Εμφανίζεται ως υπερπατριώτης αλλά στην πραγματικότητα η ζημιά που έχει κάνει στην πατρίδα προσπαθώντας να ικανοποιήσει τις προσωπικές του φιλοδοξίες ξεπερνάει κατά πολύ την οποιαδήποτε προσφορά
Μετά τον μίνι Ανασχηματισμό της κυβέρνησης
Από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στο Μεταφορών
Τα νέα πρόσωπα στο κυβερνητικό σχήμα - Ο Στρ. Σιμόπουλος νέος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος
Για παράβαση καθήκοντος σχετικά με την εκτέλεση της Σύμβασης 717 κατηγορείται ο ελεγκτής
Οι ημερομηνίες που έχουν «κλειδώσει»
Στο 2ο Συνέδριο «Ελλάδα 2030» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Για αντικαταστάσεις και όχι ανασχηματισμό κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Τι αναφέρει στην επιστολή του
Στο τελευταίο αντίο Μητσοτάκης και Καραμανλής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.