Νέα έρευνα που δείχνει πτώση της Χρυσής Αυγής
Έρευνα που δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα
Συνεχίζεται η δημοσκοπική πτωτική πορεία της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με έρευνα της ALCO που δημοσιεύει το «Πρώτο Θέμα», η οποία διεξήχθη την περίοδο 1-3 Οκτωβρίου σε δείγμα 1000 ατόμων, δηλαδή μετά και τις τελευταίες εξελίξεις των συλλήψεων.
Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ διατηρεί το προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 0,9 μονάδες μπροστά, ενώ αυξάνει και το ποσοστό της από 21,5% που ήταν στις 25-26 Σεπτεμβρίου στο 22,8 %. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το 20,3% στα τέλη Σεπτεμβρίου αυξήθηκε στο 21,9 %.
Μικρή άνοδο και για το ΠΑΣΟΚ που, από 5,9%, το ποσοστό του αυξήθηκε στο 6,2%, ενώ οριακή πτώση καταγράφουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κατά 0,4 μονάδες από το 5,4% στο 5%.
Πτώση σημειώνει και η Χρυσή Αυγή από το 6,7% στο 6,4 %. Σημειώνεται πως τον Ιούνιο η Χρυσή Αυγή είχε ποσοστό 10.8%. Η ΔΗΜΑΡ ανέβηκε από το 3,5% στο 3,9% και το ΚΚΕ παρέμεινε σταθερό στο 4,7%.
Με αναγωγή επί των εγκύρων στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου, σύμφωνα με τους αναλυτές της ALCO, τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής: ΝΔ 25,8%, ΣΥΡΙΖΑ 24,8%, Χρυσή Αυγή 7,2%, ΠΑΣΟΚ 7%, ΑΝΕΛ 5,7%, ΚΚΕ 5,3%, ΔΗΜΑΡ 4,4%.
Η πλειοψηφία, εξάλλου, των πολιτών εκφράζεται αρνητικά στην προοπτική πρόωρων εκλογών. Το 63% απαντά αρνητικά στο σχετικό ερώτημα, ενώ το 30% θετικά.
Συντριπτικά είναι τα ποσοστά των ερωτηθέντων που θεωρούν ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση καθώς σχεδόν 7 στους 10, το 68% των ερωτηθέντων, απαντούν θετικά και μόλις ένα 22% θεωρεί ότι δεν είναι εγκληματική οργάνωση και 10% απαντούν ότι δεν γνωρίζουν.
Επίσης, το 66% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η Χρυσή Αυγή είναι επικίνδυνη για τη Δημοκρατία έναντι 26% που δεν τη θεωρεί επικίνδυνη και 8% των ερωτηθέντων δηλώνουν άγνοια. Σε σχετικό ερώτημα για τη διακοπή της χρηματοδότησης του κόμματος της ΧΑ, το 64% θεωρεί σωστή την απόφαση για διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης, ενώ διαφωνεί το 24%.
Σε ό,τι αφορά στον πρωθυπουργό, ο Αντώνης Σαμαράς παραμένει ο πιο αξιόπιστος, με το 35% των ερωτηθέντων να απαντά ότι μεταξύ Σαμαρά και Τσίπρα εμπιστεύεται περισσότερο ως πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά και το 24% τον Αλέξη Τσίπρα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στην εκδήλωση για τα 110 χρόνια από την ίδρυση του ΕΒΕΘ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις
Η πρώτη επίσημη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στη χώρα εδώ και 13 χρόνια
Σε τροχιά κλιμάκωσης οι κινητοποιήσεις
Κοινές δηλώσεις των δύο πρωθυπουργών για οικονομία, μετανάστευση, γεωπολιτική και Ευρώπη
Έργα για την αποκατάσταση και ανάδειξή της
Διαφωνία για εκπροσώπηση και πρόσωπα με ποινικές εκκρεμότητες βάζει φωτιά στον διάλογο
Συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και πρόεδρο του Eurogrou είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
«Θα γίνουν δύο συναντήσεις με τους αγρότες»
Ήπια ανάκαμψη της καταναλωτικής εμπιστοσύνης
Σφοδρή σύγκρουση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για μάρτυρες, τηλεοπτική κάλυψη και ρόλους προσώπων
Οι φιλοδοξίες της και η συμμαχία του «προοδευτικού κόΖμου»
«Καλοπροαίρετα έκανε μια παρέμβαση την οποία θεώρησα άστοχη»
«Tο εμβόλιο είναι δοκιμασμένο 70 χρόνια»
Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να πιέσουν για την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων τους
Η ανακοίνωση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας
Στο επίκεντρο το Ηλεκτρονικό Δελτίο Αποστολής
Συγκρίνει το ΕΣΥ με το σύστημα υγείας των ΗΠΑ
Στο επίκεντρο Mercosur, εισαγωγές και αυξημένα κόστη παραγωγής
Εικοσιτετράωρη λειτουργία θερμαινόμενης αίθουσας και τηλεφωνικής γραμμής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.