- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Ισπανία: Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βασιλιά Φελίπε
Η πρώτη επίσημη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στη χώρα εδώ και 13 χρόνια
Στο επίκεντρο βρέθηκαν ζητήματα όπως το Ουκρανικό, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, η Βενεζουέλα και η Γροιλανδία
Στη Μαδρίτη βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πραγματοποιώντας την πρώτη επίσημη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στην Ισπανία εδώ και 13 χρόνια.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον βασιλιά της Ισπανίας, Φελίπε ΣΤ΄, στα βασιλικά ανάκτορα, συνοδευόμενος από την ελληνική αντιπροσωπεία.
Η συνάντηση πραγματοποιείται στα περίχωρα της ισπανικής πρωτεύουσας και εντάσσεται στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του πρωθυπουργού στη χώρα, μετά τις επαφές που είχε με την πολιτική ηγεσία της Ισπανίας.
Είχε προηγηθεί συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Ισπανό ομόλογό του, Πέδρο Σάντσεθ, η οποία διεξήχθη σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα. Ενδεικτικό της καλής ατμόσφαιρας ήταν το γεγονός ότι η συζήτηση διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα, ξεπερνώντας τον αρχικά προβλεπόμενο χρόνο.
Στο γεύμα εργασίας που ακολούθησε, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στην ανάγκη να ενισχυθεί περαιτέρω η συνεργασία Ελλάδας και Ισπανίας στον τομέα της ασφάλειας.
Η ατζέντα των συνομιλιών ήταν ιδιαίτερα εκτεταμένη, δεδομένων των τρεχουσών γεωπολιτικών εξελίξεων και διεθνών προκλήσεων. Στο επίκεντρο βρέθηκαν ζητήματα όπως το Ουκρανικό, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, η Βενεζουέλα και η Γροιλανδία.
Παράλληλα, συζητήθηκαν θέματα οικονομίας και εμπορίου, με τις δύο χώρες να επιβεβαιώνουν τη βούλησή τους για περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας τους στους συγκεκριμένους τομείς.
Όπως τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός, και θέση με την οποία συμφώνησε και ο Πέδρο Σάντσεθ, «θα πρέπει ο ευρωπαϊκός προϋπολογισμός να είναι πιο φιλόδοξος», ιδίως όσον αφορά τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η χώρα βρίσκεται στη δίνη μιας προεκλογικής περιόδου γεμάτης κινδύνους και αμφιβολίες
Η σύζυγος του πρωθυπουργού χειρουργήθηκε και στα δυο χέρια από τον Εμμανουήλ Φανδρίδη, διευθυντή του ΕΣΥ
Ολοκληρώθηκε το έκτακτο συνέδριο του Κινήματος Δημοκρατίας
«Μεγάλη μου τιμή μια τρίτη θητεία», δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας
Η νέα viral δήλωση του στελέχους της Χαριλάου Τρικούπη
Τι πρέπει να γνωρίζετε
«Τέλος η λάσπη» τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός
Τι αναφέρουν κυβερνητικές πηγές
Τι ανέφερε η δημοσιογράφος και στέλεχος του κόμματος Κασσελάκη από το βήμα του συνεδρίου
Mε αφορμή το σύνθημα «Το Αύριο Τώρα»
Διαβάστε την εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού στα social media
Τι πρέπει να προσέξετε για μην πέσετε σε παγίδα κατά τις αγορές της
Δείτε αναλυτικά τις ημερομηνίες ανά Ταμείο
Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για την παρέμβαση της Πυροσβεστικής
«Σκοπός μας είναι να ενισχύσουμε και το τελευταίο Τμήμα της Αττικής», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Η Μαρία Καρυστιανού καταγγέλλει «την σκόπιμη αλλοίωση των λεγομένων της»
Στο πρώτο «The India - EUForum» ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Περιοδεία στην Πελοπόννησο πραγματοποιεί ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Συζήτηση του υπουργού Οικονομίας με τον διάσημο πολιτικό φιλόσοφο του Χάρβαρντ Μάικλ Σαντέλ
Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας για τα επίσημα στοιχεία της Eurostat
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.