- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ισπανία: Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βασιλιά Φελίπε
Η πρώτη επίσημη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στη χώρα εδώ και 13 χρόνια
Στο επίκεντρο βρέθηκαν ζητήματα όπως το Ουκρανικό, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, η Βενεζουέλα και η Γροιλανδία
Στη Μαδρίτη βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πραγματοποιώντας την πρώτη επίσημη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στην Ισπανία εδώ και 13 χρόνια.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον βασιλιά της Ισπανίας, Φελίπε ΣΤ΄, στα βασιλικά ανάκτορα, συνοδευόμενος από την ελληνική αντιπροσωπεία.
Η συνάντηση πραγματοποιείται στα περίχωρα της ισπανικής πρωτεύουσας και εντάσσεται στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του πρωθυπουργού στη χώρα, μετά τις επαφές που είχε με την πολιτική ηγεσία της Ισπανίας.
Είχε προηγηθεί συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Ισπανό ομόλογό του, Πέδρο Σάντσεθ, η οποία διεξήχθη σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα. Ενδεικτικό της καλής ατμόσφαιρας ήταν το γεγονός ότι η συζήτηση διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα, ξεπερνώντας τον αρχικά προβλεπόμενο χρόνο.
Στο γεύμα εργασίας που ακολούθησε, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στην ανάγκη να ενισχυθεί περαιτέρω η συνεργασία Ελλάδας και Ισπανίας στον τομέα της ασφάλειας.
Η ατζέντα των συνομιλιών ήταν ιδιαίτερα εκτεταμένη, δεδομένων των τρεχουσών γεωπολιτικών εξελίξεων και διεθνών προκλήσεων. Στο επίκεντρο βρέθηκαν ζητήματα όπως το Ουκρανικό, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, η Βενεζουέλα και η Γροιλανδία.
Παράλληλα, συζητήθηκαν θέματα οικονομίας και εμπορίου, με τις δύο χώρες να επιβεβαιώνουν τη βούλησή τους για περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας τους στους συγκεκριμένους τομείς.
Όπως τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός, και θέση με την οποία συμφώνησε και ο Πέδρο Σάντσεθ, «θα πρέπει ο ευρωπαϊκός προϋπολογισμός να είναι πιο φιλόδοξος», ιδίως όσον αφορά τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται πρώτοι
Με 16 βουλευτές το κόμμα
Τι ώρα εμφανίζονται τα χρήματα στα ΑΤΜ
Η ώρα που πληρώνονται οι δικαιούχοι
Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον Τσίπρα για προμελετημένο σχέδιο διάλυσης
Τα νέα εισοδηματικά κριτήρια
Ο γρίφος της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας: «Τι είναι καλοκαίρι για τα παιδιά και λύση για τους γονείς;»
Παρέμβαση στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για την Παιδεία
«Η ενίσχυση του Λ.Σ. και η ασφάλεια του πολίτη είναι στον πυρήνα της πολιτικής μας»
Οι προθεσμίες εκπνέουν σύντομα και η διαδικασία επιλογής είναι αυστηρή
Επίθεση προς Φάμελλο τον οποίον κατηγόρησε για «μικρότητα και αναξιοπρέπεια»
Tι υποστήριξε γιατρός των ΤΕΠ
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καταδίκασε τις πρόσφατες επιθέσεις κατά αμάχων στο Κίεβο
Παραδόθηκε το σκάφος «Σύρνα» του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής
Την ίδια ημέρα θα συνεδριάσει και η Κεντρική Επιτροπή
Έργα-μαμούθ 1 δισ. ευρώ στην Ανατολική Αττική
Φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια από τις δολοφονίες του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού
Ποια ανοίγουν και ποια θα παραμείνουν κλειστά
Τι θα γίνει με τα εισοδηματικά κριτήρια
Το νέο πρόγραμμα απευθύνεται σε μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.