- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κυβερνητικές πηγές: Ο διάλογος με τους αγρότες γίνεται για λύσεις για τους πολλούς
Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις
Κυβερνητικές πηγές: Ο διάλογος με τους αγρότες γίνεται για λύσεις για τους πολλούς
Μήνυμα ότι ο διάλογος της κυβέρνησης με τους αγρότες οδηγείται σε αδιέξοδο με ευθύνη μικρής μειοψηφίας εκπροσώπων του πρωτογενούς τομέα στέλνουν κυβερνητικές πηγές, επισημαίνοντας ότι σε περίπτωση κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων αρμόδιες είναι αποκλειστικά οι Αρχές.
Όπως αναφέρεται, η κυβέρνηση είχε δηλώσει από την πρώτη στιγμή τη διάθεσή της για διάλογο, με τον Κυριάκος Μητσοτάκης να προτείνει ήδη από τις 6 Δεκεμβρίου συνάντηση με τους αγρότες, υπό την προϋπόθεση συγκεκριμένης εκπροσώπησης και σαφών αιτημάτων.
Σαράντα ημέρες αργότερα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, προκύπτει ότι οι προθέσεις ορισμένων εκπροσώπων των μπλόκων δεν αφορούσαν την ικανοποίηση των αιτημάτων του αγροτικού κόσμου. Επισημαίνεται ότι όποιος πιστεύει στο δίκαιο των αιτημάτων του προσέρχεται στον διάλογο. Η τελευταία πρόσκληση για συνάντηση απευθύνθηκε χθες το απόγευμα και προέβλεπε δύο διαδοχικά ραντεβού με τον πρωθυπουργό, καθώς μία ομάδα εκπροσώπων δεν επιθυμούσε κοινή παρουσία με δεύτερη ομάδα κινητοποιήσεων.
Παράλληλα, τονίζεται ότι ο διάλογος προϋποθέτει κανόνες λειτουργίας. Ο ανώτατος αριθμός των 20 εκπροσώπων ανά συνάντηση χαρακτηρίζεται ως βασικός όρος για την ουσιαστική διεξαγωγή της συζήτησης, όρος που είχε γνωστοποιηθεί εξαρχής. Ωστόσο, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αποδέχθηκε αύξηση του αριθμού των συμμετεχόντων σε 25, προκειμένου να υπάρξει περιθώριο συνεννόησης.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η προσπάθεια διαλόγου ματαιώνεται εκ νέου με ευθύνη μικρής μειοψηφίας εκπροσώπων, η οποία, όπως αναφέρεται, επιδίωκε τη συμμετοχή προσώπων ελεγχόμενων από τις Αρχές για παράνομες επιδοτήσεις ή παραβατικές συμπεριφορές.
Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι η Πολιτεία τήρησε τις δεσμεύσεις της, εξασφαλίζοντας την έγκριση της Ευρωπαϊκή Ένωση και ολοκληρώνοντας πληρωμές ύψους 3,8 δισ. ευρώ, ποσό που χαρακτηρίζεται ως ρεκόρ. Υπενθυμίζεται επίσης η πρόταση του πρωθυπουργού για σύσταση Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής με στόχο τη χάραξη Εθνικής Στρατηγικής για τον πρωτογενή τομέα.
«Ο διάλογος γίνεται για να δοθούν λύσεις στους πολλούς – στους περίπου 600.000 γεωργούς, κτηνοτρόφους, αλιείς και μελισσοκόμους της χώρας – και όχι για να εξυπηρετηθούν προσωπικές επιλογές ή κομματικές σκοπιμότητες των λίγων», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, σημειώνοντας ότι σε περίπτωση κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων την ευθύνη διαχείρισης θα έχουν οι αρμόδιες Αρχές.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μέχρι σήμερα έχουν ήδη υποβληθεί σχεδόν 6,2 εκατ.
Κριτική σε Μητσοτάκη και Ευρώπη
Η απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για το δημοσιονομικό κόστος της επαναφοράς της 13ης σύνταξης
Tι αναφέρει ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα
Εμφανίστηκε βέβαιος ότι η Κεντρική Επιτροπή θα συνεδριάσει κανονικά το Σάββατο
Τι απάντησε η Αναστασία Σαπουνά
Συνεισφορά 40 εκατ. από τα διυλιστήρια για μείωση 10 λεπτά στην αμόλυβδη και 5 λεπτά στο ντίζελ έως το τέλος Αυγούστου
«Αυτή είναι η απάντησή μας σε όσους αμετανόητους μετατρέπονται σε δολοφόνους»
«Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ προς την Αλεξία Μπακογιάννη» - Η ανάρτηση μετά τη σύλληψη των δραστών
«Σύντομα θα έχει ραντεβού με τη Δικαιοσύνη»
Η κόντρα στη Βουλή και η αναφορά Μητσοτάκη στα «μπακαλίστικα»
«Ο Δήμος συστηματοποιεί και εντείνει τις δράσες του στα αντικείμενα στα οποία έχει ουσιαστική αρμοδιότητα» σημειώνει η αρμόδια Αντιδήμαρχος
«Οι βουλευτές δεν είναι γουρούνια για να γίνονται λασπομαχίες» είπε ο υφυπουργός Οικονομικών
«Η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να κάνει το άσπρο μαύρο» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
«Μια συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία αφαιρεί επιλογές από το πολιτικό σύστημα» σημείωσε ο βουλευτής
«Επειδή ποτέ δεν έκρυψα τις επιλογές μου, θα στηρίξω για συναισθηματικούς λόγους και μόνο, τον Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές»
Την παραίτησή του υπέβαλε και ο Λάμπρος Τσουκνίδας από τη θέση του διευθυντή της «Αυγής της Κυριακής»
Είχε προαναγγείλει την προσχώρησή του στην Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη
Η απάντηση σε επίκαιρη ερώτηση του Νίκου Ανδρουλάκη για την ακρίβεια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.