- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οι αγρότες της Θεσσαλίας λένε «όχι» στη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Σε τροχιά κλιμάκωσης οι κινητοποιήσεις
Οι αγρότες της Θεσσαλίας λένε «όχι» στη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του συντονιστικού των αγροτών, όπου κατατέθηκε πρόταση να μην πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη συνάντηση με τον Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου και να υπάρξει ενίσχυση των αγροτικών κινητοποιήσεων με νέα μπλόκα και πρόσθετες δράσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αγρότες από τη Θεσσαλία και ειδικότερα από τη Λάρισα και την Καρδίτσα έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να μην μεταβούν στην Αθήνα για το ραντεβού της Τρίτης 13 Ιανουαρίου 2026. Στο συντονιστικό κατατέθηκε εισήγηση για απόρριψη της συνάντησης και συνέχιση της πίεσης προς την κυβέρνηση, χωρίς ωστόσο να έχει ληφθεί ακόμη τελική απόφαση.
Παράλληλα, αντιρρήσεις έχουν διατυπωθεί από αγρότες των λεγόμενων «σκληρών μπλόκων» της Θεσσαλίας, οι οποίοι αμφισβητούν τον τρόπο εκπροσώπησης στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Εκπρόσωποι από περιοχές όπως η Νίκαια και ο Πλατύκαμπος έχουν δηλώσει ότι δεν προτίθενται να συμμετάσχουν, εφόσον δεν γίνει αποδεκτή η αντιπροσωπεία που οι ίδιοι προτείνουν.
Υπενθυμίζεται ότι το Μέγαρο Μαξίμου είχε αποδεχθεί τη διεξαγωγή δύο διαδοχικών συναντήσεων, με δύο διαφορετικές αντιπροσωπείες των 20 ατόμων: μία με αγρότες και μία δεύτερη με εκπροσώπους κτηνοτρόφων, μελισσοπαραγωγών και αλιέων, καθώς και αγρότες από άλλες περιοχές της χώρας. Η κυβέρνηση είχε επίσης ζητήσει να μην συμμετέχουν άτομα με ποινικές εκκρεμότητες.
Οι αποφάσεις του συντονιστικού αναμένονται εντός των επόμενων ωρών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το μοναδικό πενθήμερο για τους εργαζόμενους
Ρεκόρ επταετίας σε κρούσματα και θανάτους
Στη Σκάλα Μεσσηνίας η υψηλότερη
Τελικό προορισμό είχε το Σούνιο
Χωρίς ενεργό μέτωπο οι πυρκαγιές σε Περιβόλι Γρεβενών και Καστανιά Ημαθίας
Το περιστατικό είχε σημειωθεί τον περασμένο Ιούλιο στις σήραγγες της Κακιάς Σκάλας
Και τον Σεπτέμβριο θα συνεχιστούν οι υψηλές θερμοκρασίες
Ο διάσημος παρουσιαστής βρέθηκε στο ιστορικό πανηγύρι της Αγίας Αγάθη - Βίντεο
Στο σημείο ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Η ημερομηνία που πρέπει να προσέξετε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι εξετάζουν οι Αρχές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Με ευθύνη σου έχουν χαθεί ανθρώπινες ζωές» απαντά εκείνος -Το σχόλιο Τσατραφύλλια
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.