Τσίπρας: Ανάγκη σεβασμού του διεθνούς δικαίου σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο
«Ο στόχος της συνεργασίας είναι να εδραιώσουμε την περιοχή μας ως μία περιοχή ειρήνης, ευημερίας, συνεργασίας και συνανάπτυξης»
Ο στόχος της συνεργασίας είναι «να εδραιώσουμε την περιοχή μας ως μία περιοχή ειρήνης, ευημερίας, συνεργασίας και συνανάπτυξης» ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη 5η Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας- Ισραήλ-Κύπρου, που πραγματοποιέιται στο Ισραήλ.
Ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, για τη φιλοξενία και την ευκαιρία να επισκεφθεί την πόλη Μπερ Σεβά, εκφράζοντας τον εντυπωσιασμό του, που ενώ βρίσκεται στη μέση της ερήμου έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια.
Ο Αλέξης Τσίπρας ανεφέρθηκε στην κοινή βούληση Αθήνας - Τελ Αβιβ για δημιουργία ενός τεχνολογικού κέντρου στη Θεσσαλονίκη, για νεοφυείς επιχειρήσεις.
Μιλώντας για την κυβερνοσφάλεια, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «οι σημερινές απειλές δεν είναι μόνο οι παραδοσιακές απειλές που γνωρίσαμε», δήλωσε εντυπωσιασμένος από το επίπεδο της τεχνολογίας και το βάθος της έρευνας που διεξάγεται στην περιοχή και πρόσθεσε ότι αποτελεί μία πλούσια εμπειρία «για το πού πρέπει να προσανατολίσουμε και τις δικές μας υπηρεσίες πληροφοριών, αλλά και την άμυνά μας απέναντι σε απειλές, που σήμερα δεν είναι έτσι όπως τις γνωρίσαμε παραδοσιακά στα προηγούμενα χρόνια».
Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως το γεγονός ότι αυτή η συνάντηση πραγματοποιείται για πέμπτη φορά σε τριμερές επίπεδο «σηματοδοτεί πως έχουμε θεσπίσει έναν θεσμό ουσιαστικής συνεργασίας, στρατηγικού χαρακτήρα».
«Το ότι συναντιόμαστε για 5η φορά σηματοδοτεί ότι έχουμε θεσπίσει έναν θεσμό συνεργασίας. Στόχος, να εδραιώσουμε την περιοχή μας ως περιοχή ειρήνης, συνεργασίας και συνανάπτυξης» δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός και ανακοίνωσε ότι η επόμενη τριμερής συνάντηση θα γίνει κοντά στην Κνωσό, στην Κρήτη. «Θα βρεθούμε στην Κρήτη για να σηματοδοτήσουμε ότι θα είναι νησί συνεργασίας και ανάπτυξης, από όπου θα περνά ο EastMed. Θέλουμε την ενέργεια γέφυρα συνεργασίας, όχι συγκρούσεων» τόνισε.
Επίσης, σε ότι αφορά το Μεσανατολικό, επανέλαβε την θεση της Ελλάδας για επίτευξη λύσης 2 κρατών που θα διασφαλίζει ειρήνη και ασφάλεια για Ισραηλινούς και Παλαιστινίους.
Όσον αφορά στις εξελίξεις στη Συρία, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την κοινή ανησυχία των τριών χωρών «που σχετίζονται και με την πρόσφατη απόφαση των ΗΠΑ για απόσυρση τον στρατευμάτων της και τον ρόλο Ρωσίας, Τουρκίας κ.α. στην περιοχή».
Αναφορικά με τις τουρκικές ενέργειες στην ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο, ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει σεβασμός του διεθνούς δικαίου.
Τέλος, τόνισε ότι «προχωράμε με σταθερά βήματα μια σχέση ουσιαστικής συνεργασίας. Κοινός σκοπός, οι 3 χώρες να επιβεβαιώσουν ότι επιθυμία τους είναι η ειρήνη, συνεργασία, συνανάπτυξη στην περιοχή».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας παρέστη στην παρουσίαση του βιβλίου «Ιστορίες από τη Λατινική Αμερική: Από τον Πινοσέτ και τον Εσκομπάρ στις σύγχρονες Δημοκρατίες», του Ιάσονα Πιπίνη
Ο πρώην πρωθυπουργός παρουσίασε το βιβλίο του «Ιθάκη» στη Θεσσαλονίκη
Ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η επόμενη σεζόν να γυριστεί στην Αθήνα
Στο πρώτο 15ημερο του Φεβρουαρίου η συνάντηση με τον Ερντογάν
Βίντεο του υπουργού Υγείας από την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας
Πώς είναι δυνατόν να προκύψει από αυτήν την πολιτική Βαβέλ βιώσιμη εναλλακτική κυβερνητική λύση;
Εκτός Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης
Στα 3,026 δισ. ευρώ οι οφειλές τον Νοέμβριο, με μικρή μηνιαία μείωση αλλά ετήσια αύξηση
Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με το ιατρικό προσωπικό, καθώς και με ασθενείς για τις μεταρρυθμίσεις του ΕΣΥ
Σε κλίμα ενότητας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση εις μνήμην του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστασίου
«Τα Κέντρα Καινοτομίας που δημιουργούμε στη χώρα είναι σημείο αναφοράς για την εκπαίδευση», δήλωσε η Υπουργός
«Θα εφαρμοστεί ο νόμος όπως προβλέπεται», ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Πλεόνασμα και αυξημένα έσοδα καταγράφει ο κρατικός προϋπολογισμός, σύμφωνα με τα ταμειακά στοιχεία της ΤτΕ
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ θέτει όρια στον διάλογο με τους αγρότες και σχολιάζει ΟΠΕΚΕΠΕ, δημοσκοπήσεις και ελληνοτουρκικά
Σφοδρή επίθεση της ευρωομάδας της ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ για τη στάση του στα μέτρα προστασίας αγροτών
Ένταση on air για τις δηλώσεις με τα ναρκωτικά - Η ανάρτησή του λίγη ώρα μετά
«Δεν είναι πια ούτε στις λίστες των ανενεργών μελών της ΝΔ»
Τι επιλογές έχει όποιος ψηφίζει εκσυγχρονισμό και προσαρμογή στην πραγματικότητα;
«Δεν θα συζητήσουμε ποτέ θέματα κυριαρχίας της χώρας. Είναι αδιαπραγμάτευτα»
Η ιστορική ναυμαχία, ο Καποδίστριας και η φρεγάτα «Κίμων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.