- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κλείνει η στρόφιγγα της ποσοτικής χαλάρωσης από την ΕΚΤ
Παραδοχή Ντράγκι ότι οι κίνδυνοι που απειλούν την οικονομία είναι πιο εμφανείς
«Χρειάζονται ακόμη σημαντικά μέτρα νομισματικής πολιτικής, για τη στήριξη των τιμών και του πληθωρισμού μεσοπρόθεσμα», τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, στη συνέντευξη Τύπου, μετά την ανακοίνωση της ιστορικής απόφασης για τερματισμό του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE).
Παράλληλα, ο Ιταλός κεντρικός τραπεζίτης παραδέχεται ότι οι κίνδυνοι που απειλούν την ευρωπαϊκή οικονομία είναι πιο εμφανείς.
Ο πρόεδρος της ΕΚΤ παραδέχθηκε ότι υπάρχουν αβεβαιότητες που επισκιάζουν την οικονομία της Ευρωζώνης. «Οι αβεβαιότητες που αφορούν γεωπολιτικούς παράγοντες, την απειλή του προστατευτισμού, οι αδυναμίες στις αναδυόμενες αγορές, καθώς και η μεταβλητότητα στις αγορές παραμένουν εμφανείς», σχολίασε.
«Η ανάπτυξη της παγκόσμιας δραστηριότητας αναμένεται να συνεχίσει να υποστηρίζει τις εξαγωγές, αν και με βραδύτερους ρυθμούς... Τα πρόσφατα στοιχεία (για την Ευρωζώνη) καταδεικνύουν επιβράδυνση της αναπτυξιακής δυναμικής», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Ντράγκι εκτίμησε ότι ο βασικός πληθωρισμός πιθανότατα να υποχωρήσει τους επόμενους μήνες, γεγονός που επηρέασε αρνητικά το ευρώ, αλλά και τις ευρωπαϊκές μετοχές.
Η ΕΚΤ ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει εκ νέου και επ' αόριστον τα έσοδα από τα ομόλογα, ακόμη και μετά την πρώτη αύξηση επιτοκίων. Η ΕΚΤ θα αναδιαμορφώσει σταδιακά το χαρτοφυλάκιο κρατικών ομολόγων, ώστε να εναρμονισθεί σύμφωνα με την κλείδα κατανομής κεφαλαίου(capital key), διευκρίνισε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, σημειώνοντας ότι μέσω των επανεπενδύσεων η ΕΚΤ θα συνεχίσει να τονώνει την οικονομία.
Στο πλαίσιο του προγράμματος αγοράς ομολόγων η ΕΚΤ αγόρασε περισσότερο γαλλικό, ιταλικό και ισπανικό χρέος από ό,τι συνεπάγεται η συνεισφορά αυτών των χωρών στο κεφάλαιο της ΕΚΤ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αύριο μιλάει στο Φόρουμ των Δελφών
Ποιοι πληρώνονται πρώτοι
«οι μετακλητοί της κυβέρνησης παραμένουν πρακτικά αμετάβλητοι» σημειώνει
Περισσότερες από 200 συζητήσεις, 25 κλειστές συνεδριάσεις και έξι συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης με τη συμμετοχή 1.200 ομιλητών
Το μόνιμο μέτρο που θα αφορά τους συνταξιούχους
Με αφορμή το ζήτημα των ιδιωτικών κλινικών
Η εκπρόσωπος της ΝΔ για Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, Λαζαρίδη και δημοσκοπήσεις - Έμφαση στη θεσμική αξιοπιστία
Μια καινοτόμα ψηφιακή διαδικασία αξιολόγησης σε θέματα καταπολέμησης των διακρίσεων
Διαδικτυακή αντιπαράθεση σχετικά με τη δικαστική διαμάχη των δύο
«Είναι κάτι το οποίο έχω ζητήσει κι ε΄γω στο παρελθόν»
Σφοδρή αντίδραση ΠΑΣΟΚ, κατηγορεί τον υπουργό για επιθέσεις και φόβο ελέγχου επί των σκανδάλων
Υπήρξε συνεχής παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο, από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων
Σταθερό προβάδισμα ΝΔ - Δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, τρίτη η Καρυστιανού στην πρώτη της καταγραφή
Οι υψηλές τιμές των καυσίμων πλήττουν τη βιωσιμότητα των δρομολογίων και τις ακυρώσεις των αεροπορικών εταιρειών
Συνάντηση του προέδρου του Eurogroup με αρχηγούς των Διπλωματικών Αποστολών της ΕΕ
Επί ελληνικής προεδρίας οι τελικές αποφάσεις της ΕΕ για τον προϋπολογισμό 2028-2034
Ποια άλλα επιδόματα πληρώνονται
Τι δήλωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.