- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
ΚΚΕ για Τσίπρα: Θυμάται τις γερμανικές αποζημιώσεις μόνο στην προεκλογική περίοδο
«Όταν επί μια τετραετία δεν έκανε τίποτα ουσιαστικό για να τις διεκδικήσει»
«Η μόνη περίοδος που ο κ. Τσίπρας θυμάται τις γερμανικές αποζημιώσεις, είναι η προεκλογική, όταν επί μια τετραετία δεν έκανε τίποτα ουσιαστικό για να τις διεκδικήσει. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά φροντίζει κάθε φορά να αποδυναμώνει αυτό το ιστορικό αίτημα, είτε με αόριστες αναφορές για κάποιες πρωτοβουλίες σε κατάλληλο χρόνο και σε συμφωνία με την άλλη πλευρά, είτε φέρνοντας ουσιαστικά σε αντιπαράθεση την ηθική διάσταση των γερμανικών αποζημιώσεων από την πραγματική οικονομική οφειλή», τονίζει σε σχόλιό του το ΚΚΕ για τις δηλωσεις του πρωθυπουργού αναφορικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις.
«Το σίγουρο είναι ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, στα βήματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δεν πρόκειται να διεκδικήσει ποτέ από τη γερμανική κυβέρνηση τις αποζημιώσεις, για να μη διαταραχθούν οι συμμαχίες του ελληνικού κεφαλαίου. 'Αλλωστε, και στο πόρισμα της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών δεν γίνεται καμιά αναφορά σε ρητή δέσμευση της κυβέρνησης να διεκδικήσει ενιαία και το σύνολό τους» προσθέτει το ΚΚΕ.
«Ο λαός μας έχει το δικαίωμα και οφείλει να διεκδικήσει τις αποζημιώσεις και επανορθώσεις για το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, τις τεράστιες καταστροφές στις υποδομές από τα γερμανικά κατοχικά στρατεύματα, τις αποζημιώσεις των θυμάτων των ναζιστικών εγκλημάτων, τους πολιτιστικούς θησαυρούς που εκλάπησαν εκείνη την περίοδο, ταυτόχρονα με τον αγώνα του ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης, Ε.Ε. και κεφαλαίου» καταλήγει στο σχόλιό του.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρωθυπουργός έθεσε στο επίκεντρο το αυξημένο ενεργειακό κόστος
«Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους»
Θετικό πρόσημο στις ροές χρηματοδότησης και άνοδος των ιδιωτικών καταθέσεων
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε το αναπτυξιακό πλάνο για τις Κυκλάδες
Η πολιτική των μεταρρυθμίσεων έχει υπονομευθεί από μια σειρά σκανδάλων στα οποία ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει αναγνωρίσει κυβερνητικές ευθύνες
Οι μετανάστες, οι διακινητές, ένα σποτ και οι θέσεις εργασίας
Αφορούν προσλήψεις ορισμένου χρόνου σε Χαϊδάρι, Ίλιον και Λάρισα
«Αυτά που λέει τα πιστεύει και είναι επικίνδυνος επειδή τα πιστεύει» σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης
Η προθεσμία για τα αναδρομικά, τις γονικές παροχές και τις κληρονομιές
Οι δύο περιοχές που δεν καλύπτονται
Η νέα απάντηση του δημοσιογράφου στους ισχυρισμούς του υφυπουργού
«Οι κάτοικοι θα λάβουν και έγγραφη διαβεβαίωση για την κατάσταση των κτιρίων τους» αναφέρει ο υπουργός
Η απάντηση του υπουργού Υγείας
Ποιοι συνταξιούχοι παίρνουν σειρά
Τι ισχύει με τα κριτήρια, όλα τα ποσά
Με ή χωρίς επιδοτήσεις μπορούμε να μειώσουμε την κατανάλωση και να κάνουμε οικονομία
Η αναφορά στα ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό, την Ουκρανία και την Τεχνητή Νοημοσύνη
Το αίτημα των 249 εκατ. ευρώ και το «όχι» του υπουργείου
«Οι σημερινές δηλώσεις του για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις κινούνται σε μια διαφορετική κατεύθυνση»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.