- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Προσλήψεις στο Δημόσιο - Πού θα δοθούν προτεραιότητες
Δηλώσεις της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης
Οι προσλήψεις είναι στοχευμένες, με βάση τις ανάγκες του Δημοσίου, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, και πάντα μέσω ΑΣΕΠ, διαβεβαίωσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6», απαντώντας σε κριτικές για τη σχετική πολιτική της κυβέρνησης.
Η κ. Ξενογιαννακοπούλου κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης «αντί να κάνουν διάφορες μεγαλοστομίες περί των προσλήψεων, να εξετάσουμε και να συμφωνήσουμε ποιες είναι οι ανάγκες του Δημοσίου σε προσωπικό».
Όπως ανέφερε, προτεραιότητα θα δοθεί στην Παιδεία, με την πρόσληψη μονίμων καθηγητών, στην Υγεία με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, στην αυτοδιοίκηση με τις περίπου 8.000 προσλήψεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, που ολοκληρώνονται σε λίγες εβδομάδες, καθώς και στην ενίσχυση του κοινωνικού κράτους.
Ειδικότερα, σημείωσε ότι «φέτος που το ΕΣΥ συμπληρώνει 35 χρόνια λειτουργίας, θα υπάρξουν μαζικές συνταξιοδοτήσεις ιατρικού προσωπικού, με αποτέλεσμα να βρεθούμε στο αδιέξοδο να μην υπάρχει η δυνατότητα προσλήψεων νέων ιατρών».
Στις κατηγορίες ότι η κυβέρνηση ανοίγει θέμα προσλήψεων για προεκλογικούς λόγους, η κ. Ξενογιαννακοπούλου απάντησε ότι αυτό συμβαίνει, διότι αφενός τώρα η χώρα βγήκε από το μνημόνιο, αφετέρου από το επόμενο έτος θα ισχύσει ο κανόνας μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση, που θα έχει ως αποτέλεσμα «όχι τη διόγκωση του κράτους αλλά τη διακοπή της συνεχούς συρρίκνωσης των τελευταίων οκτώ ετών».
«Δεν είναι λογικό», πρόσθεσε, «να λέει το κράτος ότι "σταματώ να λειτουργώ και να καλύπτω τις ανάγκες του Δημοσίου για την ανάπτυξη και για τις ανάγκες των πολιτών" επειδή σε ένα χρόνο έχουμε εκλογές».
Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης δεν παρέλειψε, τέλος, να υπογραμμίσει ότι η εξαγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη για κατάργηση του κανόνα 1:1 και επιστροφή στο 1:5 (μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις) βρίσκεται σε αντίθεση ακόμα και με το μεσοπρόσθεσμο πρόγραμμα του 2012 που υπέγραψε ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στο οποίο υπήρξε η πρόβλεψη ότι το 2018 ο σχετικός κανόνας θα προσέγγιζε το 1:1. Σύμφωνα με την ίδια, «ο κ. Μητσοτάκης έχει αυτή την ιδεοληψία είτε γιατί θέλει να απευθυνθεί σε ένα ειδικό κοινό είτε γιατί θέλει να κλείσει το μάτι σε διάφορα συμφέροντα, στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης τομέων του Δημοσίου».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάθεση έγινε μέσα από ανοικτό ηλεκτρονικό μειοδοτικό διαγωνισμό
Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη με τον Νίκο Ανδρουλάκη και επίσημη ανακοίνωση συστράτευσης
Έξι διαρθρωτικές παρεμβάσεις σε ορίζοντα τριετίας
Η άτυπη Σύνοδος πραγματοποιήθηκε στο Ελ Αλαμέιν, με τη συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Νίκου Χριστοδουλίδη και του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι
Όσα ανέφερε για τη δράση των ΚΟΜΥ
Πρωτοβουλία Μακρόν για τη διαστημική διακυβέρνηση, την ασφάλεια και την τεχνολογία
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητά απαντήσεις για την πρόσβαση της Ελλάδας στον πηγαίο κώδικα του αμυντικού συστήματος
Στο επίκεντρο οι κανόνες για τις πλειοψηφίες και τις μειοψηφίες
Η επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση και το παράδοξο της επίκλησης μιας πολιτικής ατζέντας
«Η σύγκλιση δεν μπορεί να είναι σύνθημα στα χείλη των δημαγωγών» σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας
Τα νέα ποσά, οι δικαιούχοι και οι ημερομηνίες
Πλήρης αποκατάσταση ζημιών και διασφάλιση της ασφάλειας για την επανέναρξη μετροπόντικα
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας μετά το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για ανάσυρση της δικογραφίας των «αδιευκρίνιστων» ποσών
Πώς αυξάνεται το πλαφόν ανά πενταετία
Συνέντευξη του υπουργού Επικρατείας για τις οικονομικές εξαγγελίες και την εσωκομματική επικαιρότητα
Δείτε την αναλυτική λίστα
Επίσκεψη και στο υπό ανέγερση Μουσείο Ολοκαυτώματος - «Μάθημα για τους ζωντανούς»
«Πρωτοφανής η πολιτική απάτη του κ. Τσίπρα», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.