Επιστολή της Greenpeace στον Αλέξη Τσίπρα, για την κλιματική αλλαγή
Με αφορμή την επικείμενη συνάντηση του με τους Προέδρους της Αιγύπτου και της Κύπρου, για θέματα διασυνδέσεων, υδρογονανθράκων και αγωγών
Επιστολή προς τον Έλληνα πρωθυπουργό απηύθυνε ο γενικός διευθυντής του ελληνικού γραφείου της Greenpeace, Νίκος Χαραλαμπίδης, με αφορμή την επικείμενη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τους Προέδρους της Αιγύπτου και της Κύπρου, προκειμένου να διευρυνθεί η συνεργασία των τριών χωρών σε θέματα διασυνδέσεων, υδρογονανθράκων και αγωγών.
Ο επικεφαλής του ελληνικού παραρτήματος της οικολογικής οργάνωσης, επισυνάπτοντας στην επιστολή του και τη χθεσινή έκθεση της Διεπιστημονικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή, καλεί τον Έλληνα πρωθυπουργό να αναλάβει πρωτοβουλία για την προστασία της Μεσογείου και των λαών της από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. «Απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, βιώσιμη γεωργία, προστασία δασικών και θαλάσσιων οικοσυστημάτων, προστασία υποδομών, έξυπνα δίκτυα και διασυνδέσεις, σύγχρονα συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας και προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας αποτελούν μερικές από τις κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες που μπορείτε να αναλάβετε» διευκρινίζει.
«Οι σημερινές δεσμεύσεις των χωρών οδηγούν σε αύξηση της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη κατά 3-4 βαθμούς Κελσίου, η οποία συνοδεύεται από τεράστια προβλήματα ξηρασίας, λειψυδρίας, ανεξέλεγκτων δασικών πυρκαγιών, μείωσης αγροτικής παραγωγής, αναγκαστικής μετακίνησης εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων (κλιματικοί πρόσφυγες), διεύρυνσης ανισοτήτων» τονίζεται στην επιστολή και προστίθεται: «Η έκθεση (σσ. για την κλιματική αλλαγή) παρέχει συγκεκριμένες προτάσεις για τις επείγουσες πρωτοβουλίες που καλούνται να λάβουν αρχηγοί κρατών, βιομηχανία και κοινωνία για να περιοριστεί η αύξηση της θερμοκρασίας της γης και τα παρελκόμενα καταστροφικά φαινόμενα.
Κύριε πρωθυπουργέ, με αυτά τα δεδομένα, οποιαδήποτε συζήτηση για περαιτέρω έρευνα με σκοπό την ανεύρεση και αξιοποίηση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων είναι εκτός τόπου και εξαιρετικά επικίνδυνη για την οικονομία και την κοινωνία. Με δεδομένο ότι δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πάνω από το 25% των ήδη γνωστών αξιοποιήσιμων κοιτασμάτων καταλαβαίνετε πόσο άστοχη θα ήταν η αναζήτηση νέων».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρόκειται για την αρχή ενός ευρύτερου σχεδίου αναβάθμισης, όπως ανέφερε
Οι αντιδράσεις και η δημόσια αντιπαράθεση
Η διαχείριση της κρίσης του 1996 και η στάση των Αμερικανών
Το σχέδιο του rebranding και η «κινούμενη άμμος»
Κυριακάτικη ανασκόπηση με αιχμή άμυνα, υποδομές Κρήτης, επιστολική ψήφο, στέγαση και δημόσια υγεία
Από 2 Φεβρουαρίου για επιχειρήσεις άνω του 1 εκατ. ευρώ – Τι ισχύει για δηλώσεις, πρόστιμα και κίνητρα
Μετά την επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές, το ΥΠΕΣ σχεδιάζει tablet στα εκλογικά τμήματα και ψήφο από άλλο δήμο
Φορολογικές εκπτώσεις και προκαθορισμένα μισθώματα για νεόδμητα ακίνητα σε δεκαετή μίσθωση
Tίθεται σε δημόσια διαβούλευση
Eκλεγόταν βουλευτής από το 1977 ως το 2000
Με αφορμή την παρουσία του στο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ
Tι είπε για τις εσωκομματικές διαφωνίες
Η ATLANTIC SEE LNG TRADE επισπεύδει τον Κάθετο Διάδρομο – πρώτες ροές LNG από Μάρτιo
Στο περιθώριο του ΕΛΚ, Ελλάδα και Βουλγαρία ενισχύουν την ενεργειακή ασφάλεια και διασύνδεση
Έως 6 Φεβρουαρίου καταβάλλονται 74 εκατ. ευρώ σε 99.862 δικαιούχους – αναλυτικά όλα τα ποσά
Σχέδιο τύπου Θεσσαλονίκης, αυστηρότερη εφαρμογή του ΚΟΚ και έξυπνες κάμερες για ανάσα στην Αθήνα
Από τη Λευκωσία, η υπουργός παρουσίασε τον εθνικό διάλογο και τα μέτρα στήριξης του εκπαιδευτικού επαγγέλματος
Τασούλας και Μαρινάκης τονίζουν την αποτροπή, τον διάλογο χωρίς υποχωρήσεις και τις σταθερές κόκκινες γραμμές
Εκτεταμένο πλέγμα δράσεων για το 2025–2026 με επιδοτήσεις προσλήψεων, επιχειρηματικότητα και στοχευμένα προγράμματα απασχόλησης
Τριάντα χρόνια μετά τα Ίμια, σαφές μήνυμα προς Άγκυρα: καμία γκρίζα ζώνη στο Αιγαίο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.