- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Στο μέτωπο του συγκεκριμένου


Δύσκολος θα είναι, διαβάζουμε στον Τύπο, ο Σεπτέμβριος. Και ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος, συμπληρώνω. Και ο χρόνος που ακολουθεί. Και οι εποχές που έρχονται. Ξεχνάμε συχνά ότι κάθε εποχή έχει τις δικές της δυσκολίες. Και οι συνθήκες υπερβαίνουν σχέδια και πρωταγωνιστές.
Στο μέτωπο της πολιτικής και κυρίως σε εποχές έντασης και σύγκρουσης, όπως αυτή που διανύουμε, κανείς δεν μπορεί να αποφύγει το συγκεκριμένο και τη δοκιμασία που αυτό συνεπάγεται. Όσο και αν το αποφεύγει, όσο και αν το παρακάμπτει, όσο και αν το προσπερνά, η απόφαση επί του συγκεκριμένου θα παραμείνει απαιτητική και αναπόδραστη. Στο μέτωπο του συγκεκριμένου κρίνονται όλα. Και αυτό δεν συνδέεται μόνο με τη λειτουργικότητα της πολιτικής αλλά εμπεριέχει στον πυρήνα του ένα βαθύ ηθικό αίτημα. Αν η πολιτική είναι ένα πεδίο λόγου, πρωτίστως είναι ένα πεδίο πράξης.
Στη σημερινή Ελλάδα, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, αποφεύγουν συστηματικά και υπεκφεύγουν συνειδητά το μέτωπο του συγκεκριμένου. Υπάρχει ένας διακομματικός συμβιβασμός πάνω στην αποφυγή της αλήθειας και, κυρίως, κάθε φορά που η αλήθεια τραυματίζει. Που η αντιμετώπιση της πραγματικότητας, δηλαδή η θεραπεία των διακηρυγμένων «ασθενειών» συνοδεύεται με δοκιμασία και κόστος.
Δεν υπάρχουν πια περιθώρια για αποφυγή της συνάντησης με την πραγματικότητα και την αλήθεια. Και είναι μάταιο να περιμένει κανείς από τον κ. Λαφαζάνη, τον κ. Τσίπρα, αλλά φοβούμαι και από τον κ. Στουρνάρα και τον κ. Σαμαρά, που έχουν διπλή ευθύνη, να μπουν στο πύρινο μέτωπο του συγκεκριμένου. Μόνο οι πολίτες, αρνούμενοι παλαιές συμπεριφορές κομματικής υποταγής, μπορούμε, απαιτώντας την αλήθεια και τη συγκεκριμένη τοποθέτηση επί των αναγκαίων λύσεων, να κινήσουμε το μηχανισμό που μας πάει πιο κοντά στο μέτωπο του συγκεκριμένου.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Τα κόμματα της αντιπολίτευσης πρέπει να ζητήσουν μία συγγνώμη προς την ελληνική κοινωνία»
Το σχόλιο μετά την κατάθεση του πορίσματος για τα Τέμπη στον Εφέτη Ανακριτή
Πού μπορείτε να υποβάλλετε την αίτησή σας
«Η Κυβέρνηση με την αδράνειά της υποθάλπει την ασύδοτη σε βάρος των καταναλωτών κερδοσκοπία»
Η ψυχική υγεία όσων έχουν την ευθύνη δεκάδων ζωών πρέπει να ελέγχεται
Yπάλληλος του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Ευρυτανίας φέρεται να εμπλέκεται σε συστηματική κατάχρηση δημόσιου χρήματος
«Μπαίνει ένα τέλος στη χυδαιότητα» σημειώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Τι δήλωσε για την συγκίνησή της στο συνέδριο του Κινήματος Δημοκρατίας
Το αεροσκάφος είναι δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο υπουργείο Υγείας
«Ένας άνθρωπος με τις δικές μου καταβολές, θέλει να αλλάξουν τα πράγματα στη χώρα» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Τι απαντά ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ για τα περί εισβολής
Τι έδειξαν τα αποτελέσματα σε άλλα ερωτήματα
Μεταναστευτικό και διμερείς σχέσεις στην ατζέντα
Διαθέτει παροχές που επιτρέπουν την εκτέλεση πτήσεων μεγάλων αποστάσεων
Ξεκίνησε παράλληλα έρευνα στο αρχείο της επιχείρησης
To νομοσχέδιο έχει τεθεί προς διαβούλευση
Για τη συμφωνία Μητσοτάκη-Μελόνι που αφορά στις νέες επενδύσεις στους ελληνικούς σιδηροδρόμους μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών
Σε καταγγελία της σύμβασης για το Θέατρο Εμπρός προχωρά ο Δήμος Αθηναίων
Σχετικά με τεχνικό πρόβλημα κατά την ενημέρωση των συντακτών
Οριστικοποιήθηκαν συμφωνίες για ενέργεια και επένδυση στις σιδηροδρομικές μεταφορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.