- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δημοσκόπηση MRB: Μπροστά με 8,8% η ΝΔ
Πώς διαμορφώνεται η πρόθεση ψήφου μετά τις εξαγγελίες Τσίπρα-Μητσοτάκη στη ΔΕΘ
Προβάδισμα 8,8 ποσοστιαίων μονάδων δίνει η νέα δημοσκόπηση της MRB στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία καταγράφει το πολιτικό σκηνικό και την πρόθεση ψήφου του εκλογικού σώματος μετά τις εξαγγελίες των προέδρων των δύο κομμάτων στην 83η ΔΕΘ.
Η δημοσκόπηση έγινε για λογαριασμό του τηλεοπτικού καναλιού Star.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης που διενεργήθηκε το διάστημα 17-19 Σεπτεμβρίου 2018 σε πανελλαδικό δείγμα 1.004 ατόμων, τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου είναι:
ΝΔ 30,9%
ΣΥΡΙΖΑ 22,1 %
ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ 6,5%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6%
ΚΚΕ 5,9%
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 2,6%
ΑΝΕΛ 1,5%
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 1,3%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,1%
ΠΟΤΑΜΙ 1 %
ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 3,1 %
ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ – ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ 14,4%
ΛΕΥΚΟ – ΑΚΥΡΟ – ΑΠΟΧΗ 3,6%
Η ΝΔ προηγείται με μεγάλη διαφορά (48,8%) στις απαντήσεις των πολιτών στο ερώτημα «ανεξάρτητα από τις κομματικές σας προτιμήσεις ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές».
Συγκεκριμένα, το 65,2 % των ερωτωμένων πιστεύει ότι θα τις κερδίσει η ΝΔ, έναντι του 16,4% που πιστεύει ότι θα τις κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός μεταξύ των Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη το 35,8% απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ, έναντι 26% που προτίμησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Αξιοσημείωτο είναι ότι είναι υψηλό το ποσοστό της απάντησης «κανένας», που ανέρχεται στο 33,7%.
Οι πολίτες αξιολόγησαν αρνητικά (μάλλον ή σίγουρα) την εμφάνιση του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ σε ποσοστό 44,5% και θετικά (μάλλον ή σίγουρα) σε ποσοστό 21,8%.
Την εμφάνιση του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ οι ερωτώμενοι την αξιολόγησαν θετικά (μάλλον ή σίγουρα) σε ποσοστό 34,7%, ενώ το ποσοστό όσων την αξιολόγησαν αρνητικά (μάλλον ή σίγουρα) ανέρχεται στο 30,3%.
Σε ποσοστό 38,7% οι πολίτες απαντούν ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι περισσότερο πειστικός στις προτάσεις του (μάλλον ή σίγουρα), έναντι 22,9% που πιστεύει το ίδιο (μάλλον ή σίγουρα) για τον κ. Τσίπρα.
Στο ερώτημα «ποιου η πολιτική πρόταση πιστεύετε ότι βοηθά τους οικονομικά και κοινωνικά αδύναμους», το 31% απαντά η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα (μάλλον ή σίγουρα), ενώ το 28,9% απαντά η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη (μάλλον ή σίγουρα).
Οι ερωτώμενοι πολίτες απαντούν σε ποσοστό 42,4% ότι η πολιτική πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη (μάλλον ή σίγουρα) στηρίζει περισσότερο τη μεσαία τάξη, έναντι ποσοστού 17,9% που πιστεύει ότι η πολιτική πρόταση του Αλέξη Τσίπρα (μάλλον ή σίγουρα) στηρίζει τη μεσαία τάξη.
Στη δημοσιότητα δόθηκε άλλη μία δημοσκόπηση σήμερα Τετάρτη, η οποία δίνει προβάδισμα 4,9% στη ΝΔ. Δείτε εδώ τα αποτελέσματα της Κάπα Research.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από το βήμα της πρώτης συνεδρίασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής
Ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης ανέλυσε τη στρατηγική κατά της παραπληροφόρησης στο Φόρουμ Δελφών
Η ΔΥΠΑ παρατείνει την προθεσμία - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πρόγραμμα
Ανάρτηση του Έλληνα πρωθυπουργού μετά τους πυροβολισμούς στο δείπνο των ανταποκριτών
Αποκαλύψεις για παράνομες επιδοτήσεις, «λευκές» δηλώσεις πόθεν έσχες και ελέγχους δισεκατομμυρίων
Απάντηση της υπουργού Τουρισμού στις δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων στον Guardian
H εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στρατηγική συμμαχία με Μακρόν και ιστορική μείωση του δημόσιου χρέους
Στο τραπέζι η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και η νέα μείωση εισφορών για ενίσχυση της αγοράς
Η ΕΛΣΤΑΤ καταγράφει ισχυρή αύξηση διαθέσιμου εισοδήματος και ιδιωτικής κατανάλωσης
Πιέζουν για περισσότερα ευρωομόλογα
Σφραγίζοντας έτσι ένα πυκνό διήμερο διπλωματικών επαφών
Υπογράμμισε ιδιαίτερα δε την ισχυροποίηση των διμερών σχέσεων και συνεργασιών
Kατά την ομιλία του Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ στο ΚΠΙΣΝ
«Μην αναρωτιέστε τι θα κάνουμε. Θα είμαστε στο πλευρό σας» είπε με έμφαση ο Γάλλος πρόεδρος
«Όχι» του δημάρχου Αθηναίων στον υπερτουρισμό - Προτείνει αυστηρούς περιορισμούς
Oι δύο ηγέτες υπογράμμισαν τη σημασία αμυντικής συνδρομής απέναντι στις παγκόσμιες προκλήσεις
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε τα στοιχεία στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, η πρόεδρος του Δικτύου ανέλυσε τις ευρωπαϊκές προκλήσεις
Μητσοτάκης και Μακρόν επικύρωσαν τη διεύρυνση της συνεργασίας σε άμυνα, ενέργεια και παιδεία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.