Γεννηματά: Δεν αισθάνομαι ότι βρίσκομαι ανάμεσα σε μυλόπετρες Τσίπρα -Μητσοτάκη
Δριμεία κριτική στους επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ
«Εκλογικός μας πήχης είναι να πάρουμε την τρίτη διερευνητική εντολή» υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά σε εφ' όλης της ύλης συνέντευξη που έδωσε απόψε στον τηλεοπτικό σταθμό ACTION 24, και πρόσθεσε ότι στόχος του Κινήματος Αλλαγής, είναι να προτείνει τους όρους για μια προοδευτική διακυβέρνηση, ώστε η χώρα να βγει οριστικά από την κρίση κι όχι μόνο από τα μνημόνια .
«Οι κ.κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης θα συναινέσουν σε μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν τη χώρα στη έξοδο από την κρίση; Θα αναλάβουν τις ευθύνες τους;» αναρωτήθηκε η κ. Γεννηματά. «Ο δρόμος για τη προοδευτική διακυβέρνηση περνάει από το Κίνημα Αλλαγής», τόνισε η επικεφαλής του, ενώ αντέκρουσε τις πιέσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι δεν αισθάνεται να βρίσκεται στις μυλόπετρες των κ.κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη. «Δεν υπάρχει δεδομένη πλειοψηφία πριν μιλήσει ο ελληνικός λαός», επεσήμανε όταν ρωτήθηκε για την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι θα υπάρχει μετεκλογικά κυβερνητική πλειοψηφία.
Σχετικά με τα ανοίγματα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε στελέχη της Κεντροαριστεράς, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε ότι «είναι άλλο πράγμα τα πολιτικά ανοίγματα κι άλλο η μικροκομματική προσέγγιση με παλαιοκομματικές τακτικές».
Η κ. Γεννηματά προσδιόρισε τις διαφορές του Κινήματος Αλλαγής από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, λέγοντας ότι στη ΔΕΘ, «ο κ. Τσίπρας δεν διατύπωσε καμία πρόταση για την ανάπτυξη της χώρας, ενώ η κοινωνική του πολιτική βασίζεται στα επιδόματα φιλανθρωπίας. Ο κ. Μητσοτάκης από την πλευρά του, δεν είπε λέξη για τις ευθύνες της ΝΔ για το πώς μπήκαμε στη κρίση, για το κοινωνικό κράτος σήμερα, ενώ μίλησε για ανάπτυξη από τους οικονομικά ισχυρούς, χωρίς να λαμβάνει υπόψη του τους μικρομεσαίους και τη μεσαία τάξη που έχει σηκώσει το βάρος της κρίσης».
Η κ. Γεννηματά εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τις συντάξεις, τονίζοντας ότι το Κίνημα Αλλαγής πριν από το καλοκαίρι ζήτησε να μην περικοπούν και πως ο ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε με πολιτική σκοπιμότητα να ψηφίσει αυτό το μέτρο για να περάσει το Μεσοπρόσθεσμο και να δώσει τα αντίμετρα. Επέμεινε στη αλλαγή του νόμου Κατρούγκαλου που οδηγεί σε χαμηλές συντάξεις.
Όσον αφορά την στρατηγική του Κινήματος Αλλαγής για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές και τις συνεργασίες που επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ, η Φώφη Γεννηματά ξεκαθάρισε ότι «το Κίνημα Αλλαγής θα στηρίξει του άξιους εκλεγμένους περιφερειάρχες και δημάρχους του, κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ακολουθήσει πίσω μας, καλώς να ορίσει».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επί της ουσίας το πακέτο «εγκαινιάζει» μία νέα προσέγγιση στις ενεργειακές υποδομές
Αύριο η μάχη για την προεδρία
Καθώς η διοργάνωση βιώνει μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις της ιστορίας
Τα εμπόδια, τα σενάρια και οι πιθανότητες Ζελένσκι
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας αρνήθηκε να ανακαλέσει
«Για να υπάρξει η εκτόνωση που όλοι θέλουμε, πρέπει η άλλη πλευρά να καθίσει στο τραπέζι»
Θα ανακοινωθεί σύντομα η νέα ημερομηνία
Tέθηκαν και ζητήματα που αφορούν τη δίωξη της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος
Πλήρως λειτουργικός σιδηρόδρομος το καλοκαίρι του 2026 στο Αθήνα - Θεσσαλονίκη
Mε ανάρτησή του στο Tiktok
Το «Attiki On» κινείται σε χρόνο ρεκόρ
Η πλαστική έκδοση μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα ΜΜΜ της Αθήνας και στα λεωφορεία της Θεσσαλονίκης
Τι έδειξε η έρευνα του think tank
Το μήνυμα της Δόμνας Μιχαηλίδου
InSocial και ΠΑΣΟΚ ανοίγουν τον δημόσιο διάλογο για τις θεσμικές τομές της επόμενης αναθεωρητικής διαδικασίας
Η κατάθεση του υπουργού Υγείας στο δικαστήριο
Το πρόβλημα δεν είναι στην ποιότητα της δημοκρατίας και στους θεσμούς, αλλά στην εφαρμογή των νόμων που έχει θεσπίσει η δημοκρατία και στον διάχυτο λαϊκισμό μιας μεγάλης μερίδας του πολιτικού μας συστήματος
Ξεκινά δυναμικά η υλοποίηση του στεγαστικού προγράμματος
Κλιμακώνονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις
«Ο εισαγγελέας είπε το αυτονόητο για τα μπλόκα» είπε ο πρώην υπουργός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.