- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νοτοπούλου: Πολιτική η επίθεση στο πρόσωπό μου - Πού εργάστηκα
Η συνέντευξη της νέας υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης στην ΕΡΤ 1
Ο Αλέξης Τσίπρας με τη λειτουργία του Γραφείου του στη Θεσσαλονίκη, με τις συχνές επισκέψεις, τη διοργάνωση συναντήσεων κορυφής με ξένους ηγέτες και τις άλλες πρωτοβουλίες του για τη Βόρεια Ελλάδα, άλλαξε εντελώς το κλίμα στην πόλη και την περιοχή, είπε η νέα υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, η νεαρότερη της κυβέρνησης (30 ετών) στην πρώτη της συνέντευξη στην ΕΡΤ 1.
«Δεν μπορώ να φανταστώ ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός που δεν θα περνάει συχνά από τη Θεσσαλονίκη και δεν θα λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη τα προβλήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία», αναρωτήθηκε και τόνισε πως απόδειξη αυτής της αλλαγής είναι το γεγονός ότι αρχηγοί άλλων κομμάτων επισκέπτονται πλέον πιο συχνά την πόλη, ενώ ακόμα και οι φορείς που αρχικά αμφισβήτησαν στην αρχή την αξία της λειτουργίας του Πρωθυπουργικού Γραφείου την αναγνώρισαν στη συνέχεια.
Το Γραφείο Πρωθυπουργού θα συνεχίσει τη λειτουργία του και η συνεργασία με το υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης θα είναι «άριστη» είπε η κ. Νοτοπούλου. Οι δύο δομές είναι διαφορετικές, εξήγησε, το υφυπουργείο Μακεδονίας έχει αρμοδιότητες και η ίδια έχει κερδίσει χρόνο, διότι γνωρίζει τα ζητήματα της Βόρειας Ελλάδας και συνεργάζεται ήδη με τους φορείς της περιοχής από τη θητεία της ως επικεφαλής του Πρωθυπουργού Γραφείου για περίπου δύο χρόνια.
Σε ότι αφορά στις δημοτικές εκλογές στη Θεσσαλονίκη είπε ότι το μεγάλο στοίχημα είναι η συγκρότηση του δημοκρατικού μετώπου.
Για τις επιθέσεις που δέχτηκε όταν ανέλαβε επικεφαλής του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και τώρα με την υπουργοποίησή της η κ. Νοτοπούλου παρατήρησε πως στόχος πάντα ήταν η κυβέρνηση.
«Φοβήθηκαν πάρα πολύ αυτή τη νέα κατάσταση, από την οποία η τοπική κοινωνία είναι κερδισμένη», τόνισε και είπε πως υπάρχει «πολιτικό υπόβαθρο» πίσω από αυτές τις επιθέσεις.
«Γνωρίζουμε και τους χυδαίους τρόπους που επιλέγουν κάποιοι να πολιτεύονται και τη λάσπη που χρησιμοποιούν», παρατήρησε και πρόσθεσε: «Δεν ήταν μια προσωπική επίθεση. Ήταν μια επίθεση στην κυβέρνηση και, πρωτίστως, απέναντι στους νέους και ιδιαίτερα στις γυναίκες. Είναι πολιτικό και ακροδεξιό να επιτίθεσαι σε κάποιον επειδή είναι γυναίκα ή είναι νέος».
«Την ιστορία μας θα την αφηγηθούμε εμείς και θα κριθούμε γι αυτή, αλλά δεν θα την κατασκευάσουν άλλοι», επισήμανε και ευχαρίστησε την αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου για τη στάση που κράτησε σε αυτό το θέμα.
Σε ότι αφορά στη μέχρι τώρα διαδρομή της είπε ότι είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ από το 2010 και τον γνώρισε ως φοιτήτρια στο Τμήμα Ψυχολογίας. Ανέπτυξε δράση μέσα από τα κινήματα αλληλεγγύης και στήριξε τη χώρα στο εξωτερικό, την Αυστρία και τη Γερμανία τον δύσκολο καιρό των μνημονίων και της ανθρωπιστικής κρίσης, ενώ ασχολήθηκε και με το μεταναστευτικό που ήταν και θέμα του μεταπτυχιακού της στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 ήταν υποψήφια στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Έχει εργαστεί ως γραμματέας, πωλήτρια, έκανε μαθήματα αγγλικών, αργότερα ως ψυχολόγος και στο περίπτερο τουριστικής προβολής του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Ειδικότερα για τη σύμβασή της στο δήμο Θεσσαλονίκης είπε: «Η σύμβαση εργασίας στον δήμο δεν ήταν φωτογραφική. Γνωρίζουμε πως οι δήμοι καλύπτουν πάγιες ανάγκες. Εργάστηκα στο Περίπτερο Τουρισμού. Θα ήταν τιμή μου να δουλέψω ως καθαρίστρια».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευσε η μικρότερη κόρη του, Δάφνη
«Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η Γαλλία και ζήτω η φιλία μεταξύ των δύο χωρών» είπε ο Γάλλος πρόεδρος
«H χώρα μετατρέπεται σε κόμβο ψηφιακής καινοτομίας και ΤΝ», τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης
Η συνολική μέγιστη επιδότηση ξεπερνά τα 125.000.000 ευρώ
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας παραθέτει επίσημο δείπνο - Ποιοι δίνουν το παρών
«Βάζουμε τάξη στο κατακερματισμένο τοπίο της ανώτατης εκπαίδευσης», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών 2026 ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας
«Θα είμαστε εδώ, αυτός θα είναι ο ορισμός του Ελλάς - Γαλλία - Συμμαχία», είπε ο Γάλλος πρόεδρος
Στρατιωτικό άγημα πήρε μέρος στην υποδοχή, ενώ μετείχε και γαλλική αντιπροσωπεία προκειμένου να συνοδεύσει τον Γάλλο πρόεδρο στο κέντρο της Αθήνας.
Τον υποδέχθηκε ο Κωστής Χατζηδάκης
Η ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών
Η συζήτηση με θέμα την Τεχνητή Νοημοσύνη και τον ρόλο της στη διαμόρφωση της αλήθειας στην ψηφιακή εποχή
«Ο πρωθυπουργός επέτρεψε το πάρτι διαφθοράς στον ΟΠΕΚΕΠΕ» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Η εξάρτηση από εισαγωγές καυσίμων και το Στενό του Ορμούζ πιέζουν τιμές, δρομολόγια και επάρκεια
Ποιοι συνταξιούχοι θα πληρωθούν πρώτοι
Λεκτική ένταση στην Επιθεώρηση Εργασίας - Καταγγελία για εκβιασμό και σύλληψη επιθεωρητή
Ντομπρόβσκις προειδοποιεί για στασιμοπληθωρισμό – Όχι σε ρήτρα διαφυγής από την ΕΕ
Απαγορευμένη ζώνη τα χωρικά ύδατα της Σουηδίας
«Αν η γραμμή Μητσοτάκη είναι πως ό,τι λάθος γίνεται τώρα γινόταν και πριν, τότε είμαστε εκτός τόπου και χρόνου»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.