- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Σταϊκούρας: Οικονομικά αναποτελεσματική και κοινωνικά άδικη η πολιτική της κυβέρνησης
Δήλωση για τις νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές
«Η τυπική ολοκλήρωση του 3ου αχρείαστου προγράμματος προσαρμογής βρίσκει τη χώρα αντιμέτωπη με νέες μνημονιακές υποχρεώσεις, την οικονομία εκτός αγορών, τους πολίτες με διογκωμένο ιδιωτικό χρέος και το κράτος να συντηρεί τη στάση πληρωμών. Όλα αυτά, μόνο επιστροφή στην κανονικότητα δεν συνιστούν» δήλωσε ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Χρ. Σταϊκούρας.
Συγκεκριμένα ο βουλευτης της ΝΔ ανεφερε αναλυτικά τα εξής:
« * Δημιουργούνται κάθε μήνα νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών προς την εφορία, με αποτέλεσμα το συνολικό τους ύψος να προσεγγίζει πλέον τα 102 δισ. ευρώ, απόδειξη της εξάντλησης της φοροδοτικής ικανότητάς τους.
* Δημιουργούνται νέοι οφειλέτες προς το Δημόσιο, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός τους να αγγίζει πλέον τα 4 εκατ. Πάνω από 1,7 εκατ. εξ αυτών είναι αντιμέτωποι με αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, ενώ τη λαίλαπα των κατασχέσεων, οι οποίες καλπάζουν μαζί με τους πλειστηριασμούς, έχουν ήδη βιώσει 1.143.308 οφειλέτες.
* Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου σταθεροποιούνται στα 2,7 δισ. ευρώ, παρά το γεγονός ότι έχουν εκταμιευθεί, για την αποπληρωμή τους, δανειακοί πόροι 7 δισ. ευρώ. Λόγω της κυβερνητικής ανικανότητας, όχι μόνο δημιουργούνται νέες οφειλές με αποτέλεσμα η πλήρης εκκαθάρισή τους διαρκώς να μετατίθεται χρονικά, αλλά πλέον η αποπληρωμή τους θα βασίζεται αποκλειστικά στα υπερ-πλεονάσματα και την υπερ-φορολόγηση των πολιτών.
Οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, δαπάνες που ενισχύουν σημαντικά την ανάπτυξη, παρουσιάζουν σημαντική αρνητική απόκλιση έναντι του στόχου, ήδη κατά 760 εκατ. ευρώ το 1o εξάμηνο του έτους.
H Κυβέρνηση μειώνει τις δημόσιες επενδύσεις για να συντηρήσει το αφήγημα του υπερπλεονάσματος».
Ο κ. Σταϊκούρας πρόσθεσε πως όλα αυτά επιβεβαιώνουν ότι η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είναι οικονομικά αναποτελεσματική και κοινωνικά άδικη.
«Η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα υλοποιήσει ένα συνεκτικό σχέδιο οικονομικής πολιτικής, με βασικούς άξονες τη μείωση των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων των πολιτών, την υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών και την ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας, που θα στοχεύει στην υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη, τη δημιουργία πολλών και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Σχέδιο που θα βγάλει οριστικά τη χώρα από την κρίση και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την ασφαλή χρηματοδότησή της από τις διεθνείς αγορές» υπογράμμισε ο τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eκλεγόταν βουλευτής από το 1977 ως το 2000
Με αφορμή την παρουσία του στο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ
Tι είπε για τις εσωκομματικές διαφωνίες
Tίθεται σε δημόσια διαβούλευση
Η ATLANTIC SEE LNG TRADE επισπεύδει τον Κάθετο Διάδρομο – πρώτες ροές LNG από Μάρτιo
Στο περιθώριο του ΕΛΚ, Ελλάδα και Βουλγαρία ενισχύουν την ενεργειακή ασφάλεια και διασύνδεση
Έως 6 Φεβρουαρίου καταβάλλονται 74 εκατ. ευρώ σε 99.862 δικαιούχους – αναλυτικά όλα τα ποσά
Σχέδιο τύπου Θεσσαλονίκης, αυστηρότερη εφαρμογή του ΚΟΚ και έξυπνες κάμερες για ανάσα στην Αθήνα
Από τη Λευκωσία, η υπουργός παρουσίασε τον εθνικό διάλογο και τα μέτρα στήριξης του εκπαιδευτικού επαγγέλματος
Τασούλας και Μαρινάκης τονίζουν την αποτροπή, τον διάλογο χωρίς υποχωρήσεις και τις σταθερές κόκκινες γραμμές
Εκτεταμένο πλέγμα δράσεων για το 2025–2026 με επιδοτήσεις προσλήψεων, επιχειρηματικότητα και στοχευμένα προγράμματα απασχόλησης
Τριάντα χρόνια μετά τα Ίμια, σαφές μήνυμα προς Άγκυρα: καμία γκρίζα ζώνη στο Αιγαίο
Αιολικά και ηλιακά ξεπέρασαν τα ορυκτά καύσιμα – Ισχυρή ελληνική παρουσία, άνοδος φυσικού αερίου
Στο Ζάγκρεμπ ο πρωθυπουργός για τη συνάντηση των ηγετών του ΕΛΚ
«Ένας πολύτεκνος που παίρνει 1.800 ευρώ, σήμερα θα δει 300 ευρώ αύξηση στον λογαριασμό του» αναφέρει ο υπουργός
«Πρέπει να δούμε τί πήγε λάθος για να μην επαναληφθεί» τόνισε με ανάρτησή του ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα
«Δεν είχε τίποτα καλύτερο να κάνει και με μήνυσε 10 λεπτά πριν τα μεσάνυχτα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Στο τραπέζι η αποτελεσματική αντιμετώπιση των πολιτικών και οικονομικών προκλήσεων
Πλειοψηφία υπέρ συνεργασιών, αποκλεισμού ΝΔ και προκριματικών – Τι δείχνει η Opinion Poll για το Dnews
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.