- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Διευκρινίσεις ΑΑΔΕ για τα μέτρα διευκόλυνσης των πυρόπληκτων
Πολίτες και επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις πυρκαγιές της 23.7.2018
Διευκρινίσεις παρέχει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων σχετικά με τα μέτρα, που λαμβάνονται για τη διευκόλυνση των φορολογουμένων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου.
Ειδικότερα σε σχετική ανακοίνωση της ΑΑΔΕ διευκρινίζονται τα ακόλουθα:
Πολίτες και επιχειρήσεις αρμοδιότητας ΔΟΥ Παλλήνης και ΔΟΥ Ελευσίνας
Σχετικά με την ημερομηνία καταβολής των δόσεων φόρου εισοδήματος φορολογικού έτους 2017 αρμοδιότητας των ΔΟΥ Παλλήνης και ΔΟΥ Ελευσίνας μετά τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις 23 Ιουλίου 2018, και σε εφαρμογή των όσων προβλέπονται στην ΠΝΠ της 26ης Ιουλίου 2018 (ΦΕΚ Α' 138), διευκρινίζονται τα εξής:
Α. Τα φυσικά πρόσωπα αρμοδιότητας των ΔΟΥ Παλλήνης και ΔΟΥ Ελευσίνας καθώς και τα φυσικά πρόσωπα που συμμετέχουν σε νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες που τηρούν απλογραφικά βιβλία, αρμοδιότητας των ΔΟΥ αυτών, που μέχρι σήμερα έχουν υποβάλει δήλωση φορολογίας εισοδήματος, καθώς και εκείνα που θα υποβάλουν μέχρι 30.10.2018 και 31.10.2018 αντίστοιχα, καταβάλλουν το φόρο εισοδήματος φορολογικού έτους 2017 σε τρεις ισόποσες μηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται μέχρι τις 31.10.2018 και η καθεμία από τις επόμενες μέχρι τις 30.11.2018 και 31.12.2018, αντίστοιχα.
Β. Ομοίως, τα νομικά πρόσωπα και οι νομικές οντότητες, αρμοδιότητας των ΔΟΥ Παλλήνης και ΔΟΥ Ελευσίνας, ανεξαρτήτως του χρόνου υποβολής των δηλώσεων και εφόσον υποβληθούν μέχρι και τις 30.10.2018, καταβάλλουν το φόρο σε τρεις ισόποσες μηνιαίες δόσεις με καταβολή της πρώτης δόσης μέχρι τις 31.10.2018.
Γ. Η προσαρμογή των δόσεων σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην ΠΝΠ και η τακτοποίηση της εικόνας των μη εξοφλημένων δόσεων θα γίνει από τις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, χωρίς να απαιτείται προς τούτο ενέργεια των φορολογουμένων. Η νέα εικόνα αναμένεται να εμφανιστεί στην προσωποποιημένη πληροφόρηση μέχρι τις 6 Αυγούστου 2018. Η οίκοθεν προσαρμογή των δόσεων δεν θα μεταβάλει την ταυτότητα οφειλής που εμφανίστηκε κατά την εκκαθάριση των δηλώσεων. Τυχόν ποσά που έχουν ήδη καταβληθεί ή θα καταβληθούν ως την προθεσμία υποβολής της πρώτης δόσης (31.10.2018) θα συμψηφιστούν με το ποσό της πρώτης δόσης ή και επόμενων, εφόσον τα καταβληθέντα υπερβαίνουν το ποσό της πρώτης δόσης.
Πολίτες και επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις πυρκαγιές της 23.7.2018
Υπεγράφησαν από τον διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή και αναμένεται να δημοσιευτούν στην ΕτΚ οι εξής αποφάσεις:
1. «Παράταση του χρόνου υποβολής των ανακεφαλαιωτικών πινάκων ενδοκοινοτικών συναλλαγών, των δηλώσεων ΦΠΑ και καταβολής φόρου που προκύπτει από αυτές για τους πληγέντες εξαιτίας των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν στις 23.7.2018 στις Περιφερειακές Ενότητες Ανατολικής και Δυτικής Αττικής» (ΠΟΛ 1141/24-7-2018)
2. «Καθορισμός των λεπτομερειών εφαρμογής του άρθρου 6 της από 26.7.2018 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία λαμβάνονται έκτακτα μέτρα για τη στήριξη των πληγέντων και την αποκατάσταση ζημιών από τις πυρκαγιές που έπληξαν περιοχές της Περιφέρειας Αττικής στις 23 και 24 Ιουλίου 2018» (ΠΟΛ 1150/30-7-2018)
3. «Διαδικασία απαλλαγής ΦΠΑ των παραδόσεων αγαθών και παροχής υπηρεσιών στο πλαίσιο αντιμετώπισης αναγκών των πληγέντων από τις πυρκαγιές στις 23 και 24 Ιουλίου 2018 στην Περιφέρεια Αττικής» (ΠΟΛ 1152/30-7-2018) 4. «Απαλλαγή από ΦΠΑ για δωρεάν παραδόσεις αγαθών και παροχές υπηρεσιών από υποκειμένους στον ΦΠΑ για την κάλυψη των αναγκών των πληγέντων από τις πυρκαγιές στις 23 και 24 Ιουλίου 2018 στην Περιφέρεια Αττικής» (ΠΟΛ 1153/30-7-2018).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
«Αναμενόμενη η αβεβαιότητα με την εμφάνιση νέων κομμάτων»
«Πλήρης συμμόρφωση με την απόφαση του Αρείου Πάγου»
Αναφέρθηκε και στη μείωση της τιμής του πετρελαίου στην αντλία
Η αίσθηση του κατεπείγοντος και ο ανταγωνισμός ΠΑΣΟΚ - ΕΛΑΣ για τη δεύτερη θέση έχουν οδηγήσει στην αναβίωση των χειρότερων χαρακτηριστικών της μεταπολίτευσης
Όλοι αυτοί που συζητούν δημόσια χωρίς να έχουν ελέγξει ούτε τα απολύτως βασικά
«Τα αποτελέσματα της ελληνικής γεώτρησης θέλουν δύο μήνες»
Νέες μειώσεις στην αντλία αναμένονται τις επόμενες ημέρες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.