- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πρέπει όλοι να αναγνωρίσουμε ότι το υπουργείο Υγείας και οι δομές του ανταποκρίθηκαν όπως έπρεπε, στο έργο τους για τη συγκομιδή και την περίθαλψη των τραυματιών. Όμως ο υπουργός κος Πολάκης το βράδυ στις 23/7 στη σύσκεψη (τηλεοπτικό σόου) στο κέντρο επιχειρήσεων απέκρυψε την αλήθεια για τους νεκρούς, ενώ ήταν ενήμερος. Μια αλήθεια που λογικά ήξεραν όλοι όσοι συμμετείχαν, και ανόητα αποφάσισαν να αποκρύψουν. Στις 23/7 από τις 23:18 το κρατικό Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρεται σε έναν νεκρό «σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές που πρόσκεινται στο υπουργείο Υγείας», στις 23:40 στη σύσκεψη ο κος Πολάκης αναφέρεται μόνο σε τραυματίες, και όλοι υποκρίνονται ότι δεν ξέρουν τίποτα.
Ο κος Πολάκης στο 02:46 στο βίντεο από τη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής αναφέρεται μόνο σε τραυματίες: «Κάποιοι βαριά τραυματισμένοι ήρθαν με το πλωτό του Λιμενικού. Και τώρα μαζεύονται οι άλλοι και τους φέρνουν στη Ραφήνα. Για να…Όποιοι είναι τραυματίες, Σισμανόγλειο, ΚΑΤ, Ευαγγελισμός είναι σε εφημερία και καλύπτουν, Αττικό και Θριάσιο από την άλλη πλευρά. Επίσης έχουμε τα 2 κέντρα Υγείας και με εθελοντική προσφορά, άνθρωποι που γύρισαν πίσω, των Σπάτων και της Νέας Μάκρης, που μπορούν να δεχθούν ελαφριά περιστατικά».
Όπως έχει γίνει γνωστό πια από τα ΜΜΕ από 21:50 μέχρι τις 22:30 το EKAB παραλαμβάνει τους 4 πρώτους νεκρούς, 22:30 τα ΜΜΕ ανεβάζουν ειδήσεις για νεκρούς. Σήμερα οι εργαζόμενοι στο ΚΕΕΛΠΝΟ και το ΕΚΑΒ και την ΠΟΕΔΗΝ άρχισαν να αποκαλύπτουν για σάκους περισυλλογής νεκρών που ζητήθηκαν και ότι στις 22:30 «ενεργοποιήθηκε το σχέδιο ανθρώπινων απωλειών έτσι ώστε να ταυτοποιούνται οι νεκροί».
Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη μπορούσαν να βγουν να πουν την αλήθεια και όχι να παίξουν αυτή την κακοστημένη παράσταση on camera, κι ούτε τις επόμενες ημέρες να βγάλουν τη συνέντευξη τύπου περί εμπρησμών και να διοχετεύουν στα φιλικά ΜΜΕ fake news και φωτογραφίες από δήθεν εμπρηστικούς μηχανισμούς. Δεν κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά, τα πήγαν ακόμα χειρότερα με τη διαχείριση της πολιτικής προστασίας (είχαν δώσει εντολή για εκκένωση 3 οικισμών στην Κινέττα το μεσημέρι, ενώ στο Μάτι και στον Νέο Βουτζά δεν αποφάσισαν εκκένωση των περιοχών), αλλά το σόου πάνω από τους νεκρούς δεν θα τους το συγχωρήσει κανένας. Ο κος Πολάκης (τουλάχιστον) πρέπει να αποπεμφθεί άμεσα. Αντί να αναλάβει την ευθύνη που του ανήκει και να παραιτηθεί, συνεχίζει να βρίζει. Κρίμα.
Ας σεβαστούμε τους νεκρούς. Ας αναλάβει την ευθύνη.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εκπρόσωπος της ΝΔ για Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, Λαζαρίδη και δημοσκοπήσεις - Έμφαση στη θεσμική αξιοπιστία
Μια καινοτόμα ψηφιακή διαδικασία αξιολόγησης σε θέματα καταπολέμησης των διακρίσεων
Διαδικτυακή αντιπαράθεση σχετικά με τη δικαστική διαμάχη των δύο
«Είναι κάτι το οποίο έχω ζητήσει κι ε΄γω στο παρελθόν»
Σφοδρή αντίδραση ΠΑΣΟΚ, κατηγορεί τον υπουργό για επιθέσεις και φόβο ελέγχου επί των σκανδάλων
Υπήρξε συνεχής παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο, από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων
Σταθερό προβάδισμα ΝΔ - Δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, τρίτη η Καρυστιανού στην πρώτη της καταγραφή
Οι υψηλές τιμές των καυσίμων πλήττουν τη βιωσιμότητα των δρομολογίων και τις ακυρώσεις των αεροπορικών εταιρειών
Συνάντηση του προέδρου του Eurogroup με αρχηγούς των Διπλωματικών Αποστολών της ΕΕ
Επί ελληνικής προεδρίας οι τελικές αποφάσεις της ΕΕ για τον προϋπολογισμό 2028-2034
Ποια άλλα επιδόματα πληρώνονται
Τι δήλωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί
«Δεν μας έφτανε το ριφιφί στον ΟΠΕΚΕΠΕ, φτάσαμε στο σημείο να θρηνούμε την καταστροφή ζωικού κεφαλαίου»
«Δεν τολμάει κανείς να το πει ανοιχτά ούτε από την αντιπολίτευση» ισχυρίζεται ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Η νέα ανάρτησή του για την κριτική στην Ευρωπαία Εισαγγελέα
«"Πρόχειρη" και "ανεπαρκής" η αξιολόγηση που έκανε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία», είπε ο βουλευτής
Οι δικαιούχοι και με ποια κριτήρια δίνεται
Ποιος μπορεί να εκφράζεται υπέρ του κόμματος και της ιδεολογίας του;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.