- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ποια είναι τα κυβερνητικά μέτρα για τη διευκόλυνση των πληγέντων από τις φονικές πυρκαγιές
Δείτε αναλυτικά τι ανακοίνωσαν το υπουργείο Οικονομικών και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων
Μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται η παράταση των φορολογικών δηλώσεων, η αύξηση σε τέσσερις των δόσεων καταβολής του φόρου εισοδήματος, η αναστολή της καταβολής βεβαιωμένων χρεών αλλά και η απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ του 2018. Παράλληλα ανακοινώθηκε και η παράταση έως τις 30 Ιουλίου της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων για τους υπόλοιπους φορολογούμενους.
Αναλυτικότερα το υπουργείο Οικονομικών και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ανακοίνωσαν ότι για τη διευκόλυνση των πληγέντων από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές στις περιοχές της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, προχωρούν στις ακόλουθες ενέργειες:
Για τους φορολογούμενους, που υπάγονται στη Δ.Ο.Υ. Παλλήνης και στη Δ.Ο.Υ. Ελευσίνας, προωθούνται διατάξεις για:
- Παράταση υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2017 έως και Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018.
- Καταβολή του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2017 σε τέσσερις μηνιαίες δόσεις, με πρώτη δόση έως και 28 Σεπτεμβρίου 2018, δεύτερη δόση έως και 31 Οκτωβρίου 2018, τρίτη δόση έως και 30 Νοεμβρίου 2018 και τέταρτη και τελευταία δόση έως και 31 Δεκεμβρίου 2018,
- Παράταση υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων φορολογικού έτους 2017 έως και Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018.
- Καταβολή του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων φορολογικού έτους 2017 σε τρεις μηνιαίες δόσεις, με πρώτη δόση έως και 31 Οκτωβρίου 2018, δεύτερη δόση έως και 30 Νοεμβρίου 2018 και τρίτη και τελευταία δόση έως και 31 Δεκεμβρίου 2018.
Επιπλέον, για τους φορολογούμενους που υπάγονται στις δύο παραπάνω ΔΟΥ, προωθούνται αποφάσεις για:
- Παράταση υποβολής δηλώσεων ΦΠΑ, των οποίων η προθεσμία έληγε την 31 Ιουλίου 2018, έως και 28 Σεπτεμβρίου 2018, με αντίστοιχη παράταση καταβολής του φόρου.
- Παράταση απόδοσης παρακρατούμενων φόρων έως και 28 Σεπτεμβρίου 2018.
- Παράταση για την υποβολή μεταβολών στις δηλώσεις στοιχείων ακινήτων (Ε9), τα οποία επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές έως τέλος του τρέχοντος έτους.
Επίσης, για τους κατοίκους των πληγεισών περιοχών, προωθείται απόφαση για την αναστολή καταβολής βεβαιωμένων οφειλών, που έληξαν ή θα λήξουν εντός εξαμήνου από την έκδοσή της.
Περαιτέρω, προωθούνται διατάξεις, που προβλέπουν απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ του έτους, κατά το οποίο επήλθε η καταστροφή, για τα ακίνητα, που βρίσκονται σε περιοχές, οι οποίες πλήττονται από σεισμό, πυρκαγιά ή πλημμύρα και έχουν καταστραφεί ολοσχερώς ή υποστεί λειτουργικές ζημιές, που τα καθιστούν μη κατοικήσιμα.
Τέλος, σε ό,τι αφορά την προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων φορολογικού έτους 2017 των υπολοίπων περιοχών της χώρας, θα δοθεί παράταση έως και 30 Ιουλίου 2018.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με τρίπτυχο μέτρων και νέο πακέτο ελαφρύνσεων στη ΔΕΘ, η κυβέρνηση επιχειρεί να στηρίξει τα εισοδήματα
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης δίνει «όπλα» στους καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.