- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ξυδάκης για κυβερνητική πλειοψηφία: «Όλα μπορεί να συμβούν»
«Η συμμαχία με τους ΑΝΕΛ είχε ένα τακτικό χαρακτήρα»
«Παράθυρο» ακόμα και για ανασύνθεση της κυβερνητικής πλειοψηφίας από την παρούσα Βουλή, άφησε ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης, χαρακτηρίζονας κρας τεστ την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.
Μιλώντας χθες βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του kontra και απαντώντας στο ερώτημα αν ολοκληρώνεται η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες μετά την 20η Αυγούστου οπότε και λήγει η δανειακή σύμβαση απάντησε: «η συμμαχία με τους ΑΝΕΛ είχε ένα τακτικό χαρακτήρα, μια συμφωνία πάνω σε μια βάση αντιμνημονιακή. Το μνημόνιο τέλειωσε».
Στο σημείο αυτό, ερωτηθείς αν αυτό σημαίνει ότι οδηγούμαστε σε πρόωρες κάλπες είπε με νόημα: «δεν νομίζω, μπορεί να συνεχιστεί διαφορετικά η κατάσταση», για να προσθέσει αμέσως μετά –όταν ρωτήθηκε αν αυτό μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε ανασύνθεση της πλειοψηφίας από την παρούσα Βουλή- ότι... «όλα μπορεί να συμβούν».
Εν συνεχεία, ξεκαθάρισε πως «αυτή τη στιγμή υπάρχει εταίρος,προχωράμε, υπάρχει κυβέρνηση, υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία» τονίζοντας, ωστόσο, ότι «το κρας τεστ θα είναι στην κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών και εκεί έχω την πεποίθηση ότι θα υποστηριχθεί από άλλη πλειοψηφία».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στο επίκεντρο η μάχη κατά της ακρίβειας και η στέγαση
Με τρίπτυχο μέτρων και νέο πακέτο ελαφρύνσεων στη ΔΕΘ, η κυβέρνηση επιχειρεί να στηρίξει τα εισοδήματα
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης δίνει «όπλα» στους καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.