- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πυρά Γεωργιάδη για τα δάνεια των αδελφών Τσίπρα: «Πήραν ρύθμιση που οι υπόλοιποι επαγγελματίες δεν την έχουν δει ούτε στον ύπνο τους»
Κάλεσε τον Πρωθυπουργό να απαντήσει αν είναι ή δεν είναι πολιτική παρέμβαση
«Τα αδέρφια του Αλέξη Τσίπρα πήραν μια ρύθμιση που όλοι οι υπόλοιποι επαγγελματίες δεν τη έχουν δει ούτε στον ύπνο τους», δήλωσε μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενο σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά»σύμφωνα με το οποίο η τεχνική εταιρεία Δίοδος η οποία ανήκει στα αδέλφια του πρωθυπουργού, Δημήτρη Τσίπρα και Ζανέτ Τσίπρα απέσπασε το 2016 τη ρύθμιση ενός δάνειου της, ύψους 243.544 ευρώ, με μηνιαίες δόσεις μόλις 300 ευρώ.
«Αυτό δεν πρέπει να συζητηθεί; Στη Σουηδία παραιτούνται γιατί αγόρασαν κάτι με την πιστωτική τους στο σούπερ μάρκετ», πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα «να μας εξηγήσει αν υπήρξε ή όχι πολιτική παρέμβαση για τη ρύθμιση».
«Ο αδερφός του πρωθυπουργού καταδικάστηκε για πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα για διαγωνισμό στη Μυτιλήνη. Καταδικάστηκε σε 2 έτη φυλάκιση αλλά δεν είχε καμία επίπτωση στο μητρώο του γιατί όταν βγήκε η ποινή ήρθε μια τροπολογία από τον τότε υπ. Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο όπου όλες οι ποινές έως 2 ετών παραγράφονται και δεν υπάρχει καμία δίωξη. Σας το λέω ότι ο νόμος ήταν φωτογραφικός», υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης.
Στο μεταξύ κριτική κατά της κυβέρνησης άσκησε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αργά το βράδυ του Σαββάτου στην Ζαχάρω της Ηλείας, σε εκδήλωση που οργάνωσε η τοπική κομματική οργάνωση.
Ειδικότερα, αναφερόμενος ο Άδωνις Γεωργιάδης στην πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση σημείωσε ότι «θα είναι το μεγαλύτερο όπλο της επόμενης κυβέρνησης για να πάρει αποφάσεις, να κάνει μεταρρυθμίσεις, να κάνει ιδιωτικοποιήσεις, ώστε να γίνουν αυτά που πρέπει», προσθέτοντας ότι «αυτή η ευκαιρία δεν θα πρέπει να πάει χαμένη».
Ταυτόχρονα, τόνισε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός αυτά θα τα υλοποιήσει, διότι και τα πιστεύει, αλλά και μπορεί».
Αναφέρθηκε και στο θέμα των συντάξεων, λέγοντας ότι η ΝΔ καταψήφισε το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ για δύο βασικούς λόγους και εξήγησε: «Ο πρώτος, διότι όταν τους παραδώσαμε την εξουσία, είχαμε συμφωνήσει με τους δανειστές μας, ότι δεν θα χρειαστούν περαιτέρω περικοπές και ο δεύτερος διότι κανένας συνταξιούχος στον πλανήτη δεν έχει δεχθεί τις περικοπές που έχουν δεχθεί οι έλληνες συνταξιούχοι τα τελευταία χρόνια».
Για την συμφωνία των Πρεσπών είπε πως «είναι επαίσχυντη», σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει Έλληνας που να μη ένοιωσε την καρδιά του να σφίγγεται με τα όσα έγιναν εκείνη την ημέρα».
Αναφερόμενος στο θέμα των εκλογών, είπε μεταξύ άλλων ότι «οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχουν δικαίωμα να παραμείνουν στην κυβέρνηση μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019», προσθέτοντας ότι «αν το καταφέρουν, θα προσπαθήσουν να μείνουν, διότι ξέρουν ότι ποτέ δεν πρόκειται να αποκτήσουν ξανά αξιώματα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με αφορμή το ζήτημα των ιδιωτικών κλινικών
Η εκπρόσωπος της ΝΔ για Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, Λαζαρίδη και δημοσκοπήσεις - Έμφαση στη θεσμική αξιοπιστία
Μια καινοτόμα ψηφιακή διαδικασία αξιολόγησης σε θέματα καταπολέμησης των διακρίσεων
Διαδικτυακή αντιπαράθεση σχετικά με τη δικαστική διαμάχη των δύο
«Είναι κάτι το οποίο έχω ζητήσει κι ε΄γω στο παρελθόν»
Σφοδρή αντίδραση ΠΑΣΟΚ, κατηγορεί τον υπουργό για επιθέσεις και φόβο ελέγχου επί των σκανδάλων
Υπήρξε συνεχής παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο, από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων
Σταθερό προβάδισμα ΝΔ - Δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, τρίτη η Καρυστιανού στην πρώτη της καταγραφή
Οι υψηλές τιμές των καυσίμων πλήττουν τη βιωσιμότητα των δρομολογίων και τις ακυρώσεις των αεροπορικών εταιρειών
Συνάντηση του προέδρου του Eurogroup με αρχηγούς των Διπλωματικών Αποστολών της ΕΕ
Επί ελληνικής προεδρίας οι τελικές αποφάσεις της ΕΕ για τον προϋπολογισμό 2028-2034
Ποια άλλα επιδόματα πληρώνονται
Τι δήλωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί
«Δεν μας έφτανε το ριφιφί στον ΟΠΕΚΕΠΕ, φτάσαμε στο σημείο να θρηνούμε την καταστροφή ζωικού κεφαλαίου»
«Δεν τολμάει κανείς να το πει ανοιχτά ούτε από την αντιπολίτευση» ισχυρίζεται ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Η νέα ανάρτησή του για την κριτική στην Ευρωπαία Εισαγγελέα
«"Πρόχειρη" και "ανεπαρκής" η αξιολόγηση που έκανε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία», είπε ο βουλευτής
Οι δικαιούχοι και με ποια κριτήρια δίνεται
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.