- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Κοτζιάς: Δύο οι προτεραιότητες μετά τις Πρέσπες - Η εφαρμογή της συμφωνίας και οι προοπτικές συνεργασίας
«Μας φιλοξένησαν, φάγαμε και συζήτησα με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ τις προτεραιότητες»
Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς για το κλίμα στο γεύμα που παρατέθηκε στην πλευρά της ΠΓΔΜ, μετά την υπογραφή της Συμφωνίας στους Ψαράδες της Μεγάλης Πρέσπας, με τη συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα και του Ζόραν Ζάεφ, των υπουργών Εξωτερικών και άλλων υπουργών των δύο κυβερνήσεων, καθώς και των επίσημων προσκεκλημένων.
Το κλίμα έχει αλλάξει, είναι θετικό για την Ελλάδα και τους Έλληνες, είπε ο κ. Κοτζιάς συνομιλώντας με δημοσιογράφους και σημείωσε: «Μας φιλοξένησαν, φάγαμε και συζήτησα με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ τις προτεραιότητες».
Όπως εξήγησε, οι δύο προτεραιότητες για το επόμενο διάστημα είναι η εφαρμογή της συμφωνίας για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ και οι προοπτικές συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες.
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ψάχνει ημερομηνία για να επισκεφθεί τα Σκόπια, ενώ το καλοκαίρι θα γίνει ένα διήμερο σεμινάριο.
«Τώρα που ξεπεράστηκε το πρόβλημα του ονόματος και του αλυτρωτισμού, η Ελλάδα και η ΠΓΔΜ θα είναι ίσως οι πιο κοντινές χώρες της περιοχής», τόνισε ο κ. Κοτζιάς και σημείωσε πως οι γείτονες θέλουν πάρα πολύ τη συνεργασία με τη χώρα μας.
Αναφέρθηκε, επίσης, στα ευρωπαϊκά προγράμματα για τη Μεγάλη Πρέσπα, λέγοντας ότι από αυτά θα ωφεληθούν οι κάτοικοι στις όχθες της λίμνης που ανήκει σε τρεις χώρες, την Ελλάδα, την ΠΓΔΜ και την Αλβανία.
Ο κ. Κοτζιάς έγινε δεκτός με ιδιαίτερη θέρμη όταν έφτασε στους Ψαράδες για την υπογραφή της συμφωνίας για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ. Όσοι προσήλθαν για να παρακολουθήσουν την τελετή υπογραφής τον υποδέχτηκαν με παρατεταμένα χειροκροτήματα και φώναξαν το όνομα του, αναγνωρίζοντας έτσι τις προσπάθειες που έκανε στις διαπραγματεύσεις με τον ομόλογο του της ΠΓΔΜ προκειμένου να επιτευχθεί η συμφωνία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το αίτημα των 249 εκατ. ευρώ και το «όχι» του υπουργείου
«Οι σημερινές δηλώσεις του για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις κινούνται σε μια διαφορετική κατεύθυνση»
Ανατροπές στη δημοφιλία των αρχηγών
Ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του, θα παρουσιάσει την πορεία της ελληνικής οικονομίας και των μεταρρυθμίσεων
Τι ανέφερε ο Κυριάκος Πιερρακάκης
Τα ποσά που θα κερδίζουν κάθε μήνα 556 φορολογούμενοι
Τι ισχύει και για τον βιοσυντονισμό
Το τετ α τετ θα πραγματοποιηθεί περίπου στις 18:30 ώρα Ελλάδος
«Βγάζουμε 50.000 ανθρώπους από αυτή την ομηρία»
Η Ευρώπη έδωσε το «ok», ο επενδυτής έβαζε τα χρήματα αλλά η υπογραφή δεν μπήκε
Τι απάντησε στις δηλώσεις Γεωργιάδη περί «κβαντικής ιατρικής»
Τι ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το ενδεχόμενο μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης
Έρευνα σε εννέα χώρες αποκαλύπτει σημαντική απόκλιση τιμών, παρά τον υψηλό ΦΠΑ
Δείτε το βίντεο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ
Οι επαγγελματίες πολιτικοί και το πόσο απαραίτητοι είναι στον δημόσιο βίο
Ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές από τις 26 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου
«Η καταστροφή μνημείων πλήττουν την ιστορική μνήμη», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού
«Η Ελλάδα αποπληρώνει το χρέος της με ρυθμούς-ρεκόρ και δανείζεται με χαμηλότερο κόστος από τις ΗΠΑ», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Τι προέβλεψε ο πρόεδρος της ΕΔΟΦ, Μιχάλης Σαράντης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.