- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κρίσιμες οι επόμενες 36 ώρες για τη συμφωνία στο Σκοπιανό
Κυβερνητικοί κύκλοι στην Αθήνα, επισήμαιναν τις διαφορετικές οπτικές μεταξύ του Ζάεφ και του Ντιμιτρόφ
Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο μέσα στις επόμενες 36 ώρες να υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία Ζάεφ - Τσίπρα για το ονοματολογικό των Σκοπίων, σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές. Κυβερνητικές πηγές σχολίαζαν στον ΣΚΑΪ ότι αναμένουν ένα τηλεφώνημα, είτε αυτό είναι θετικό είτε αρνητικό, για το μέλλον της συμφωνίας.
Σε περίπτωση που το τηλεφώνημα είναι θετικό, είναι πιθανή η συνάντηση των δύο πρωθυπουργών μέχρι και τη Δευτέρα στις Πρέσπες. Στην αντίθετη περίπτωση τα περιθώρια για τους Σκοπιανούς στενεύουν, καθώς η συμφωνία προς ψήφιση πιθανότατα να αναπεμφθεί από τον Γκιόργκι Ιβάνοφ, όπως έγινε με το ν/σ για την καθιέρωση ως επίσημης της αλβανικής γλώσσας. Όλα αυτά πρέπει να γίνουν έως τις 25 Ιουνίου οπότε συνεδριάζουν οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ.
Την ίδια στιγμή, ο Ζόραν Ζάεφ κάνει «πολιτικό μασάζ» στους υπουργούς του και τα μέλη του κόμματός του, μετά και την ανακοίνωση του υπουργού Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ ότι δεν «τίθεται θέμα προθεσμίας για τη συμφωνία», κάτι που προκάλεσε εκνευρισμό στην Αθήνα.
Κυβερνητικοί κύκλοι στην Αθήνα, επισήμαιναν τις διαφορετικές οπτικές μεταξύ του Ζάεφ και του Ντιμιτρόφ, για τον οποίον ανέφεραν ότι παίζει παιχνίδια, όταν λέει ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για τη συμφωνία.
«Ο κ. Κοτζιάς όχι μόνον επιμένει στην πολιτική παραπλάνησης του ελληνικού λαού, αλλά το δυστύχημα για τη χώρα είναι ότι συνεχίζει με τις τοποθετήσεις του να αποδυναμώνει τα πάγια διπλωματικά επιχειρήματα της Ελλάδος ενισχύοντας έτσι -συνειδητά ή ασυνείδητα- τις αλυτρωτικές αξιώσεις των Σκοπίων» σημειώνει από τη μεριά της η ΝΔ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι ώρα μπαίνουν τα λεφτά στα ΑΤΜ
Οι τελευταίες ευκαιρίες για επιδότηση ανακαίνισης και αγορά πρώτης κατοικίας
Τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς
Ξεκινούν οι Μονάδες των Ασφαλών Καταφυγίων για τους ευάλωτους
Οι ποινές για τους παραβάτες
Κατασχέθηκαν εκατομμύρια ευρώ, 4,1 εκατ. τσιγάρα και 528 όπλα
Ποιες επικουρικές καταβάλλονται πρώτες
«Μας έλεγαν ότι εκείνος πληρώνει τα έξοδα της ΕΛΑΣ και τώρα ότι χρηματοδοτούνται από τα μέλη τους»
Τι ισχύει για την παράλληλη απασχόληση
Ποιοι είναι δικαιούχοι, πώς να υποβάλλετε αίτηση
Κάπως έτσι πορεύεται η Ελλάδα την τελευταία δεκαπενταετία
Η πρόεδρος της Πλεύσης Eλευθερίας επανέλαβε ότι εκείνη γνώριζε την Καλλιόπη Σεμερτζίδου
Tι αναφέρει ο δικηγόρος της μετά την κράτηση της σε αστυνομικό τμήμα
«Τα θεωρώ και μέσο προστασίας» ανέφερε μεταξύ άλλων
«Ανάσα» στην αγορά ακινήτων και στους φορολογούμενους
Προσωποποιημένες υπηρεσίες και ασφαλής επικοινωνία πολίτη–Δημοσίου
Η ποιότητα μιας δημοκρατίας δεν κρίνεται μόνο από τις προθέσεις των κυβερνώντων, αλλά κυρίως από την ανθεκτικότητα των θεσμών της.
H πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας αρνείται κατηγορηματική ότι υπήρξε εργαζόμενη του κόμματος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.